Які бувають види кредиту?

Які бувають види кредиту?

У кожного трапляються різні проблеми, які завжди потрібно вирішити швидко. Більшість питань пов'язано з грошима: раптовий ремонт, весілля, просто не вистачає грошей до зарплати. Доросла людина звикла вирішувати проблеми самостійно, саме тому слід не боятися оформити кредит, щоб швидко вирішити будь-яке питання.

Кредит - позика, оформлений на певних умовах з обов'язковою виплатою відсотків за користування чужими грошима. В Україні кредитуванням мають право займатися тільки юридичні особи, які мають ліцензію, видача безвідсоткових кредитів заборонена законом, тому оформити позику можна в:

  • Банку;
  • Кредитній спілці;
  • Інтернет-сервісі.

Розібратися в тому, які існують форми кредиту, просто. І хоча класифікацій може бути багато, основним предметом є мета, що визначає, які види кредитів буває:

  • Споживчий кредит оформляється для особистих потреб клієнта. У договорі мета оформлення не вказується. Позику видається готівкою, тому відноситься до найбільш ризикових кредитів для банку.
  • Кредит на авто оформляється для покупки автомобіля у власність кредиту. Як правило, це заставний кредит і в разі в невиплаті боргу, застава переходить у власність кредитора (за рішенням суду);
  • Кредит на навчання оформляється виключно особою, яка буде проходити навчання з обов'язковим наданням довідки про зарахування до ВНЗ, інша установа. На вимогу кредитора довідка може представлятися повторно раз на семестр.

Це далеко не повний список того, які форми кредиту бувають, але найбільш популярні в Україні. Є інші форми кредиту: іпотечний кредит, на покупку техніки, мікропозики, ін.

Банківське кредитування - не завжди зручно

Банки не мають специфічних продуктів, тому немає сенсу з'ясовувати, які ще бувають банківські кредити. Але ось проблеми, з якими зіткнеться клієнт при оформленні кредиту, слід знати.

По-перше, це документи, необхідні для отримання споживчого кредиту, кредиту на навчання: довідка про доходи, з місця роботи, тощо На збір документів може піти до 10 днів. Якщо ви оформляєте кредит на навчання, в деканаті потрібно взяти довідку про зарахування, а якщо берете кредит на авто - документ з автосалону або іншої юридичної особи-продавця про передачу прав на машину. Крім того, нотаріус оформляє на заставне авто обтяження і заносить його до державного реєстру. Обтяження обмежує розпорядження (продаж, обмін, оренда) машиною до повного погашення боргу.

Тому, звернувшись в банк, з одного боку співробітники можуть доступно пояснювати, які види кредитів існують, кажучи, що отримати позику - легко і все просто, але з іншого боку - гарантії, що ви можете отримати будь-який з цих видів кредитів, немає.

Оформлення через інтернет

Не дивлячись на різноманітність того, які види кредитів існують, отримати будь-який з них у банку - проблематично. Якщо потрібен кредит на навчання, не вистачає всього лише невеликої частини, наприклад, 2000-3000 гривень, оформите позику, наприклад, через сервіс MyCredit.

Чому взяти кредит в MyCredit - вигідно:

Які види кредиту бувають в Mycredit?

Сервіс не групує кредити за ознаками, а клієнтів - за критеріями. MyCredit працює на єдиній лояльною системі - займ на будь-які цілі сумою до 3000 гривень, строком до 35 днів; отримати споживчий кредит може будь-який повнолітній громадянин України незалежно від місця роботи, наявності майна і ін.

Основною перевагою кредитування є цілодобовий доступ в особистий кабінет, де клієнту доступна сума по кредиту, деталізована на тіло, відсотки, комісії, чим може похвалитися не кожен банк. Також в особистому кабінеті доступний термін оплати, можливість відстрочити виплату до 3-х днів.

Оплачувати кредит можна сучасними доступними способами: через інтернет (карти Visa, Master Card, Приват24), термінали самообслуговування з зазначенням реквізитів особистого рахунку (IBox, Easy Pay, ПриватБанк), каси банків. Список рекомендованих банків-партнерів, які проведуть оплату швидко і без проблем, доступний на сайті MyCredit.

Незалежно від того, які існують форми кредиту, отримати гроші на рішення своєї проблеми можна різними способами. Ніхто не забороняє в разі відмови видачі банком кредиту на авто, спробувати оформити споживчий кредит в MyCredit. Сервіс рідко відмовляє у видачі та щодня видає сотні тисяч гривень задоволеним українцям, впевненим у власних юридичних гарантіях угоди з MyCredit.

Залиште свій коментар
Будь ласка, введіть Ваше ім`я
Будь ласка, введіть Ваш коментар
captcha=feedback
Введіть символи