Як дізнатися залишок по кредиту?

kak-uznat-ostatok

Якщо є активні позики, важливо правильно розподіляти кошти, щоб не потрапити в чорний список боржників. Більшість кредиторів не хвилюють обставини, особисті причини, головне — щоб видані кошти повернулися з відсотками. Ось чому варто дізнатися заборгованість по кредитах фізичних осіб онлайн в Україні. Це стане нагадуванням про боргові зобов'язання.

Як дізнатися скільки залишилося платити по кредиту, розповімо в цій статті.

Дізнатися залишок кредиту за номером договору

При зверненні за позикою в будь-яку фінансову установу укладається угода. У цьому документі містяться відомості про умови, тривалості, сумі кредитування. Угоді присвоюють особливий номер — згодом саме по ньому легко дізнатися залишок кредиту за номером договору.

У документі прописується, хто є клієнтом, а хто кредитором. Уважно читайте умови. Те, що написано дрібним шрифтом в кінці, може виявитися неприємним сюрпризом у вигляді комісії за те, що вам були надані гроші в борг. У мережі, з телефону, в банкоматі можна перевірити та дізнатися борг по кредиту онлайн безкоштовно, використовуючи номер договору.

Дізнатися заборгованість по кредиту онлайн через інтернет

Останнім часом це найпопулярніший спосіб подивитися заборгованість за кредитом. Він не вимагає тимчасових і силових витрат: досить просто озброїтися гаджетом з виходом в мережу, ввести необхідні дані на офіційному сайті кредитної організації.

Як правило, при укладанні угоди з фінустановою, реєструється й персональний кабінет клієнта на сайті. Використовуючи такі сервіси, важливо пам'ятати про захист персональних даних. Надійний пароль стане гарантією від злому кабінету. В інтернет-банкінгу є служба підтримки, де можна дізнатися свою заборгованість по кредиту онлайн безкоштовно через інтернет.

Перевірити борги по кредитах через БКІ

Національне Бюро кредитних історій — організація, де громадянин може замовити виписку по реалізованим та активним борговими зобов'язаннями. КІ — це перелік боргових операцій протягом фінансового життя споживача.

Один раз на рік дізнатися свою кредитну історію можна без оплати. При наступних зверненнях вартість послуги становить 50 гривень. Механізм простий:

  • Реєструєтеся на порталі УБКІ.
  • Відправляєте запит на мейл або листом поштою.
  • Протягом часу довідка прийде за вказаною адресою на поштовому конверті або в мережевому режимі (швидше).

У БКІ можна розрахувати індивідуальний рейтинг. Це означає позицію благонадійності та платоспроможності як потенційного споживача послуг. Порахувати дане значення не складе труднощів.

Для чого вести розрахунки? Показники, як КР та КІ мають велику вагу, коли приймається рішення про видачу позики. Взяти позику з поганою кредитною історією вкрай складно, а в деяких банках неможливо. Якщо для мікрофінансових компаній всі подробиці платіжної дисципліни не є визначальними (враховується велика кількість параметрів), то банківські службовці ретельно перевіряють усі таємниці клієнтів, з легкістю знаходячи приводи для відмов — наприклад, прострочену позику з поганою кредитною історією.

Подивитися борг через мобільний банк

Володарям смартфонів простіше відслідковувати статус фінансів в додатках онлайн-банкінгу. Це зручно та безпечно, адже крім пароля та логіну для входу, можна поставити аутентифікацію, використовуючи відбиток пальця.

Дізнатися свій залишок по кредиту через мобільний банк можна за допомогою спеціальних віконець і кнопок в меню. Як правило, інформація в інтерактивній формі відображається в головному меню у відповідному розділі. Подібним способом методом легко оформити кредит онлайн через інтернет. Перевагою бачиться автоматизація процесів і цілодобова робота програми. Швидкість обробки заявок вище, ніж у відділенні, в чергах стояти не доведеться. У коронавірусних реаліях додаток дозволяє знизити частоту контактів з людьми.

Відправити запит через SMS повідомлення

Перевірити чи є заборгованість по кредитах можна безкоштовно за допомогою смс-банкінгу. Незручність полягає в тому, що послуга смс оповіщення платна, тарифи фіксовані, і вони встановлюються з урахуванням цінової політики оператора.

Розрахунок залишку заборгованості за кредитом в форматі повідомлень відбувається за допомогою кодів: вказуються реквізити позики, кілька цифр та інші відомості.

Зверніться до нас кредитора по телефону

Кожен банк надає клієнтам можливість звернутися за консультаційною підтримкою по гарячій лінії. Як правило, на сайті є автоматизоване меню з інформацією за категоріями і зв'язок з оператором для з'ясування виникаючих проблем. Якщо перевірка боргів по кредитах онлайн виявилася нерезультативною, по телефону допоможе співробітник фінустанови.

Дізнатися свою заборгованість по прізвища та ІПН

Паспорт та ідентифікаційний код — обов'язкові папери, без яких не вдасться взяти позику. Банки, мікрофінансові організації, ломбарди вимагають документи, що засвідчують особу клієнта.

Дізнатися заборгованість по кредиту по ІПН та прізвищу можна будь-яким з перерахованих способів. Платіжні термінали, інтернет-банкінг без особистого кабінету, платіжні системи дозволяють використовувати ці персональні дані, щоб дізнатися про всі свої борги по кредитах безкоштовно онлайн.

При наявності активної заборгованості ви можете звернутися до відділення, де брали кошти, дізнатися залишок суми боргу по кредиту по ІПН. Це спростить ситуацію, якщо слабо орієнтуєтеся в технологіях та сучасних розробках. У відділеннях обов'язково при собі потрібно мати паспорт та код, а іноді — і договір, щоб можливо було без труднощів встановити, скільки ще платежів залишилося і яка сума необхідна для остаточного розрахунку.

img
Катерина Колечко Кредитний експерт, MyCredit
Автор статті: Всі статті автора
Залиште свій коментар
Будь ласка, введіть Ваше ім`я
Будь ласка, введіть Ваш коментар
captcha=feedback
Введіть символи