Що робити якщо втратив банківську картку?

poteryl-cartochky

Складно уявити життя сучасної людини без кредиток і інших пластикових носіїв, вони потрібні для комфортної оплати товарів, послуг. Але їх легко втратити, забути десь через їх невеликий розмір. Природно, починається паніка, стрес. Людина налякана та не знає, що робити. Подібні ситуації далеко не рідкість: кожен може забути гаманець в транспорті, на касі, його можуть банально вкрасти. За аналогією з випадком, що робити, якщо втратив паспорт, вже сформувався стійкий алгоритм дій, спрямованих на швидке рішення неприємностей.

В цій статті детально розглянемо, що робити якщо втратив кредитну картку Приватбанку або будь-якого іншого банку, які вірні кроки у подоланні наслідків втрати/крадіжки банківських носіїв.

Якщо впевнений, що втратив картку - заблокуй!

Якщо ви чітко знаєте, що картка загублена, головне правило - оперативність. Реагувати слід негайно. Якщо втратив картку, діють три основні способи регулювання критичних обставин:

  • Дзвінок на гарячу лінію. Розмовляючи з оператором, доведеться уточнити особисті дані (ПІБ, дату народження, кодове слово, номер рахунку), а також відповісти на ряд перевірочних питань (наприклад, коли проводилася остання оплата, де, скільки витратили). Якщо клієнт успішно ідентифікований, співробітник деактивує аккаунт заявника.
  • Якщо питання не вирішується по телефону - вирушайте в будь-яке відділення. При собі потрібно мати оригінал громадянського паспорта, скласти відповідну заяву у представника. Менеджер моментально дає запит, і кошти на рахунку заморожуються - ними не зможуть скористатися шахраї та інші недоброзичливці.
  • Що робити якщо втратив банківську картку, а зателефонувати або поїхати у відділення немає можливості? Ви можете заблокувати її самостійно, скориставшись додатком для смартфонів або інтернет-банкінгом. Даний швидкісний метод спрацює при доступі до інтернету.

Чи можна знайти або відновити свою банківську картку, якщо втратив

На практиці, знайти свою банківську картку, якщо втратив, вдається одиницям. Особливо ніким недоторканою. У більшості випадків швидко знаходяться нові "господарі", які бажають скористатись удачею. Якщо ніхто не встиг оплатити покупку, то всі кошти залишаються у власника.

Залишається єдиний вихід - оформити кредитну картку заново, для чого потрібно подати прохання в найближчому офісі банку. Очікування становить від декількох хвилин до 5-7 діб.

Варіант повернути картку можливий в тому випадку, якщо вона залишилася в банкоматі при спробі зняти готівку. Необхідно зателефонувати на номер телефону, вказаний на банкоматі та дочекатися найближчої інкасації. Щоб підтвердити, що картка ваша - пред'явіть інкасатору паспорт, якщо картка іменна. Якщо ні - покажіть номер картки у своєму інтернет-банкінгу.

Що робити, якщо всі гроші були на втраченої картці і залишилися без грошей?

Ми з'ясували поетапно, що робити при втраті банківської картки. Хронологія проста. Однак нерідкі випадки, коли "втраченими" заощадженнями можуть встигнути поживитися. Тут варто звернутися в правоохоронні органи з повідомленням про матеріальне розкрадання. Повернення грошей очікується нескоро, поки проводиться пошук, судові розгляди, стягнення. Природно, що жити на щось треба.

У такому положенні на допомогу приходить сервіс екстреного мікрокредитування MyCredit, де повнолітні українці можуть отримати до 6000 грн в кредит (перша заявка) і до 12000 грн (наступні).

Провести запит позики нескладно:

  • Заповнити онлайн-анкету на інтернет-порталі;
  • Ввести номери персональних документів (цивільного паспорта, ІПН, банківської картки);
  • Важливо, що не мають значення види банківських карток. Можна вказати кредитну, зарплатну, соціальну - різниці немає;
  • Почекати підтвердження 10-15 хв.

Як бачите, при будь-яких обставинах реально знайти ефективний вихід і залишитися при фінансах.

Залиште свій коментар
Будь ласка, введіть Ваше ім`я
Будь ласка, введіть Ваш коментар
captcha=feedback
Введіть символи