Що таке проблемний кредит?

Що таке проблемний кредит?

Напевно кожен стикався з ситуацією, коли борг важко погасити, однак строк доходить кінця та повернути його потрібно. Що робити в такій ситуації?

Визначимо поняття

Економічна ситуація в Україні погіршилась за останні 10 років і якщо в 2014 році працювало більш ніж 200 банків, в 2017 – близько 96. Цілком логічно, що в умовах конкуренції організації змушені залучати нових клієнтів і утримувати діючих, однак поки в країні високий рівень безробіття, велика кількість офіційно непрацюючих, умови кредитування стали більш жорсткими.

Проблемный кредит — це займ з простроченням. Коли у клієнта борг, банк має право вимагати або дострокове погашення, або звернутися до суду і після претендувати на все особисте майно боржника. В такій ситуації підіймати питання про кредитування в іншій організації вже проблематично.

Проблемні кредити в Україні – поширене явище. В умовах кризи людям важко повертати борги, тому більшість розраховує на реструктуризацію боргу, коли кредитор переглядає суму боргу і розбиває її на менший щомісячний платіж на більш довгий строк.

Реструктуризація не передбачена основним договором, а тому рішення щодо неї приймається у виключних випадках, однак вона залишається одним із найбільш вигідних способів як вирішити проблемний кредит.

Погасити самому чи звернутися до посередників?

В Україні останнім часом почали активно працювати фірми, які обіцяють вирішити проблеми з кредитором та уникнути судових тяганин, а деякі і взагалі упевнюють, що допоможуть банку «забути» про боржника. Насправді це неможливо і ви віддасте гроші тільки «за повітря» та не більше.

Багато з банків пропонують взяти гроші, щоб закрити проблемні кредити в інших банках. Звісно, якщо умови не зовсім вигідні і ставки дещо більше, ніж якщо оформити позику готівкою ябо на купівлю техники, однак це дозволить ліквідувати кредит з проблемною кредитною історією і погасити його.

Також можна звернутися за допомогою до родичів, колег, друзів. Однак гарантії того, що потрібна сума буде «під рукою» немає. Це зрозуміло, у кожного можуть бути свої проблеми і частіше всього вони пов’язані із фінансовими питаннями.

На що впливають проблеми в погашенні?

Як відомо, кредитна історія (КІ) – це:

  • Внесення оплати своєчасно;
  • Відсутність судових спорів;
  • Закриті угоди в інших банках;
  • Своєчасне погашення займів родичами.

Тому проблеми із займом можуть негативно вплинути на його оформлення в подальшому. Однак, взяти кредит з поганою кредитною історією від Майкредит, що інакше оцінює ризики роботи із позичальниками – кредитування на невелику суму (до 3000 грн) на строк до 35 днів із можливістю пролонгації договору.

Оформити позику можна в 3 кроки:

  • Зайти на сайт, обрати суму та строк;
  • Вказати номер мобільного телефону та банківської карти;
  • Пройти реєстрацію та верифікацію карти.

Безвихідних ситуації немає, навіть якщо раніше були прострочки та КІ вже зіпсована, а фінансова проблема в черговий раз виникла, потрібно діяти напевно. Саме завдяки Майкредит можна вирішити більшість проблем всього за 20 хвилин.

Залиште свій коментар
Будь ласка, введіть Ваше ім`я
Будь ласка, введіть Ваш коментар
captcha=feedback
Введіть символи