Які банки дають кредит на авто

credit-na-avto

Сучасній людині, особливо що живе у великому місті, важко обходитися без власного засобу пересування, адже мобільність в наш час грає не останню роль. Вартість авто залежить від того, нове воно або старе, від марки, комплектації та інших показників. Але, як правило, люди з середньою зарплатою не можуть купити машину власними коштами, тому шукають банки які дають кредит на авто.

Банки України, які дають кредити на авто

Ми склали таблицю, де вказані банки, які дають кредити на авто, і їх вимоги.

Банк Відсоткова ставка, % Cума кредиту, грн Срок кредитування, років Умови
Ощадбанк Від 0,1 (індивідуально) До 10 млн До 7 Первісний внесок від 10%
Глобус 12,5-19 10 000-1 500 000 До 7 Комісія 0,9%; аванс від 10%
Укргазбанк 13,49 150 000 5 Перший внесок 45 тисяч; страховка плюс застава
Таскомбанк 14 100 000 - 400 000 До 5 Первісний внесок від 20%; комісія 3%; авто у заставі
PrivatBank 18 и 23,9 100 000-1 500 000 До 7 Аванс - від 10%; страховка

Виходячи з наведених даних випливає, що всі названі кредитодавці вімагають перший внесок (аванс), який складає в середньому десять відсотків від повної ціни. Оскільки автокредит є довгостроковим, до цих умов слід додати також довідки про доходи, про склад сім'ї. Необхідність поручителя замінюється на заставне майно, причому заставою виступає предмет покупки (90% пропозицій).

Умови повернення коштів

Всі правила прописані в договорі, але перед його підписанням потрібно добре вивчити їх:

  • Більшість з вищевказаних структур пропонують ануїтетну схему погашення позики (вся сума розбита на рівні частини, які вносяться раз на місяць). Але для довгострокового кредитування більше підходить класичний спосіб (відсоток на залишок);
  • Якщо клієнт не виконує свої зобов'язання за контрактом, його очікує суд з банком по автокредиту. Майже завжди нова машина виступає предметом застави, тому, в разі виниклих проблем з кредитодавцем, її можна позбутися.

Коли суд приймає сторону суб'єкта кредитування, автомобіль виставляють на аукціон, після чого грошима, отриманими з його продажу, покривають заборгованість. Якщо виручені кошти більше, залишок повертають позичальникові; якщо менше - він залишається в боргу і погашає різницю.

Якщо ж виконавчий орган приймає сторону позичальника, кредитор переглядає пункти угоди і складає новий графік внесення платежів, і застава не стягується.

Якщо не банк, то хто?

Взяти кредит в банку, особливо на велику суму, досить проблемно, тому важливо мати запасний варіант, з оформленням якого не буде стільки мороки. Кредит готівкою можна отримати у приватної особи, але такі угоди зазвичай надають під шалені відсотки.

Багато МФО фінансують населення на більш лояльних умовах. Наприклад, онлайн-сервіс MyCredit видає позики без застави і поручителя, не вимагає звітності про щомісячний прибуток і місце роботи. Максимальна сума - 10 000 гривень, що можна використовувати на початковий внесок, або взяти уживане авто, щоб не влазити в борги на довгі роки.

img
Серафима Нехода Директор з маркетингу, MyCredit
Автор статті: Всі статті автора
Залиште свій коментар
Будь ласка, введіть Ваше ім`я
Будь ласка, введіть Ваш коментар
captcha=feedback
Введіть символи