Скільки кредитів може взяти одна людина?

skolko-kreditov-mozhno

Якщо у вас вже є кредит і терміново потрібно взяти ще один, не поспішайте подавати заявку, щоб не зіткнутися з відмовою.

Кращий варіант — розібратися, скільки позик може мати одна людина одночасно, розрахувати реальне кредитне навантаження і попросити в борг рівно ту суму, яка допоможе вирішити життєві проблеми без ризику стати боржником.

Чи існують обмеження по кількості кредитів?

Банки і фінансові компанії не озвучують точну цифру, скільки кредитів може взяти один клієнт. Як правило, кредитори готові видавати будь-яку кількість позик — аби їх виплачували вчасно. Але в цьому правилі є обмеження:

  • не можна одночасно взяти два довгострокові кредити на однакові цілі, тобто дві іпотеки або два автокредиту;
  • банки і фінансові компанії готові укладати з позичальниками тільки один договір. Коли борг повністю погашений, можна звертатися за новою позикою. Чим більше закритих угод, тим вище шанси на схвалення черговий заявки.

Важливо! Загальна сума щомісячних виплат по кредиту не повинна перевищувати половину місячного доходу.

Давайте розберемося, скільки кредитів може оформити одна людина в Україні на прикладі Сергія, який працює торговим представником:

Щомісячний дохід: 15 500 - 16 000 грн (офіційна зарплата — 12 000 грн + премія за відрядження — 3500-4000 грн)

Платіж по автокредиту в Приватбанку на Ford Focus 2011 року — 5591 грн

Кредит на смартфон (оформлений на 4 місяці) — 1774 грн

У Сергія зламався телевізор і він хоче взяти ще один споживчий кредит. Акційна ціна телевізора — 5 999 грн, цю суму можна розбити на 6 платежів по 1083 грн.

З урахуванням того, що мінімальний місячний дохід Сергія становить 7750 грн, а боргове навантаження — 7365 грн, взяти новий кредит не вийде. В такому випадку щомісячний розмір закредитованості складе 8443 грн, і це більше допустимого значення.

Вік позичальника

Кількість кредитів, які дозволяється одночасно мати одній людині, безпосередньо від вікових рамок не залежить. У той же час отримати кілька позик можуть тільки українці старше 18 років з відмінною кредитною історією і достатнім рівнем доходу.

З числа позичальників, які можуть брати гроші в борг у різних кредиторів одночасно, можна відразу виключити:

  • студентів;
  • жінок в декреті;
  • пенсіонерів;
  • всіх, хто працює неофіційно або має нестабільний джерело доходу.

Чи варто подавати заявки одночасно в кілька банків?

Ні. Незалежно від того, скільки кредитів вже встигла взяти людина, при розгляді заявки банк відправить запит в Бюро кредитних історій. Цей процес займає секунди, а Бюро обов'язково фіксує, хто і коли запитував дані по кожному користувачеві.

  • З одного боку, це дуже зручно: кожен з нас може перевірити, коли і скільки кредитів було оформлено на його ім'я, як вони погашалися і чи є відкриті договору на звітний період.
  • З іншого боку, банки також бачать не тільки кількість активних кредитів, але і скільки заявок ви подавали для отримання кредитних грошей.

Коли людина одночасно подає заявки в кілька банків, це може вказувати на безвихідне становище. Кредитори не люблять ризикувати, тому у такого позичальника є всі шанси отримати пачку відмов.

Як збільшити кредитний рейтинг і показники доходу

Щоб кожен раз не сумніватися, чи вдасться взяти стільки кредитів, скільки потрібно, запитайте кредитний рейтинг. Найзручніше зробити це через сайт УБКІ, що є найбільшоим власником кредитних історій в Україні.

Кредитний рейтинг — число, що показує, наскільки реально взяти кілька кредитів найближчим часом. Можливі значення:

  • 0-250 — дуже низький,
  • 251-350 — низький,
  • 351-450 — середній,
  • 451-550 — високий,
  • 551-700 — дуже високий.

Кредитний рейтинг відображає стан всіх боргових зобов'язань, які ви оформляли за весь час. Змінити рейтинг в ручному порядку неможливо — ні безкоштовно, ні за гроші, ні через шахрайські сервіси. З кредитним рейтингом менше 400 балів навряд чи вийде взяти кілька кредитів.

Виправити ситуацію можна лише одним способом — брати позики і виплачувати їх, не допускаючи прострочень. Термін банківських і цільових кредитів стартує від 3-6 місяців, тому врятувати кредитний рейтинг за лічені тижні допоможуть тільки швидкі онлайн-кредити.

Як взяти кредит при досягненні ліміту?

Якщо банки відмовляють у фінансовій допомозі, а гроші дуже потрібні, ви завжди можете розраховувати на MyCredit. Наша скорингова система враховує більше сотні параметрів, а тому показник схвалення заявок становить 90-95%.

Щоб стати клієнтом сервісу, потрібно:

  • бути громадянином України;
  • мати банківську карту, оформлену на ваше ім'я;
  • пройти швидку реєстрацію через BankID НБУ і подати заявку на суму до 15 000 грн (при першому зверненні - до 6000 грн).

Відповідь за заявками приходить протягом декількох хвилин — вам не доведеться ризикувати своїм часом. Ми зараховуємо гроші на картrу будь-якого банку відразу після підписання кредитного договору, а розрахунок за зобов'язаннями ведеться на простих і прозорих умовах.

img
Катерина Колечко Кредитний експерт, MyCredit
Автор статті: Всі статті автора
Залиште свій коментар
Будь ласка, введіть Ваше ім`я
Будь ласка, введіть Ваш коментар
captcha=feedback
Введіть символи