Що таке POS кредитування?

pos-credit

Коли ми бачимо оголошення про те, що техніка або інша річ може бути придбана з розстрочкою платежу, це і є pos-кредитування. Дане визначення означає роздрібний бізнес в банківській системі, коли видача кредиту передбачена прямо в торговому залі.

Таким чином, компанії продають свої товари та послуги, співпрацюючи з банком на взаємовигідних умовах. Клієнт отримує кредит не від продавця, а від банку-партнера.

Щоб оформити пос-кредитування, необхідна наявність спеціального програмного забезпечення. Тому у великих торгових центрах часто присутній і менеджер банку, який займається оформленням кредитів.

Переваги та недоліки POS кредитування

Цей вид покупок зручний, до переваг такого кредитування відносять:

  • Комфортність: в одному місці обирають товар і оформляють покупку.
  • Швидкість: заявки розглядаються протягом півгодини, документи оформляються також там, відвідування відділення не передбачено.
  • Відсутність необхідності збирати різноманітні документи, довідки. Часто потрібно лише паспорт та інший документ, в ролі якого може бути студентський квиток або права, підійде і поліс медичного страхування. Працездатний вік часто є важливою умовою укладення договору.

Довгострокові кредити володіють і недоліками, про них позичальникові варто знати:

  • Невелика сума позики. Коли необхідний великий кредит на техніку або інший товар, його нададуть після сплати значного внеску.
  • Малий термін. Розстрочка надається на невеликий час, і важливо оцінити здатність до виплати до укладення договорів. Зазвичай гроші даються на пару років, а коли придбання недороге, на рік.
  • Загальна вартість позики. Часто позика, пропонована в торговому залі, видається під п'ятдесят і більше відсотків річних. У той же час, у відділенні його оформлять під відсотки від п'ятнадцяти до двадцяти п'яти. У договір можуть бути вписані комісії та інші виплати.

Які банки пропонують POS кредитування в Україні?

Незважаючи на недоліки, такий вид позик користується попитом, і велика частина заявок задовольняється: відмовляють лише п'ятій частині заявників. Послуги кредитування надають багато банків, серед яких є і лідери: Альфа-Банк і ПриватБанк, багато кредитів видає також Ощадбанк, оформляє документи і ПУМБ.

Банки почали робити ставки на сектор споживання, створюючи цільові програми з малими лімітами. Але зараз на роботу в цьому секторі претендують не тільки банки, а й фінансові компанії.

Потрібні гроші на товар - візьми Майкредіт!

У МФО звертаються ті, хто хоче отримати гроші швидко, не переплачуючи суму відсотків. Можливість взяти кредит онлайн також відіграє чималу роль. Звертаючись в такі компанії, наприклад, в MyСredit, позичальникові не знадобиться збирати довідки і приводити поручителів. Очікування рішення займе не більше півгодини, а постійним клієнтам заявки підтверджуються автоматично.

Якщо клієнт бере позику перший раз, сума не буде великою. Але зручність в тому, що з кожним новим оформленням заявки збільшується сума і подовжується термін виплати. Крім того, компанія пропонує відстрочку платежу на три дні без штрафів та інші вигідні умови.

Як бачимо, МФО цілком може конкурувати з банками в споживчому кредитуванні, пропонуючи комфортні умови.

Залиште свій коментар
Будь ласка, введіть Ваше ім`я
Будь ласка, введіть Ваш коментар
captcha=feedback
Введіть символи