Що робити, якщо втратив паспорт?

poteryal-pasport

У житті іноді трапляються різні неприємності, через які людина не знає куди їй іти та що робити. Ми можемо втратити кредитну картку, ключі або навіть паспорт. Коли втратив паспорт України, починається паніка і страх. Втрата документа - це безумовно проблема, причому поширена. Але є і хороші новини - така проблема вирішувана. Тому перше, що потрібно запам'ятати - не варто панікувати в подібній ситуації, а варто діяти негайно, оскільки вашим паспортом можуть скористатися зловмисники в своїх корисливих цілях.

Куди звертатися в першу чергу, коли втратив паспорт?

Необхідно звертатися в поліцію і писати заяву про втрату документа. Тоді паспорт стає недійсним, і зловмисники не зможуть ним скористатися. Щоб відновити документ необхідно прийти на прийом в Центр надання адміністративних послуг або до міграційної служби за місцем прописки і скласти потрібну заяву. Уточнити адресу можна на сайті Державної міграційної служби України.

Якщо загубив паспорт у чужому місті (наприклад, під час відрядження або відпустки), слід звертатися в органи поліції з заявою про його втрату, а також запросити тимчасовий документ посвідчення особи, щоб без проблем придбати квиток додому в іншому місті.

Схожа процедура має бути в разі, коли втратив закордонний паспорт. Необхідно звернутися в міграційну службу за місцем прописки і написати заяву з проханням його відновити. Новий документ буде виготовлений протягом місяця. Головне, не втрачати його, перебуваючи за кордоном. Там відновити документ буде набагато складніше.

Який штраф, якщо втратив паспорт громадянина України?

Щоб відновити втрачений паспорт громадянина, необхідно сплатити штраф і держмито в розмірі 51 гривні та 34 гривень. Штраф не сплачується тільки в тому випадку, якщо документ у вас вкрали. Якщо була здійснена крадіжка, процедура відновлення може зайняти більше часу, оскільки поліція буде перевіряти сам факт крадіжки.

Які потрібні документи, щоб відновити паспорт?

Після того, як ви оплатили пеню, необхідно підготувати ряд документів для відновлення:

  • Заява про втрату;
  • Квитанції, що підтверджують оплату штрафу і державного мита;
  • 2 фотокартки розміром 35*45 мм;
  • Оригінал особистого свідоцтва про народження;
  • Довідка з ЖЕКу про прописку;
  • Свідоцтво про шлюб або про розлучення (якщо є);
  • Якщо є діти до 16 років - свідоцтво про народження.

Скільки коштує новий паспорт?

Ціна нового паспорта залежить від терміну оформлення:

  • терміново (протягом 10 робочих днів) - 471 грн, з них 252 грн стягується за надання адміністративних послуг та 219 грн - за бланк паспорта;
  • в стандартному режимі (20 робочих днів і більше) - 345 грн, з них 126 грн - за адмінсопровожденіе і 219 за бланк.
  • Заміна втраченого паспорта відбувається через місяць після подачі заяви. Звичайно, бувають ситуації, коли необхідно прискорити цей процес. І навіть в цьому випадку проблема вирішувана. Новий паспорт можна оформити за тиждень, якщо заплатити додаткову плату (близько 800 гривень).

    Як правило, документи губляться невчасно. Ніхто з нас не застрахований від подібного випадку. Ви тільки вчора планували взяти кредит в банку, щоб оплатити курси, обстежитися в клініці, поїхати у відпустку, а сьогодні паспорта немає, а разом з ним немає і шансу на схвалення кредиту. Для того, щоб ми взяли кредит в банку, необхідно обов'язково надати свій паспорт. Втративши його, у вас є тільки два виходи з положення. Перший варіант - це перенести свої плани. А якщо цей варіант не підходить? Якщо немає можливості чекати, і кредит потрібен саме сьогодні?

    Не варто турбуватися завчасно. Є оптимальний варіант. MyCredit - це порятунок ваших планів в непередбачених ситуаціях. Взяти кредит онлайн не виходячи з дому - це суттєвий плюс і можливість не залежати від обставин. Ви не будете стомлені чергами в банку. Вам не потрібно витрачати свій час на проїзд. Вас не попросять збирати безліч довідок. Більш того, кредит можна взяти в будь-який час, оскільки сервіс працює цілодобово.

    І найголовніше, якщо ви раптом втратили свій паспорт, це ніяк не завадить вам взяти кредит без паспорта в MyCredit. Оформлюючи заявку на сайті організації, вам досить ввести номер паспорта та ІПН. Все просто і прозоро.

    MyCredit значно спрощує життя своїм клієнтам, роблячи процес кредитування як ніколи легким і швидким. Оформляючи позику, у вас не виникне класичних банківських проблем і труднощів, оскільки це абсолютно новий формат надання позик, орієнтований на клієнта, його комфорт та економію його часу.

Залиште свій коментар
Будь ласка, введіть Ваше ім`я
Будь ласка, введіть Ваш коментар
captcha=feedback
Введіть символи