Що таке перекредитування кредитів?

perecreditivanie-ukr

Коли нема чим віддавати борги і кредитори починають дзвонити щодня, важливо швидко знайти оптимальний вихід із ситуації і домовитися про вирішення проблеми з кредитуючої стороною.

Повернення простроченої позики має свої нюанси і щоб уникнути неприємностей, ми рекомендуємо краще проконсультуватися з менеджером, або звернутися до юриста.

Рефінансування кредитів - оптимальний вихід із ситуації, коли виникли прострочення з виплатами. Це законний спосіб вирішити проблему і «не нажити» нових проблем. Процедура передбачає зміну порядку кредитного договору, коли:

  • збільшується термін кредитування і зменшується сума щомісячного платежу;
  • зменшується період і збільшується розмір регулярної виплати.

Іноді банки йдуть на поступки і анулюють штрафи і пеню, які були нараховані, щоб клієнт міг «з нуля» платити прострочений кредит вже без прострочень.

Домовитися про зміну угоди можна або звернувшись до кредитору особисто, або скориставшись спеціальними програмами. Програма перекредитування фізичних осіб проходить в найпопулярніших банках України, які готові допомогти заявникам.

Популярні програми перекредитування

  • Ощадбанк здійснює перекредитування кредитів в Україні тільки за іпотечними позиками, оформленими під заставу земельної ділянки (для будівництва будинку), або під заставу нерухомості. При цьому найбільший термін становить до 20 років, а ставка складе 23% у рік. Комісія - 1,5% і буде разовою, тобто фактично за оформлення.
  • VSBank також пропонує оформити перекредитування якщо є заборгованість. Перегляд доступний тільки для іпотеки, сума якої становить 50 000-1 500 000 гривень. Термін - 20 років під 23%. Особливістю є прийняти аннуітентної або класичної схеми погашення. Вигодою буде відсутність комісій, що дозволить заощадити значну суму. Але при цьому є два способи нарахування річної ставки: під 22% (це фіксована) і знижена під 21,5% (для перших 12 місяців кредитування, а в подальшому ставка змінюється в залежності від депозитних ставок.
  • IdeaBank забезпечує для клієнтів перекредитування кредиту при зіпсованій кредитній історії і може об'єднати всі заборгованості в один кредитний договір. При цьому об'єднати можна прострочення з різних фірм терміном до 5 років на суму до 100 тисяч гривень.
  • Кредобанк допомагає взяти кредит на перекредитування на найбільш лояльних умовах. Це: 100-100 000 грн терміном 6-60 місяців. При цьому комісій, страховок немає.
  • Крім того, кожен користувач може звернутися в ту установу, в якій отримав кошти з персональною заявою про перегляд умов договору. Не варто боятися спілкуватися зі співробітниками організації-кредитора. Завжди зручніше самостійно знайти компроміс з боржником, ніж витрачати час і гроші на суди і колекторські служби.

    Оплата юридичних послуг та колекторів дійсно обходитися дуже дорого. Крім того, це не завжди приносить результат. Наприклад, коли у боржника немає майна. Адже, кримінальної відповідальності за невиплату не передбачено, є тільки громадянська, яка передбачає повернення боргу тільки в матеріальній формі. Якщо ж офіційної зарплати немає, зареєстрованого майна на боржника - теж, кредит ніколи не закриється і кредитор зазнає збитків. А якщо ж оплати будуть рідкісними, але стабільними, перекредитування кредиту з відкритими простроченнями в Україні реально.

    У яких випадках варто оформити перекредитування?

    Прострочення може наступити з різних причин:

    • безвідповідальне ставлення до дотримання умов договору;
    • хвороба;
    • декрет;
    • відпустка;
    • відрядження;
    • терміновий ремонт;
    • покупка техніки і т.п.

    Гроші видаються на підставі кредитної угоди, а це - юридична відповідальність двох сторін. Чи вигідно перекредитування споживчого кредиту і чи припустимо просто не віддавати? Ні. Ні в одному кредитному договорі не можна знайти умов, які б звільняли позичальника від виплат, крім страхових випадків. Тому ігнорувати заборгованість не можна. І чим раніше, тим краще і дешевше. Більше складнощів виникає у тих, хто намагається ховатися, не відповідає на дзвінки і обманює з виплатами. На поступки йдуть позичальникам, які намагаються здійснювати часткові внесення і відповідально ставляться до виконання зобов'язань.

    Як відбувається перекредитування?

    Зробити перекредитування кредиту без прострочень можна скориставшись двома варіантами:

    • звернувшись із заявою, в якій пояснити причину невиплати, надати документи і вислати їх на адресу головного офісу;
    • скористатися готовими пропозиціями.

    По термінах розгляду заяви складно щось сказати. У всякому разі, без відповіді вона не буде залишена.

    Де взяти кредит на перекредитування в Україні?

    У більшості випадків, щоб довести своє бажання платити, потрібно частково сплатити борг. Перекредитування в банках в такому випадку «підвищує» свої шанси. А якщо коштів немає, їх можна позичити на маленький термін в онлайн-сервісі.

    У порівнянні з іншими варіантами, це буде найбільш оптимальний і вигідний. Наприклад, в сервісі Майкредіт можна за 15-30 хвилин запросити до 10 000 грн. Нові клієнти мають ліміт всього 3 000 грн, зате під 0%. Повторні ж оформляють угоду під 1,6%.

    Перекредитування з відкритим простроченням

    Отримати кредит з простроченою заборгованістю в інтернеті зручно й тому, що тут це реально зробити, навіть якщо у вас незакрита угода і є борги. І чим швидше ви зробите кроки назустріч, тим краще буде в результаті. Адже прострочений кредит загрожує штрафами і пенею.

    Тому якщо ви розумієте, що зможете домовитися з кредитором, це потрібно робити якомога швидше, а підтвердити свою платоспроможність і серйозні наміри можна віддавши хоча б частину заборгованості.

    Залиште свій коментар
    Будь ласка, введіть Ваше ім`я
    Будь ласка, введіть Ваш коментар
    captcha=feedback
    Введіть символи