Які банки дають кредит ІП (індивідуальним підприємцям)?

dayt-credit-ip

Бажаючі відкрити свою справу повинні бути готові до того, що отримати позику на розвиток - процес проблемний. На питання чому банки не дають кредити підприємцям немає єдино правильної відповіді для кожної фінансової структури, але зберігається тенденція нестабільності малого бізнесу.

У цілому по країні тільки великі національні банки дають кредити індивідуальним підприємцям, а для невеликих фінансових структур з маленьким грошовим оборотом кредит на бізнес є досить ризиковим вкладенням. Тому одні пропонують несуттєві суми, інші-нечувані відсотки, для третіх же принциповий заставу або більш надійний поручитель.

В якому банку можна взяти кредит для ІП?

Щоб не витрачати час даремно, звертаючись в усі організації, важливо знати напевно, в якому банку краще взяти кредит ІП. По-перше, лише деякі банки дають кредит на відкриття іп, оскільки витрати для старту включають в себе і оренду приміщення, закупівлю обладнання (меблів, інструментів, матеріалів), наймання співробітників, рекламу. Отримати допомогу на просування вже існуючої справи буде простіше, тому що запитувана сума буде на порядок нижче.

У таблиці зібрані актуальні на 2019 рік пропозиції для початківців бізнесменів:

Банк Відсоткова ставка, % Сума кредиту, грн Термін кредитування, міс
Альфа-Банк 26 200 000 48
Idea Bank 32 100 000 60
PrivatBank 19 200 000 3-60
Кредит Дніпро 49,5 200 000 36
УкрСибБанк 28 150 000 60

У будь-якому банку можна взяти кредит для ІП тільки при хорошій кредитній історії, це одна з головних вимог позикодавців, коли справа стосується серйозних сум.

На яких умовах банки дають кредити індивідуальним підприємцям?

Банк дає кредит ПП при дотриманні ряду правил, серед яких:

  • Відсутність інших активних боргів;
  • Поручитель з не зіпсованою КІ або заставне майно;
  • Повна фінансова звітність;
  • Документація про законну діяльність;
  • Бізнес повинен функціонувати певний період, а також бути рентабельним.

Як правило, якщо всі умови дотримані, то позичальникові вдасться взяти кредит в банку, але кредитор може знизити розмір позики або термін за результатами скорингу. Тому багатьом підприємцям доводиться шукати інші джерела фінансування.

Які є альтернативи?

Коли з різних причин не вдається отримати кредит готівкою, слід звернути увагу на небанківські організації, що надають позики на більш простих умовах. Чому такий варіант краще?

  • Не потрібно надавати довідки про доходи, матеріальну звітність та інші документи, пов'язані з ПП;
  • Допускаються активні позики в інших організаціях;
  • КІ практично не має значення;
  • Без застави та представників;
  • Не потрібно вказувати цілі.

На тлі всіх цих переваг є один недолік: невелика сума. Але якщо кошти були потрібні не на старт, а на поліпшення або впровадження нових опцій, то цього має бути достатньо.

До плюсів можна додати комфорт і швидкість процесу. Наприклад, сервіс MyCredit, працює 24 на 7 в режимі онлайн і перераховує кошти на картку вже через 15 хвилин після звернення.

Залиште свій коментар
Будь ласка, введіть Ваше ім`я
Будь ласка, введіть Ваш коментар
captcha=feedback
Введіть символи