Що буде якщо не платити кредит 3 місяці?

dolg-3-m

Позики беруть з різних причин. Комусь гроші були життєво необхідні, а хтось взяв їх не думаючи, під впливом реклами або бажання придбати товар, послугу. Але об'єднує їх те, що взяті суми потрібно повертати, і з відсотками. Загальний розмір виплат часто такий великий, що позичальники не можуть впоратися з ними, і перестають платити.

Але чи є покарання за несплату кредиту? І що загрожує такому боржнику? Перш за все, буде нараховуватись відсоток за користування до моменту, поки людина не сплатить все, що повинна. На прострочення нараховується пеня, і збільшує розміри боргу, а подальші наслідки можуть бути дуже серйозними.

Можливі санкції

Уже після пропущеного одного платежу настає відповідальність: гроші повинні вноситися згідно з визначеним графіком. Несплата кредиту 3 місяці є порушенням договору.

Якщо складати список всіх існуючих санкцій, вони є такими:

  • фіксовані штрафи;
  • пропорційно підвищується пеня, на зміну якої впливає сума боргу;
  • неможливість взяти в подальшому кошти в цьому банку, часто це скасування кредитного ліміту на карті;
  • якщо прострочити кредит на 3 місяці, є ризик порушення судової справи і в результаті опис і продаж майна або отримання його банком в заставу.

Як правило, прострочена споживча позика загрожує штрафом і пенею, для іпотечного обирають арешт майна та його продаж, а при наявності поручителя претензії будуть і до нього.

Як вирішити проблему?

Замислюючись, як позбутися боргів, варто використовувати всі доступні способи. Не ховайтеся від банку або МФО, а шукайте компроміс. Їм вигідніше домовитися з боржником, ніж витрачати час і фінанси на судовий розгляд. Передача кредиту колекторам не завжди є хорошим рішенням, адже тоді позикодавець втрачає гроші.

Зазвичай банки йдуть на поступки часом, хто давно є клієнтом і може надати документальне підтвердження, що невиплати відбулися через реальних проблем (звільнення, захворювання і перебування в стаціонарі). Але і після цього виплачувати позику потрібно.

Можливі варіанти: «плюси» і «мінуси»

Способи вирішення такі:

  • Реструктуризувати заборгованість. Ця функція вигідна тим, що ви зможете погасити без відсотків, бо в процесі реструктурування пеня не нараховується.
  • Запросити рефінансування. Це означає перекредитування в тій самій або іншій організації, але за іншим договором.
  • Звернутися до рідних або друзів. Якщо не сплачувати кредит 3 місяці, то без сторонньої допомоги не обійтися. Звичайно, можна спробувати звернутися до рідних, але коштів у них може не вистачити, а ви вже розповіли про свою проблему.
  • Скористатися послугами ломбарду, щоб знайти потрібну суму. Якщо не платити кредит 3 місяці, але при цьому мати у власності майно, яке може стати запорукою - ломбард видасть вам гроші. Але при цьому ви ризикуєте втратою улюбленої речі.
  • Взяти позику в МФО. Якщо не платив кредит 3 місяці, такі компанії все одно дають можливість отримати кошти і можуть схвалити позику.

Часто кредитор йде назустріч, пропонуючи різні схеми погашення кредиту. Це може бути і реструктуризація, коли встановлюються нові суми і терміни їх внесення. Так існує гарантія того, що позика буде повернута. Можна взяти кредит для погашення кредиту, як би дивно це не звучало. Суть в тому, що перший сплачується, як і нарахування штрафів і пені. А далі користувач починає виплати за новим договором.

У цьому рішенні є не тільки позитивні моменти, але і негативні: продовжується час виплати, тому збільшується сума.

Погасити прострочений кредит допоможе і звернення до рідних або знайомих, але тут є свої «мінуси»: не кожен хоче розповідати про виниклі проблеми, і не у всіх можуть виявитися гроші, які людина готова позичити. Немає гарантії, що і вони не попросять заплатити відсотки або скласти розписку певним чином, щоб збільшити ваш борг. Вимога дострокового повернення суми теж реальна, і тоді все почнеться знову.

Краще рішення - МФО

За умови, що потрібна невелика сума, допомога в погашенні кредиту може очікуватися від звернення до МФО. Такі компанії схвалюють максимальну кількість заявок без довідок про доходи, поручителів. Оформити документи і подати заявку можна онлайн, термін її розгляду дуже короткий - від семи хвилин.

У Майкредіт ви можете взяти гроші і вдень, і вночі, не ставлячи друзів і знайомих до відома про виниклі проблеми. Це найкраще рішення, і воно буде правильним, допоможе швидко вийти зі складної ситуації.

Несплата кредиту більше 3 місяців не дозволяє зволікати рішення і сподіватися, що гроші самі знайдуться, а банк буде чекати, збираючи документи для суду, не варто. Більш того, судовий розгляд - довге та не завжди ефективне рішення, тому багатьом кредиторам за краще віддати проблему колекторам, втративши частину доходу. Позичальнику це загрожує тим, що у подібних компаній більш жорсткі заходи щодо повернення грошей, що загрожує новими проблемами.

Якщо суд при відсутності особистого майна має мало повноважень, то колекторські фірми діють по-іншому в пошуках способу повернення грошей. Цього варто уникати, і краще знайти вихід, обговорюючи можливі варіанти з позикодавцем.

Залиште свій коментар
Будь ласка, введіть Ваше ім`я
Будь ласка, введіть Ваш коментар
captcha=feedback
Введіть символи