Рейтинг банків і кредитних організацій України по кредитам

raitng-kreditov

Ще 4-5 років тому банківська система України стабільно розвивалася, але у зв'язку з економічною кризою почала різко занепадати. Це позначається і на умовах обслуговування, і на привабливості угод для клієнтів. Але чи можна ще сьогодні вигідно укласти угоду в банку або варто починати розглядати альтернативні варіанти?

Ще в 2013 році в Україні працювало близько 200 банків, за період кризи їх кількість зменшилася до 97 (січень 2017 року). З одного боку зменшення рівня конкуренції повинно було привести до більш лояльного ставленню до клієнтів, але по факту криза призвела до головного негативного результату - зменшення видачі кредитів.

Рейтинг банків України за кредитами змінився. Економічний спад різко позначився на рівні доходів населення: підвищення рівня безробіття, банкрутства підприємств, збільшення витрат на житло, харчування, одяг, послуги. Ризик неповернення боргу різко збільшився, а тому фінансові організації змушені посилювати умови кредитування. У зв'язку з цим кредит рейтинг залишається невигідним для позичальника, т.к .:

  • Підвищилися процентні ставки;
  • Зменшився термін кредитування;
  • Велику увагу стали приділяти кредитній історії;
  • Практично неможливо зайняти особам молодше 21 року; без доходів.

Рейтинг банків України за споживчими кредитами

Якщо кілька років тому подати кредитну анкету міг студент, який в перший раз звернувся до відділення, сьогодні це практично неможливо. Що ж стосується більш дорослого покоління, велике значення набула кредитна історія. Навіть якщо у вас високий рівень доходу, але немає майна, і ви ніколи не брали кредит, існує велика ймовірність того, що в заявці буде відмовлено.

На прикладі таблиці подивимося, який рейтинг кредитів в Україні:

БанкСтавка %Умови
IdeaBank 22% Від 23 років
Альфа-Банк 0% Льготний період – 55 днів, далі – 40%, відкритий кредитний ліміт за картою
OTP Bank 36% Від 21 років
ПУМБ 27% Від 25 років
Укрсиббанк 57% Тільки для клієнтів Укрсиббанку
ПриватБанк 0% Льготний період – 55 днів, тільки для діючих клієнтів

Як бачимо, отримати споживчий кредит залишається все ще можливим, але слід бути готовим до великої переплати. Якщо терміново потрібна велика сума грошей, такий крок може бути виправданим. Якщо ж є час, краще пошукати альтернативні варіанти. Сьогодні багато хто почав звертатися в кредит-сервіси, які працюють на інтернет-майданчиках і дозволяють отримати кредит навіть не виходячи з дому. На українському ринку працює вже більше 30 аналогічних сервісів, наприклад, MyCredit.

Рейтинг споживчих кредитів від кредитних організацій

Популяризація онлайн-сервісів пов'язана, перш за все, з простотою оформлення угоди. Немає необхідності відвідувати відділення, представляти цілу папку документів і чекати рішення по кілька днів. Зручність звернення формує окремий рейтинг споживчих кредитів, так як громадян звертається все більше і більше.

Перевага у швидкості укладення договору, тому що все спрацьовує автоматично: клієнт просто заповнює електронну форму, вказує дані і вже через 15-20 хвилин гроші зараховуються на карту. У порівнянні з банківським, такий вид кредитування є більш зручним, що також впливає на український рейтинг банків за кредитами.

Але так як конкуренція серед сервісів зростає, дивлячись на таблицю, подивимося, куди краще звертатися:

Кредитна організаціяПроцент %Вимоги
Mycredit 1,99 Від 18 років, карта Visa/MasterCard, паспорт
CreditOn 1,99
Topcredit 1,9
Moneyveo 1,6
Moneyboom 1,6

Рейтинг процентних ставок по кредитах серед організацій в принципі однаковий, але не варто забувати, що «%» - це не річна ставка, а сума відсотків за один день. Тому при розрахунку різниця буде значною і варто все ж звертати увагу на більш дешеві послуги, тим більше, що умови оформлення скрізь однакові.

Якщо ж порівнювати інші принципи роботи з банківськими, вони будуть аналогічними: укладення договору на певних умовах, оплата штрафів у разі прострочення. Цікаво знати, що рейтинг банків за споживчими кредитами став вже не таким привабливим, тому що онлайн-сервіси зуміли налагодити лояльний по відношенню до позичальників сервіс: можливість пролонгації договору, оформлення без довідки про доходи та поручителів, бонусні системи для повторних заявок.

Підіб'ємо підсумки

Дивлячись на споживчий кредит рейтинг, можна підвести підсумок, що результативніше буде звернутися в Альфа-Банк, де можна зайняти до 200000 грн на досить лояльних умовах. Альфа-Банк давно працює на ринку і вже встиг зарекомендувати себе як надійну організацію. В іншому ж рейтинг банків України за кредитами свідчить про те, що кредитування в 2017 обійдеться дорого.

Єдиним вигідним аналогом є онлайн-сервіси, а самим економним серед них - MyCredit. Процентна ставка становить 1,99%, тобто за 1000 грн за 10 днів ви переплатите 199 грн, що в принципі, дешевше, ніж навіть звертатися за допомогою до друзів.

Залиште свій коментар
Будь ласка, введіть Ваше ім`я
Будь ласка, введіть Ваш коментар
captcha=feedback
Введіть символи