Увага! На сайті ведуться профілактичні роботи. Деякі функції тимчасово недоступні. Ви зможете подати заявку на кредит через 40 хв.

Як погасити кредит достроково раніше терміну?

dosrochno-pogasit-credit

Багатьом знайоме відчуття психологічної тяжкості від наявності довгострокової непогашеної позики. Людина живе в стресі, боїться втратити заставу, якщо з якої-небудь причини перестане вносити платежі. Тому краще достроково погасити кредит по кредитній картці, якщо виникла фінансова можливість. Погодьтеся, прощатися з боргами завжди приємно.

У цій статті ми докладно розповімо, як грамотно розрахуватися з кредиторами раніше покладеного, розглянемо деталі та нюанси передчасного розрахунку.

В яких випадках позичальник може погасити кредит достроково

Згідно зі статтею 16 Закону України" Про споживче кредитування " клієнт має право виплатити в нуль. Банк не має права виставляти штрафні санкції — це законна прерогатива споживача. Однак погасити достроково оплату частинами можна, якщо даний пункт включений в текст договору. Тому слід уважно вивчати суть контракту перед підписанням, щоб уникнути несподіваних сюрпризів в майбутньому.

Що буде якщо погасити кредит раніше терміну

При диференційованому типі платіжного графіка більш вигідно погасити кредит достроково, оскільки відсоток нараховується на залишок. Отже, ви зможете уникнути нарахувань за період, що залишився. Так заощадите вагому суму.

При ануїтеті ви втрачаєте вже зараховані відсотки, проте правильно достроково погасити кредит раніше терміну вийде, якщо укласти додаткову угоду про перерахунок і відсікання кредитного періоду. Звичайно, банки рідко йдуть на такого роду поступки, адже вони не бажають втрачати гроші. Тому спочатку варто вибирати класичну форму при довготривалих позиках (іпотеці, автокредиті, бізнес-кредиті).

Якщо достроково погасити кредит, то як нараховуються відсотки

Як вже говорилося, за диференційованим способом можна вигідніше погасити кредит достроково без відсотків. При рівномірному навантаженні (ануїтет) кредитори зажадають всі належні плати, розраховані до кінця дії кредит-договору. Також можна частково достроково погасити кредит, що в першому випадку значно скоротить витрати за користування, у другому - скоротить термін дії угоди.

Через який час можна достроково погасити кредит

Раніше одні фінансові структури встановлювали мораторій на 3-місячний термін, інші - на річний, протягом якого було заборонено оплачувати більше покладеного. Сьогодні дана заборона знята, тому кожен самостійно визначає і дивиться за індивідуальними можливостями.

Достатня кількість людей реалізують схему - взяти кредит для погашення кредиту за більш м'якими умовами, тобто відбувається рефінансування кредиту. Таким чином, вони разово закривають заборгованість в першій компанії, і виплачують менше в іншій.

Що потрібно зробити, після погашення?

Після вдалого завершення угоди необхідно:

  • Запросити довідку про відсутність боргових зобов'язань;
  • Зробити запит на повернення (часткове, повне) страховки у зв'язку із завчасним викупом;
  • Вивести заставне майно з-під обтяження;
  • Зберегти всі квитанції про сплати.

Ці прості дії однозначно позбавлять від ймовірних проблем і суперечок, тому не забудьте підстрахуватися.

Де можна взяти гроші на погашення кредиту?

Коли потрібна допомога в погашенні кредиту, багато хто біжить до родичів, друзів, кумів, забуваючи про те, що сьогодні складно жити всім однаково, і у рідних, як правило, грошей ледь до зарплати вистачить. Тому знайти кошти на перекредитування можна гарантовано в сервісі MyCredit, де українці, які досягли повноліття, можуть оформити мікропозику онлайн за 15 хв, заповнивши міні-анкету на сайті МФО.

Майкредіт схвалює 95% заявок, кредитує студентів, безробітних, пенсіонерів, а також людей з відкритими простроченнями, які потребують мікрофінансування, щоб розплатитися з іншими організаціями.

Залиште свій коментар
Будь ласка, введіть Ваше ім`я
Будь ласка, введіть Ваш коментар
captcha=feedback
Введіть символи