Що робити, якщо шахраї оформили на мене кредит?

mosh-credit

Нерідкі сумні випадки з розряду "хтось взяв на мене кредит". Не дивно, адже кредитне шахрайство процвітає, аферисти постійно придумують і впроваджують більш нові та витончені способи незаконного збагачення. У такому непростому становищі, коли банк вимагає повернути міфічний борг, а ви ні сном ні духом про його існування, піддатися паніці простіше простого. Тому особливо важливо постаратися впоратися зі своїми емоціями та діяти невідкладно.

Звичайно, людині, яка ніколи раніше не стикалася з розкраданням, необхідно зрозуміти, що робити, якщо шахраї оформили на вас кредит, куди бігти, як довести невинність, чи є надія на справедливість, або простіше опустити руки та змиритися.

Що робити, якщо на Вас взяли мікропозику або кредит

Першочергове, що робити, якщо на вас взяли мікропозику, звернутися до співробітників представництва обумовленого банку із заявою про злочинні дії третьої особи, в результаті яких ви - жертва, а не порушник.

Якщо компанія впевнена в особистій правоті, то діяти краще через поліцію і судову систему. Отже, алгоритм дій, що робити, якщо стали жертвою шахраїв в Україні:

  • Запросити у відділенні всі документи, пов'язані з відкритим кредитом;
  • Написати заяву в поліцію за місцем прописки про інцидент, що стався;
  • Заручитися адвокатською підтримкою та зареєструвати позовну заяву про стягнення моральної компенсації з винної сторони.

Головне, діяти в терміновому порядку, не сподіваючись, що питання вирішиться без вашої участі.

Як убезпечити себе від шахраїв

Щоб уникнути ситуацій "на мене оформили мікропозику онлайн в Україні", слід залишатися пильними та обережними:

  • Не давати стороннім оригінали персональних документів (паспорти, ідентифікаційного коду, кредиток);
  • Не виставляти в соціальних мережах скановані копії посвідчень, не відправляти безпідставно;
  • На ксерокопіях писати “Не для фінансових операцій”;
  • При втраті айді-картки визнавати її загубленою і недійсною;
  • Перевіряти власне ім'я в базі даних - БКІ на наявність активних прострочень.

Куди звернутися за фінансовою допомогою

На відновлення справедливості та покарання зловмисників знадобляться гроші (юридичні послуги, судові витрати), проте вони окупляться після перемоги в процесі. Взяти позику в банку, швидше за все, не вийде через липову заборгованість, тому краще звернутися в більш лояльні організації - МФО. Так, якщо ви оформили кредит онлайн в сервісі MyCredit, ви отримаєте до 6 тисяч гривень вже при першій заявці. Для отримання потрібно вказати номери документів, що засвідчують особу, банківську карту та 15 хв часу.

У Майкредіт допоможуть кожному: безробітним, студентам, багатодітним, з низькою зарплатою, пенсіонерам. Служба безпеки компанії відповідає за збереження особистих даних клієнтів на всіх можливих рівнях захисту. І, залишаючи свої дані тут, ви можете бути абсолютно спокійними.

img
Ксенія Полторацька Кредитний експерт, MyCredit
Автор статті: Всі статті автора
Залиште свій коментар
Будь ласка, введіть Ваше ім`я
Будь ласка, введіть Ваш коментар
captcha=feedback
Введіть символи