Довгострокове кредитування в Україні

credit-lgoty

Довгострокове кредитування, як і будь-які інші позики, регулюються законодавством країни. У кожної організації повинна бути ліцензія на проведення подібних операцій.

За визначенням довгостроковий кредит - це грошова позика в середньому або великому розмірі, який видається на довгий термін: від року і вище. Використовується він для покупки дорогої техніки та інших товарів, його обирають для проведення капітального ремонту.

Види довгострокового кредитування

Великі фірми беруть інвестиційні позики, поповнюючи активи або купуючи обладнання, існує комунальне кредитування, коли має бути будівництво державних об'єктів.

У населення інші цілі, і різновиди довгострокового кредитування в даній категорії будуть такі:

  • Іпотечні. Мета кредиту - придбання житла на первинному або вторинному ринку.
  • Споживчі. Використовуються для придбання побутової та іншої техніки.
  • Автомобільні. Оформляються при придбанні автомобілів.

Вони різні, і в кожному з них будуть відрізнятися терміни і суми позик, розміри відсотків і інші показники.

Подібні кредити в країні пропонують і банки, і фінансові компанії, їх пропозиції відрізняються. Перші пропонують більш низькі відсотки, але гроші вони видають не всім, і тільки після збору і вивчення безлічі документів. Небанківські компанії спростили процедуру видачі, і скоротили її термін.

Мета для довгострокового кредитування

Основною метою є реалізація програми інвестування, і для цього використовуються спеціально призначені засоби. Система довгострокового кредитування влаштована таким чином, що подібні позики є не такими вигідними, як довгострокові, їх видача супроводжується певними проблемами і ризиками.

Проблеми довгострокового кредитування - ризики, про які варто знати!

Для банку, як для власника коштів, існують певні ризики довгострокового кредитування. Вони виникають поряд з перевагами, і найбільш часта проблема - тимчасового лага. При видачі короткострокових - ризики можна легко вирахувати, а при оформленні довгострокових це складно. Результат розрахунків буде лише приблизним.

Довгострокове банківське кредитування і його особливості

Взяти гроші на довгий термін пропонують банки, які здатні перевірити платоспроможність клієнтів. Це займає час, тому швидкість прийняття рішення знижується. При отриманні автокредиту або іпотечного, кредитодавець може вимагати оформити заставне майно. Його оцінка і оформлення документів також вимагають додаткового часу.

Подібні організації просять принести документи, що підтверджують здатність позичальника виплатити все в строк разом з відсотками і комісіями. Але навіть після збору всього пакета і різних довідок позичальникові можуть відмовити, не пояснюючи причини. На таке рішення впливає вивчення кредитної історії, які відображають проблеми всіх минулих позик.

Отримавши відмову, багато хто звертається в МФО з менш суворим відбором позичальників і можливістю оформити кредит онлайн.

Довгострокове кредитування в МФО

Для мікрофінансових організацій це нова послуга, у якій не буде недоліків банківського середовища. Користувачів привертає простота оформлення та короткий термін розгляду заявок, не знадобляться поручителі і багаторазове відвідування офісу. Кредитні історії МФО перевіряє, але не так суворо, що дає більше шансів на отримання грошей.

Мінус в тому, що суми, які видаються, не великі, і термін повернення невеликий. Тобто МФО не розраховані на великі позики: придбання нерухомості або авто. Але на споживчі кредити можна розраховувати.

Наприклад, сервіс MyCredit дає кошти на будь-які потреби, і ви маєте право витратити їх на свій розсуд.

Перспектива отримання великої суми на більш довгий термін існує, з кожним оформленням заявки ці параметри збільшуються. До переваг відносять і можливість затримки виплати на кілька днів без штрафів, яку надають такі компанії, і першу безвідсоткову позику, коли нехай і невелику суму, але можна взяти без переплати.

Лояльні умови роблять мікрофінансові компанії більш цікавими і гнучкими для позичальників.

Залиште свій коментар
Будь ласка, введіть Ваше ім`я
Будь ласка, введіть Ваш коментар
captcha=feedback
Введіть символи