Хто такі приватні кредитори?

chastnye-creditory

Державні комерційні банки останнім часом не дуже охоче видають кредити, оскільки намагаються зайвий раз себе убезпечити. Причини, що впливають на дане рішення можуть бути наступними: недостатня кількість необхідних документів, погана кредитна історія клієнта, нестабільний або маленький дохід і т.д. У ситуації, коли банк не збирається надавати фінансову допомогу, слід звернути увагу на діяльність приватних кредиторів і які послуги вони готові надавати.

Приватні кредитори або лихварі - це фізичні особи, які володіють великими фінансовими накопиченнями, і вважають за краще видавати свої гроші в кредит, щоб в подальшому отримати з даного процесу користь. Приватні лихварі з видачі кредиту мають власну вигоду, оскільки з фінансової сторони їм набагато вигідніше видавати позику під розписку і отримувати з цього відсоток, ніж, наприклад, вкладати інвестиції в будь-які проекти або покласти ці гроші на рахунок в банк.

Кредитування такого роду останнім часом все більше набирає популярності. По-перше, бажаючих вказати подібну послугу досить багато. По-друге, отримання кредиту від приватного лихваря не має на увазі проходження жорстких вимог.

Як працюють приватні кредитори?

Кожен приватний кредитор в Україні працює практично по одній і тій же схемі, тому для отримання бажаної суми потрібно виконати кілька дій:

  • надати паспорт та ідентифікаційний код;
  • заповнити спеціальну форму, в якій зазначаються такі пункти: повне ім'я клієнта, дата народження і вік, адреса проживання та реєстрації, сума щомісячного доходу, номер телефону, необхідна сума кредиту та реквізити банку (якщо ви звернулися до приватного кредитору онлайн - тобто через інтернет).

Як обманюють приватні кредитори своїх позичальників?

Позики без передоплат від приватної особи мають ряд беззаперечних плюсів:

  • відсутність жорстких вимог і численної документації;
  • швидкість надання послуги;
  • гнучкі умови продовження боргу;
  • отримання коштів в будь-який зручний час;
  • кредит під заставу від приватного інвестора зустрічається дуже рідко, в основному потрібен тільки документ про боргові відносини.

Поряд з перерахованими вище перевагами, є певні недоліки, а саме - ризик зв'язатися з шахраями. Щоб уникнути таких неприємних ситуацій, слід ознайомитися з їх найпоширенішими «вивертами». Тобто, ви ризикуєте взяти приватну позику у афериста, якщо:

  • кредитор вимагає передоплату, пов'язану з витраченими коштами; необхідними для отримання позики;
  • людина не виявляє бажання спілкуватися з клієнтом особисто;
  • запитує паролі і логіни від особистих кабінетів в інтернет-банках або платіжних системах;
  • цікавиться конкретними характеристиками вашої картки;
  • переконує вас в тому, що грошові кошти ви зможете отримати в будь-якому бажаному місті.

Чи варто йти на угоду?

На дане питання краще знаєте відповідь ви самі, але, перш за все, рішення залежить від життєвої ситуації, що склалася. Якщо ви бачите, що єдиним правильним виходом буде скористатися послугами фізичної особи, значить, вибирайте перевіреного інвестора і робіть те, що вважаєте за потрібне. При виборі кредитора, не забувайте читати відгуки, залишені попередніми клієнтами і уважно ознайомлюватися з умовами надання кредиту.

Також ви можете скористатися послугами одного з найнадійніших онлайн кредиторів і отримати позику в Mycredit на найвигідніших умовах.

Залиште свій коментар
Будь ласка, введіть Ваше ім`я
Будь ласка, введіть Ваш коментар
captcha=feedback
Введіть символи