Розстрочка і кредит — в чому різниця?

credit-or-rassrochka

У сучасному світі, коли люди мають доступ до різних фінансових послуг, таких як кредити та розстрочки, дедалі більше людей задається питанням, що ж саме краще обрати у своїй конкретній ситуації. На перший погляд, розстрочка та кредит можуть здатися подібними, але насправді вони мають досить відмінні риси та умови. У цій статті ми розглянемо основні відмінності між розстрочкою та кредитом, щоб допомогти вам зробити найкращий вибір при отриманні фінансових послуг.

Чим відрізняється розстрочка від кредиту?

Що таке кредит в розстрочку? Цей термін створили не дуже освічені маркетологи для залучення клієнтів. Бо фінансисти розділяють ці два поняття. Кредит і розстрочка — дві абсолютно різних послуги.

Що таке кредит?

Кредит є однією з найпоширеніших фінансових послуг у світі, але багато людей все ще не розуміють, що це таке насправді і як він працює. Кредит — це грошова позика, яку беруть у банку або іншій фінансовій установі з метою придбання товарів або послуг.

Кредит може бути корисним, якщо його використовувати з відповідальністю. Наприклад, якщо ви берете кредит на придбання автомобіля, який потрібен для роботи. Але якщо автівка потрібна вам скоріше для розваг, які ви не можете наразі собі дозволити, це може призвести до фінансових проблем.

Що таке розстрочка і як вона діє?

Розстрочка відрізняється від кредиту тим, що в неї не входять відсотки за користування. Отже, розстрочка — це форма оплати, яка призначена виключно на оплату товарів в магазинах.

Ще нюанс, в чому відмінність розстрочки від кредиту: першу оформлюють покупець і продавець у торговому залі. Другий оформляється в офісі фінустанови або на їхньому сайті онлайн.

Що вигідніше: кредит або розстрочка — плюси та мінуси?

Щоб зрозуміти, який варіант краще підходить для вас, важливо розібратися в особливостях кожного.

Отже, кредит — це грошова позика, яка має фіксовану процентну ставку та термін погашення. Основні переваги: ви можете отримати гроші та розподілити платежі на декілька місяців або навіть років. Крім того, погашення кредиту допомагає покращити кредитну історію, що може бути корисним у майбутньому.

Недоліки кредиту: процентна ставка може бути досить високою. Несвоєчасне ж погашення кредиту призводить до зростання боргу та погіршення кредитної історії.

Що таке розстрочка? Це можливість придбати товари або послуги зараз, а їхню вартість розділити на декілька платежів. Розстрочка може бути вигідною, оскільки ви не платите проценти за використання грошей. Крім того, розстрочка може мати низьку або навіть нульову процентну ставку.

Однак, і розстрочка має свої недоліки. Зокрема, інколи вигідніше взяти кредит у надійній компанії, щоб не пропустити величезну знижку на омріяну річ у “Чорну п'ятницю”.

Розстрочка майже ніколи не надається на акційні товари. Навіть якщо на товарі вказана знижка, при оформленні розстрочки її не враховують. Тому вартість бути неодмінно вищою, ніж якщо б ви оплатили їх зараз, в кредит.

Якщо говорити про безвідсоткову позику, розстрочка і кредит — різниця майже непомітна покупцеві. Однак є підводні камені:

  • Безвідсотковий кредит оформляється через банківського співробітника, уповноваженого працювати в магазині;
  • В умовах договору передбачені комісії за користування, штрафи і пеня, так що продукт, як правило, не виходить безвідсотковим;
  • Набір документів і вікові параметри для оформлення різні: більш жорсткі - у представників банківської сфери.

Перед підписанням паперів ознайомтеся з умовами, і обов'язково, врахуйте, чим відрізняється розстрочка від кредиту, уточніть, з якою організацією будете співпрацювати.

Де взяти гроші, якщо відмовили в кредиті і розстрочці?

Отримайте швидкий та простий доступ до фінансових ресурсів за допомогою кредитів MyCredit.

Однією з головних переваг наших кредитів є швидкість та зручність процесу отримання. Наші кредити доступні для всіх, незалежно від рівня доходу чи кредитної історії. Ми забезпечуємо максимально простий та зрозумілий процес оформлення кредиту, щоб ви могли отримати потрібну вам суму грошей без зайвих зусиль.

Крім того, ми пропонуємо конкурентні процентні ставки та гнучкі умови виплат. Ви можете вибрати оптимальний для вас період виплат, що дозволить вам погашати кредит без великих переплат і стресу. Також, ми забезпечуємо повну конфіденційність та безпеку вашої інформації.

Навіщо обмежувати себе в необхідних речах, якщо можна без зайвих зусиль можна взяти гроші в борг? Взяти кредит онлайн в сервісі MyCredit — це ефективний варіант. У нас при першому зверненні видається майже безвідсотковий кредит (зі знижкою 99,9% від базової процентної ставки). При цьому, з документів потрібні лише номер паспорта та ІПН, а також активна банківська картка, на яку будуть зараховані кошти.

Компанія постійно покращує свої послуги. Якщо ви все ще розмірковуєте, що для вас краще — кредит або розстрочка, нагадаємо що в нас серед різноманітних опцій доступна пролонгація кредиту. Тож, якщо немає можливості погасити заборгованість, можна продовжити договір, сплативши тільки відсотки. Послуга безкоштовна, її можна використовувати необмежену кількість разів.

Залиште свій коментар
Будь ласка, введіть Ваше ім`я
Будь ласка, введіть Ваш коментар
captcha=feedback
Введіть символи