Зберігання й захист даних клієнтів у МyCredit

security-information

Директор компанії MyCredit - Іван Кривич, побував в гостях у студії "Першого ділового каналу", де розповів про процедуру зберігання даних клієнтів у сервісах онлайн-кредитування, а також поділився секретами захисту персональної інформації позичальників в MyCredit.

Чи безпечно залишати свої дані в онлайн-сервісах?

В першу чергу Іван зазначив, що люди часто скептично ставляться до чогось нового. Переконати людей у ​​тому, що особисті дані, в тому числі і дані банківських карток, вказувати безпечно - дуже складно. Про безпеку потрібно не просто говорити, а постійно вдосконалювати свою роботу, дотримуватися всіх стандартів якості та отримувати підтвердження цього.

Сертифікація PCI DSS

У 2017 році сервісу MyCredit вдалося отримати сертифікат відповідності вимогам PCI DSS, який є міжнародним гарантом безпеки зберігання даних банківських карток в фінансових онлайн-структурах.

Сертифікація PCI DSS - це сукупність вимог до безпеки платіжних систем, розроблена компаніями Visa, MasterCard і American Express. Сертифікат видається виключно у разі відповідності сервісу всім заявленим вимогам, які мають на увазі масштабну перевірку безпеки всіх складових - починаючи від охорони офісу, закінчуючи сертифікацією співробітників.

Наявність сертифіката PCI DSS гарантує безпеку обробки і зберігання даних банківських карток клієнтів.

Іван Кривич підкреслив, що наявність даного сертифіката є дуже важливим моментом для всіх мікрофінансових організацій, що працюють в онлайн-середовищі і тим гравцям ринку, у яких немає такого сертифіката варто задуматися над його отриманням.

Ситуація з МФО в Україні

Також Іван зазначив, що на даний момент в Україні робота мікрофінансових організацій не регламентована на законодавчому рівні належним чином, що істотно гальмує розвиток бізнесу.

На закінчення інтерв'ю, Іван сказав кілька слів про розвиток блокчейн технологій і криптовалют, їхніх перспектив та ризиків.

Залиште свій коментар
Будь ласка, введіть Ваше ім`я
Будь ласка, введіть Ваш коментар
captcha=feedback
Введіть символи