Ми намагаємося стати краще для Вас. Сьогодні з 22:00 до 22:20 сайт буде на оновленні

Як пройти банківські перевірки?

kak-proiti-bankovskie

Перш ніж звертатися в банк, кожен думає, а чи зможе він отримати кредит? Ніхто не хоче опинитися в незручній ситуації, коли отримує відмову, через те, що мало заробляє або має погану кредитну історію. Ось саме тому потрібно знати, як пройти банківську перевірку.

Коли клієнт звертається в банк, перше, що він робить - складає анкету. У кожному банку анкета-заявка виглядає по-різному, але в основному вказується наступна інформація:

  • ПІБ;
  • Ідентифікаційний код;
  • Адреса реєстрації;
  • Номер і серію паспорта;
  • Орієнтовну суму та термін;
  • Яку суму може внести відразу (якщо необхідно);
  • Мета кредитування;
  • Місце і стаж роботи (також попереднє місце);
  • Зарплата;
  • Сімейний статус.

Також можуть пропонувати заповнити поля про особисте майно (квартира, машина, депозити, акції тощо). В основному це буде мати значення тоді, коли потрібно оцінити кредитоспроможність позичальника при оформленні позики на велику суму. Рекомендується вказувати все, що може мати значення: наявність вищої освіти, суми вкладів, кількість квартир, неофіційні доходи і т.п. Якщо береться розстрочка на товар, аналіз і оцінка кредитоспроможності позичальника проходить переважно на підставі даних про роботу і зарплату.

Оцінка кредитоспроможності фізичних осіб може проводитися двома способами:

  • Автоматично
  • Вручну (на велику суму).

Автоматична перевірка

Аналіз кредитоспроможності фізичної особи банківською мовою називається «андеррайтингом» (страхуванням, підписанням). На цьому етапі перевіряється достовірність наданої інформації. Інформація сприймається як оцінка кредитоспроможності клієнта і впливає на прийняття рішення.

Автоматична перевірка здійснюється клієнтом і відбувається, коли клієнт вже звертався в цей банк і збирається взяти невеликий кредит (до 10000-15000 грн)

Ручна перевірка

Аналіз кредитоспроможності клієнта проходить вручну, коли оформляється займ на велику суму або у кредитора виникають сумніви щодо достовірності наданої інформації. Цей процес супроводжується відправкою запитів, перевірочними телефонними дзвінками (на роботу, колегам, родичам) з метою перевірити, чи дійсно позичальник отримує зазначену зарплату і працює на цьому місці роботи.

Ручна перевірка займає більше часу, але скасувати її або попросити не проводити, не можна. Проводиться вона співробітниками головного офісу, а не кредитними менеджерами. Зроблено це з метою, щоб забезпечити об'єктивність щодо прийняття рішення не з боку менеджера, який зацікавлений видати кредит, а з боку незацікавленого андеррайтера.

Чому так важлива кредитна історія

Оцінка позичальника завжди супроводжується аналізом його відповідальності і до уваги в першу чергу приймається кредитна історія (КІ). Якщо у клієнта негативна кредитна історія, всі інші пункти вже можуть бути не важливі. Безвідповідальне ставлення до позик робить позичальника при повторному зверненні неблагонадійним і підвищує ризики при оформленні угоди. Крім того, після банк буде нести відповідальність перед НБУ, чому цього позичальнику кредит виданий.

Де можна точно отримати гроші в Україні

Банківські організації оцінюють кредитоспроможність фізичної особи з фінансової сторони і вимагають надати максимум інформації. Однак, при відмові ніколи не назвуть її причину. Щоб не бігати від одного банку до іншого в пошуках грошей, краще відразу скористатися 100%-м варіантом - взяти гроші онлайн, наприклад, через МайКредіт. Тут, навіть якщо ви потрапили в чорний список кредитів, завжди можете позичити будь-яку суму в межах 100-3000 грн всього лише за 20 хвилин.

Чому варто звернутися в Майкредіт

Визначення кредитоспроможності позичальника відбувається виходячи з аналізу:

  • Вік (не менше 18 років);
  • Наявність ІПН;
  • Наявність дійсного паспорта громадянина України);
  • Будь діючої банківської карти;
  • Мобільного телефона.

Навіть якщо у вас були або є проблемні кредити, в Майкредіт дійсно можна отримати допомогу в будь-який час доби.

Подача заявка відбувається онлайн, а кошти зараховуються на карту автоматично. Для перевірки даних співробітники не дзвонять родичам і знайомим, щоб вже робить процедуру легше.

Визначення кредитоспроможності позичальника сервіс проводить швидко, тому свої гроші ви отримуєте на карту всього за 15-20 хвилин і, головне, не переживати, що вам можуть відмовити.

Залиште свій коментар
Будь ласка, введіть Ваше ім`я
Будь ласка, введіть Ваш коментар
captcha=feedback
Введіть символи