Що псує кредитну історію і робить її поганою?

ot-chego-portitcy-ki

Сучасні інтернет-форуми сповнені запитів в стилі: "Що робити, якщо зіпсована кредитна історія", де авторам радять способи її поліпшення. Однак спочатку варто розібратися в причинах. Тому в статті детально розповімо, від чого псується кредитна історія, які фактори впливають на її погіршення.

Неактуальність даних

На питання, чому зіпсувалася кредитна історія, часто відповідають відсутністю оновлення інформації користувача за останні 24 місяці. Це пояснюється тим, що банкам потрібні "свіжі", актуальні відомості про клієнтів. За два роки в житті людини можуть відбутися різні зміни, що тягнуть за собою зміни в його фінансової грамотності.

Позики в мікрофінансових організаціях

Думка, що часте звернення в МФО псує кредитну історію, не зовсім правильна. Все залежить від дотримання пунктів договору позики та своєчасних оплат. Якщо позичальник вчасно повертає гроші і не порушує умов угоди - його кредитний рейтинг тільки поліпшується.

Боргове навантаження і кредитна піраміда

Також кредитна історія погана, коли у суб'єкта:

  • Високе навантаження по боргах, тобто співвідношення щомісячних платежів до доходу за аналогічний період. На практиці, загальна заборгованість не повинна перевищувати 40% від заробітної плати. Якщо заявник перевищує цей поріг, йому складно буде виплачувати борги в повному обсязі;
  • Кредитна піраміда - коли людина бере послідовно позики, де кожна наступна більше попередньої на її погашення. Такий заявник, швидше за все, не пройде кредитний скоринг, бо особисті кошти рано чи пізно закінчаться, і видана позика перейде в розряд безнадійної.

Як поліпшити кредитну історію?

Щоб почати процес поліпшення КІ, спочатку слід перевірити кредитну історію через БКІ, щоб знати напевно, чи потрапили ви в чорний список боржників. Далі слідує ряд дій, спрямованих на відновлення свого імені:

  • Оформіть кредитку та користуйтеся нею протягом півроку. Вибирайте ту, в якій є грейс-період;
  • Не намагайтеся робити запити на свідомо непосильні суми;
  • Беріть раз в пару місяців в борг невеликі мікрокредити з точною впевненістю, що будете в силах повернути в призначений день.

Банки більше не дають кредит, а Mycredit дасть

Ми з'ясували найпопулярніші причини відмови в кредиті, проте є компанії-кредитори, які славляться підвищеною лояльністю до клієнтів. Так, сервіс інтернет-кредитування MyCredit схвалює позику з поганою кредитною історією на м'яких і комфортних умовах. Перша доступна сума - до 6000 грн, - видається без нарахування відсотків, а наступні звернення подвоять її та відкриють додаткові бонуси, включаючи автоматичне схвалення, участь у програмі лояльності, знижки, акції, розіграші.

Якщо відмовляють банки, спокійно відправляйте заявку в Майкредіт, де кредит з простроченнями схвалюють всім: студентам, пенсіонерам, людям з неофіційним працевлаштуванням і низькою зарплатою.

Залиште свій коментар
Будь ласка, введіть Ваше ім`я
Будь ласка, введіть Ваш коментар
captcha=feedback
Введіть символи