Кредит в Монобанк або MyCredit — що вибрати?

mono

Монобанк став проривом серед українських фінустанов. Моно — це впізнаваний бренд, популярний кіт на логотипі, величезна аудиторія фанатів. Ніяких фізичних відділень, оформлення кредиту через додаток, високий (до 100 000 грн) ліміт, захоплені відгуки клієнтів. Онлайн-банкінг замінив офлайн-сервіс, а взяти кредит на картку Монобанк легко майже кожному повнолітньому громадянинові.

Як взяти кредит Монобанк?

Монобанк став першим з українських банків, який не має фактичних відділень і банкоматів. Всі операції відбуваються онлайн через додаток. На відміну від інших установ, де треба стояти в черзі, чекати, підписувати велику кількість паперів, тут не треба навіть виходити з дому. Monobank кредит отримати набагато простіше:

  • Встановити додаток (працює на iOS і Android).
  • Зробити фото сторінок паспорта, ІПН, заповнити коротку анкету.
  • Вибрати спосіб отримання карти: у відділенні банку або доставку кур'єром.
  • Підписати договір у кур'єра або у відділенні.

Банк не вимагає документів, які підтверджують дохід, офіційного працевлаштування, застави, контакти третіх осіб. Максимальний кредит, який може отримати клієнт — 100 тис. грн, в середньому майже всі клієнти отримують ліміт в 20-30 тис. грн. Процедура заповнення вимагає максимум 15-20 хвилин, вже через кілька днів карта буде у вас.

Умови кредиту в Монобанк наступні:

  • 62 дні пільгового періоду,
  • щомісячний відсоток — 3,1%,
  • обов'язковий щомісячний платіж — 4% від суми (мінімум 100 грн),
  • до 20% кешбек на різні категорії товарів, послуг.

Відсотки по кредиту в Монобанк не сильно відрізняються від тієї ж кредитки Приватбанку. Однак більшість клієнтів вибирають саме Моно, цінуючи його за зручний сервіс, миттєві перекази з картки на картку, кешбек.

Як погасити кредит Монобанк?

Монобанк — прогресивний банк. І до питання погашення він теж підійшов так, щоб зробити це зручним для всіх. Всі варіанти вказані в додатку. Натисніть на «Поповнити картку», щоб побачити способи:

  • готівкою,
  • переказом з іншої картки,
  • реквізитами по країні,
  • реквізитами з-за кордону,
  • за посиланням.

Якщо вибрати пункт «Поповнення готівкою» в терміналах типу iBox, EasyPay, додаток покаже на карті або списком адреси найближчих терміналів. Також можна налаштувати автоматичного перекладу з інших карт, зберегти шаблон для платежу, ввівши номер карти або відсканувавши її. Погашення за допомогою реквізитів не моментальне: гроші зараховують протягом 3 днів.

Монобанк кредит також погашають за посиланням: там же в додатку створюєте посилання, кидаєте його другові месенджер, він поповнює вашу картку.

Що буде, якщо не платити кредит Монобанк?

Простроченням не раді ні в одному банку, Монобанк теж їх не любить. Погашення кредиту — ваш обов'язок. За прострочення доведеться платити:

  • 1-30 днів — 50 грн,
  • 31-90 днів — 100 грн,
  • 91-120 днів — 100 грн + 6,2% від суми боргу.

Якщо клієнт не вносить платіж, ігнорує дзвінки з банку, прохання погасити кредит, банк має право передати цю справу в руки колекторам. Однак не все так погано: ви можете запросити реструктуризацію боргу, виплачуючи суму боргу за лояльними умовами.

Чому Монобанк не дає кредит?

Як тільки банк з'явився на ринку, розрахувати кредит від Монобанк та отримати його було просто майже всім бажаючим. Клієнтам видавали значні суми, а з гарною кредитною історією і рейтингом можна було отримати максимум — сто тисяч. У карантинний час банк вирішив ускладнити систему скорингу: видає набагато менші суми. Боржники взагалі зазнали всіх принад урізання кредитного ліміту до нуля.

Якщо ви безпроблемний позичальник, але видати гроші банк відмовляється, перевірте кредитну історію. Запитайте її на сайті Українського кредитного бюро або в додатку Приват24. Перевірте, чи немає прострочень, позик, виданих на ваше ім'я, недоплат.

