Як дізнатися кредитну історію (рейтинг) в ПриватБанку?

creditnay-privat

Відомо, що отримати бажану позику простіше, коли у заявника хороша репутація, тому перед оформленням нової позики рекомендується перевіряти своє ім'я в УБКІ. Крім того, можна дізнатися кредитну історію в ПриватБанку.

Є два можливих шляхи перевірити кредитну історію Приватбанк:

  • За допомогою Інтернет-банкінгу у вкладці "Мої рахунки".
  • За допомогою офіційного додатку компанії для смартфонів.

Кредитна історія на приват 24 обійдеться клієнтам в 50 гривень. Готовий звіт прийде протягом години.

Чим кредитний рейтинг відрізняється від кредитної історії?

Багато користувачів у зв'язку з низьким рівнем фінансової грамотності плутають поняття кредитна історія і кредитний рейтинг ПриватБанку. Так, обидва терміни суміжні, однак мають принципові відмінності.

Кредитна історія в приват24 та інших організаціях - це досьє на споживача кредитно-фінансових продуктів, де зафіксовані всі кредити в минулому і сьогоденні (суми, терміни, платежі) і виконання зобов'язань по ним. Простими словами, як поводиться позичальник у відносинах з кредитними структурами.

У свою чергу, кредитний рейтинг - це персонально прорахований індикатор клієнта, наскільки він кредитоспроможний. Системна програма вираховує за заданим алгоритмом його платоспроможність. Простіше кажучи, КР показує, чи варто видавати заявнику кошти або він потенційно неблагонадійний.

Як поліпшити кредитну історію в ПриватБанку?

Розглядаючи поширені причини відмови в кредиті, виявляється, що саме зіпсована КІ найчастіше стає приводом до недовіри. Тому вкрай важливо її реабілітувати, якщо в планах є звернення за фінансуванням.

Щоб відновити КІ, необхідно зарекомендувати себе сумлінним позичальником. Для початку, слід відкрити кредитку з мінімальним лімітом, користуватися нею і незабаром запросити підвищення допустимого обсягу. Якщо не допускати прострочень, то КІ помітно покращиться, що спричинить підвищення довіри з боку банків-кредиторів та інших організацій, що займаються кредитуванням населення.

Що робити, якщо Приват відмовляє в кредиті?

На форумах часто скаржаться, що кредит в ПриватБанку не схвалюють при відсутності помітних причин. Потрібно бути підготовленими і до такого повороту подій. Саме для таких випадків працює сервіс MyCredit, де оформити мікропозику може кожен повнолітній громадянин України, який проживає в межах країни. Перший мікрокредит (до 6000 грн) - безвідсотковий. Ця сума в три рази перевищує початковий ліміт по універсальній кредитці ПБ.

Варто відзначити, що позитивні відповіді тут отримують 9/10 онлайн-заявок, що робить даний сервіс дуже лояльним по відношенню до всіх категорій українців.

Залиште свій коментар
Будь ласка, введіть Ваше ім`я
Будь ласка, введіть Ваш коментар
captcha=feedback
Введіть символи