Як скласти і подати позов до суду на банк? Зразок подання позовної заяви

kak-sostavit-isk

Щоб позовний запит був прийнятий відразу, варто спочатку вивчити всі нюанси, як правильно скласти позов до суду на банк. Дізнатися таку інформацію можна на сайті державних органів влади, на форумах в інтернеті, де люди діляться своїм особистим досвідом, і в юридичній консультації. Ми розібралися, як правильно написати позовну заяву до суду на банк.

Існує чіткий алгоритм, завдяки якому буде простіше подавати заяву до суду на банк:

1) Зібрати дані про всіх сторін-учасників і переконатися, що вони є актуальними. Офіційна назва, ліцензія, юридична адреса, розрахунковий рахунок;

2) Грамотно викласти суть проблеми, скласти претензію до відповідача;

3) Зібрати відповідну документацію, довідки та інші папери, які послужать доказом правопорушень або махінацій;

4) Сплатити держмито 1762 грн.

Готовий запит віднести в судову організацію або відправити рекомендованим листом поштою і переконатися, що його прийняли до реєстру. Після цього призначають суддю, дату розгляду справи та повідомляють про це сторони.

Зразок подання позовної заяви

Правильно скласти позовну заяву до суду на банк нескладно, оскільки вона складається з трьох основних частин:

  • Шапка документа. У ній зазначені дані фізичної особи, юридичної (тобто кредитора) та органу, в якому розглядається спір;
  • Назва. У ньому лаконічно вказана суть звернення, конкретна претензія (наприклад, на визнання договору недійсним);
  • Основна частина. У неї входить фактична інформація, прохання та доказова база. Факти важливо викласти без "води" в хронологічному порядку, чітко висловити свою думку. Потім підкріпити це документами, які послужать доказами в розгляді.

Такий зразок подання позовної заяви до суду на банк допоможе заощадити час, дотримуючись простих інструкцій. Пам'ятайте, що немає самотніх у своїх проблемах. Напевно хтось був у схожій ситуації. Є спеціальні форуми, в яких реальні люди детально поетапно описують, як правильно подати позовну заяву до суду на банк по кредиту і свій шлях боротьби з фінансовими структурами.

Які документи потрібні для подання позову до суду на банк

Щоб подати позов до суду на банк, потрібно підготувати повний пакет паперів. Отже, які документи потрібні для подачі позову до суду на банк:

  • Квитанція про оплату державного мита;
  • Копії паспорта та ідентифікаційного коду;
  • Виписка по банківських рахунках;
  • Договір позики (якщо предмет конфлікту - заборгованість);
  • Довідки, які можуть довести тимчасову втрату платоспроможності.

Кожен конкретний випадок передбачає додаткові підтвердження. Наприклад, що робити, якщо банк подав в суд по іпотеці? Тоді стане в нагоді довідка про склад сім'ї. Якщо в купленому житлі проживають неповнолітні, за законодавством їх виселити не мають права. Тому швидше за все, призначать інше покарання за несплату кредиту, не стягуючи заставу.

Куди подавати заяву до суду на банк

Подати до суду на банк можна двома способами:

1) Особисто принести в судову структуру;

2) Рекомендованим листом.

Відповідно до Закону України, звертатися слід до виконавчих органів:

  • За місцем вашої реєстрації;
  • За місцем офіційної адреси відповідача;
  • За адресою реєстрації філії, в якій виникла суперечка;
  • В залежності від складності, деякі справи можуть розглядатися тільки районному суді.

Як правильно судитися з банком

Щоб зрозуміти, як виграти суд з банком, слід вникнути в це питання і вивчити всі можливі варіанти. Ми зібрали кілька класичних рекомендацій, як правильно судитися з банком:

  • Підготувати повний пакет заявленої документації;
  • Грамотно сформулювати претензію та прохання;
  • Заручитися підтримкою профільного юриста. Безумовно, впорається можна самостійно і це не обов'язково приведе вас до виграшу спору. Але кваліфікований фахівець допоможе вам розкласти все по поличках і підвищить шанси на перемогу;
  • Бути готовим витратитися на витрати та консультацію фахівця.

Якщо в той самий момент немає вільних коштів і не дають кредит в банку готівкою, то сміливо звертайтеся за фінансовою допомогою в МФО. Наприклад, сервіс онлайн-кредитування MyCredit перераховує кошти максимально швидко (за 15-20 хвилин після звернення). Процедура проста: заповнити заявку на сайті, внести номер паспорта, ідентифікаційного коду та банківської картки. Через кілька хвилин на неї перерахують необхідну суму, яку можна витрачати на будь-які потреби.

Залиште свій коментар
Будь ласка, введіть Ваше ім`я
Будь ласка, введіть Ваш коментар
captcha=feedback
Введіть символи