Як скласти фінансовий план?

sostavit-fin-plan

Розрахунок витрат — це дієвий метод отримувати більше за ті ж гроші. Завдяки грамотному підходу можна зробити ремонт, з'їздити за кордон, купити автомобіль, покладаючись на власні заощадження.

Щоб скласти фінансовий план, необхідно підійти до питання грунтовно та комплексно. Так з'являється можливість дозволити собі більше, ніж раніше, не бравши кредит від приватної особи та інші довготривалі позики.

У цій статті розберемося, як успішно привести фінанси в порядок і стати трішки щасливішими.

Що потрібно зробити перед складанням фінансового плану

Перед тим, як скласти особистий фінансовий план, важливо перетворити бажання в конкретні цілі, оцінивши їх реальну вартість. Потім визначити часові рамки. Також має значення пріоритетність, тобто поділ за ступенем важливості.

Після цього можна приступати до оформлення.

Головне завдання - слідувати наміченому плану

Скласти проект - не так складно, як беззастережно його дотримуватися. Щодня нас підстерігають різні спокуси, але імпульсивні витрати тільки віддаляють нас від успіху. Тому особливо важливо визначити суму обов'язкових платежів (комуналка, освіта, проїзди, кредит на бізнес, зв'язок), а решту купюр заховати подалі. Беріть з собою в супермаркет стільки, скільки плануєте витратити, і ні гривнею більше. Це вбереже бюджет від незапланованих витрат.

Приклади фінансових планів

Є кілька парадигм ведення фінансів, проте всі вони зводяться до одного. Розглянемо приклад ведення сімейного бюджету:

  • Проаналізуйте свій щомісячний дохід;
  • Підрахуйте стабільні витрати на аналогічний період;
  • Виведіть різницю - цю суму можна відкладати на рахунок/в конверт.

Кращі програми для управління особистими фінансами

Сьогодні вже немає потреби заводити товстенний зошит і регулярно записувати витрати/доходи. На зміну зошитам прийшли додатки для смартфонів. Це дозволяє вносити нові дані де завгодно, притому програми самі проводять розрахунки і виводять на екран показники. Фінансовий план онлайн можна вести в таких безкоштовних інтернет-додатках:

  • Monefy, що дозволяє синхронізувати дані з декількох акаунтів, що вкрай зручно для сімей;
  • Goodbudget сам стежить за виконанням встановленого плану;
  • Money Manager до того ж надає звітність і статистику за будь-який період;
  • Money Lover дозволяє уважно стежити за витратами і бути ознайомленим з наявними коштами;
  • CoinKeeper буде сигналити, якщо власник перейде допустимий бар'єр, встановлений ним раніше.

Що робити, якщо я марнотрат?

Одним людям пощастило народиться розважливими і здатними говорити "ні" навіженим покупкам. Іншим пощастило менше - їм доводиться відчувати слабкість до нових туфель при наявності п'яти пар в шафі.

Марнотратним людям на допомогу прийде сервіс онлайн-кредитування MyCredit, в якому повнолітні українці можуть оформити кредит онлайн за 15 хв у режимі 24/7.

Майкредіт фінансує різні категорії громадян, зокрема студентів, безробітних, з поганою кредитною історією, і шопоголіки - не виняток.

Залиште свій коментар
Будь ласка, введіть Ваше ім`я
Будь ласка, введіть Ваш коментар
captcha=feedback
Введіть символи