Хто такий кредитний брокер і чим він займається?

kreditnui-broker

Якщо ви зважилися звернутися в банки і не можете визначитися з вибором, можна скористатися послугами кредитного брокера. Здавалося б, така популярна фраза, проте мало хто знає її значення і ще менша кількість людей користується їхніми послугами або користується не підозрюючи. Давайте розберемося, хто такі кредитні брокери.

Кредитні брокери - це люди, які в курсі всіх актуальних банківських продуктів, умов кредитування. Звертатися за послугами можна в тому випадку, коли потрібно підібрати кредит. Наприклад, ви хочете купити автомобіль. У цьому випадку послуги кредитного брокера будуть актуальні, оскільки вам допоможуть підібрати позику з найвигіднішими відсотками та умовами з урахуванням вашого фінансового стану, кредитної історії.

Послуги кредитного брокера

В Україні приватний кредитний брокер - це легальна діяльність, яка полягає у підборі для клієнта оптимального варіанту кредитування. Іншими словами, працівник допомагає встановити співробітництво клієнта з банком. При цьому брокер не є представником банку, а просто надається допомога кредитного брокера в отриманні кредиту.

Як працює кредитний брокер?

Кредитний брокер допомагає взяти кредит клієнту на підставі аналізу його фінансових можливостей. Коли приймається заявка, співробітнику важливо оцінити:

  • Суму доходу;
  • Останнє місце роботи і загальний стаж;
  • Чи є будинок, квартира;
  • Чи є депозит або інший пасивний дохід;
  • Сімейний статус;
  • Наявність вищої освіти;
  • Кредитну історію і чи були проблеми з виплатами раніше.

Якщо якихось даних для отримання коштів недостатньо, співробітник підкаже, які документи можна надати додатково, які дані, що матимуть вирішальне значення, клієнт забув вказати. Тому переживати про те, як працює кредитний брокер і чи є його діяльність легальною, не варто, оскільки й мови про якусь підробку документів, даних, бути не може, вам просто надають грамотну фінансову консультацію. Працюють кредитні брокери від фірми законно.

Допомога кредитного брокера в отриманні кредиту

Справді, неважливо, як допомагає кредитний брокер вибрати найвигідніші умови, головне - результат. З одного боку банків в Україні досить багато і зробити вибір з першого разу досить складно. З іншого боку, на практиці найчастіше співробітники працюють в магазинах і допомагають оформити покупку в кредит або в розстрочку.

Який відсоток бере кредитний брокер?

Відповідь на питання про те, який відсоток бере кредитний брокер, залежить від того, чи є діяльність легальною, адже можна зустріти чорного брокера. Білі брокери беруть комісію від банку, тому для клієнта консультація буде безкоштовною. Чорні кредитні брокери беруть комісію з клієнта (залежить від суми позики), але зв'язуватися з ними не варто.

Наскільки це вигідно для вас?

Шукати вигідні умови потрібно тоді, коли вам важливо отримати велику суму грошей (наприклад, потрібна квартира в іпотеку або автокредит). Перед взяттям важливо оцінити всі ризики і переплати. Якщо ж у вас вже є проблемний кредит, то отримати новий кредит з негативною кредитною історією, якщо потрібна навіть невелика сума, буде складно, тому звертатися за брокерськими послугами - зайва трата часу, тим більше, що завжди є ризик, що вам трапляться чорні кредитні брокери.

Які є варіанти?

Щоб не переживати про можливі ризики, завжди можна взяти кредит без довідки про доходи, наприклад, у Майкредит. Незалежно від того, скільки ви отримуєте і де працюєте, 15-20 хвилин – і позика на карту з поганою кредитною історією може бути вашою. Сума може становити до 10000 гривень, а нові клієнти отримують кошти практично під 0 відсотків. Кредит в Інтернеті - швидкий спосіб вирішення проблем без витрати часу на звернення до брокерських організацій.

Залиште свій коментар
Будь ласка, введіть Ваше ім`я
Будь ласка, введіть Ваш коментар
captcha=feedback
Введіть символи