Якщо ви мали прострочення, але погасили їх, стартовий кредит в Монобанк вам видадуть, але на суму менше запитуваної.

Монобанк і MyCredit: порівняння умов

Перше, на що варто звернути увагу, вирішуючи, де взяти кредит — ваші потреби. Безсумнівно, якщо потрібно 20 000 грн і більше, краще звертатися в банк. Тим більше що це довгострокова позика. А ось на найнеобхідніше краще просити в сервісі онлайн-кредитування. Тим більше, за статистикою люди йдуть за мікропозикj., коли їм потрібно сплатити комуналку, оренду, починають техніку, рідше — відзначити свято. Розглянемо кілька пунктів:

  • Оформлення позики. Обидві фінустанови спрощують життя клієнтам, пропонуючи оформити позику онлайн. Правда, є нюанси. Гроші в Vонобанк видають тільки на їх картrу. Виготовлення та оформлення займає один день мінімум, потрібно дочекатися, поки її привезуть до відділення УніверсалБанк або кур'єрською доставкою вам додому. Коли швидкість — принципове питання, виручає саме мікропозика. MyCredit дає кредит на картку будь-якого банку України, зняти готівку (або перевести на інший рахунок) можна відразу в будь-якому банкоматі.
  • Сума кредиту. Стандартний кредитний ліміт Моно — 10 000 грн, суми вище видають в залежності від платоспроможності клієнта, кредитної історії, наявності офіційного працевлаштування, інших факторів. Не варто забувати, що в період пандемії багато банків (і Моно в тому числі) стали частіше відмовляти в кредитному ліміті, зменшувати його аж до нуля. Зараз стартові 10 000 отримують далеко не всі. Перша мікропозика в МайКредіт — 6000 грн під 0,01%, при повторних зверненнях клієнт може розраховувати на більші суми до 15 000 грн. Схвалення заявок на позику вище в небанках, вони лояльніші, ніж банківські установи.
  • Погашення. Тут схеми практично ідентичні. Віддати борг можна, поповнивши картку в Особистому кабінеті, з картки іншого банку, через термінали самообслуговування або касу будь-якого українського банку. Головне — зробити це вчасно.
  • Робота з боржниками. Напевно, найцікавіше. Що пропонує Монобанк? З першого дня прострочення діють штрафні санкції: 50 грн за прострочення. Чим довше клієнт не платить, тим вище сума штрафу. Моно пропонують послугу реструктуризації, але тут є нюанси. Перше — її дають не кожному клієнту, заяву можуть схвалити, а можуть і відмовити. У MyCredit реструктуризація доступна всім: оформити можна в додатку або на сайті через особистий кабінет. Сума автоматично розділиться на рівні платежі.

Про колектори та суди. Будь-яка фінустанова має право передавати справу колекторам і в суд, щоб стягнути борг. А ось як колектори будуть впливати на боржника — питання випадку. Хтось телефонує родичам, знайомим, на роботу, хтось відверто загрожує. На жаль, поки приструнити їх складно на законодавчому рівні.

Кредит в MyCredit: коли його варто взяти

Як би не було зручно брати гроші в Монобанк, цей варіант не підходить, коли кошти потрібні терміново. Альтернатива банкам — взяти кредит онлайн на картку в MyCredit. У чому наш сервіс виграє перед банком?

  • Моментальне перерахування грошей на картrу. Якщо заяву схвалено, позика надійде на рахунок протягом пари хвилин.
  • Мікропозика — це випадок, коли гроші потрібні дійсно терміново: вночі, в дорозі, на роботі, в свято, на вихідних.
  • Більш високий відсоток схвалення. Поки Монобанк робить умови отримання кредиту більш жрсткими, скорингова система MyCredit схвалює заявки в 4 з 5 випадків звернення.
  • Лояльність до клієнтів. У МФО звертаються люди, яким можуть відмовити в банку: жінки в декреті, студенти, пенсіонери, безробітні.

До слова, кредит готівкою Монобанк і MyCredit не видають. Але ви можете зняти гроші в будь-якому банкоматі України.

img
Софія Ейсмонд Редактор, MyCredit
Автор статті: Всі статті автора
Залиште свій коментар
Будь ласка, введіть Ваше ім`я
Будь ласка, введіть Ваш коментар
captcha=feedback
Введіть символи