Скільки мікропозик може взяти одна людина одночасно на одну картку?

mikrozaim-na-karty

Коли потрібні гроші, люди звикли звертатися в банк, а коли кошти потрібні терміново - в мікрофінансові організації, головна особливість яких - невеликі за розміром суми грошей, що не перевищують певний ліміт. Тому в такому випадку, коли однієї позики не вистачає на вирішення проблеми або заплановану покупку, можна взяти кілька мікропозик. Тепер виникає закономірне питання, скільки мікропозик може взяти одна людина.

Офіційно у банків немає заборони на оформлення другого або більше кредитів одночасно, тому що кредитор в першу чергу дивиться на кредитний рейтинг заявника і його платоспроможність. Якщо умовний громадянин Н. отримує зарплату 15 000 гривень, то 40-50% він може витрачати на погашення боргів. Виходить пристойна сума, якою він покриває не один і не два, а, припустимо, 4-5 кредитів.

Але МФО, як правило, з метою убезпечити себе, видають нову позику тільки після повного повернення останньої.

Чи можна взяти кілька мікропозик, але в різних МФО?

Звертатися в кілька організацій одночасно теоретично можна і багато хто так роблять з трьох основних причин:

1) Коли бояться відмови;

2) Щоб вибрати з багатьох варіантів один з найвигіднішими умовами для споживача;

3) Щоб отримати якомога більше фінансової допомоги відразу.

Перед тим як дати позитивну відповідь, позикодавець проводить перевірку в обов'язковому порядку для кожного клієнта, що звернувся. За результатами перевірки позичальник може взяти мікропозику на картку в іншому МФО за певних умов:

  • Він справно вносить платежі за активними боргами;
  • У нього немає прострочень;
  • Дохід дозволяє йому виплачувати ще одну позику.

Як бачите, на практиці стільки мікропозик можна взяти одночасно на одну картку, на скільки дозволяє платоспроможність і сумлінність у відносинах із займодателями.

Які є обмеження для позичальника?

Згідно з законодавчим актом, який регулює питання кредитування, для позичальників є деякі обмеження:

  • Не можна оформляти більше 10 позик на рік. Якщо клієнт звертається за одинадцятим протягом 12 місяців, це може бути реальною причиною відмови;
  • Сума, яку позичальник зобов'язується виплачувати кредиторам, не повинна перевищувати 60 відсотків від його загального доходу;
  • У потенційного позичальника не повинно бути проблем з виплатами поточних платежів.

Отже, вам можуть відмовити по одній з безлічі причин, оскільки банк не має наміру ризикувати своїми коштами.

Як отримати додатковий дохід, якщо однієї мікропозики недостатньо?

Коли однієї мікропозики недостатньо для реалізації своїх планів, можна подати заявку на ще одну позику. Щоб її схвалили, необхідно збільшити свій кредитний ліміт. Це можливо зробити такими способами:

  • Підтвердити всі наявні доходи, в тому числі стипендії, пенсії, аліменти, кошти від здачі житла і т. д.;
  • Вказати про отримання державної допомоги (допомога багатодітним сім'ям, малозабезпеченим, у зв'язку з втратою годувальника);
  • Оформити кредитну картку з низькою процентною ставкою, використовувати її кілька місяців. Таким чином зросте ваш рейтинг платоспроможності;
  • Звернутися в МФО, яка не вимагає довідку про доходи і схвалює позику особам з поганою кредитною історією. Головне не нарватися на чорних кредиторів, які діють незаконно, а знайти перевірену організацію з хорошими відгуками, реальним діючим сайтом і документацією. Однією з таких є сервіс онлайн-кредитування Mycredit, який дає можливість отримати гроші громадянам України, які досягли повноліття, та має високий відсоток схвалення заявок (більше 90%), незалежно від стажу роботи та наявних позик.
Залиште свій коментар
Будь ласка, введіть Ваше ім`я
Будь ласка, введіть Ваш коментар
captcha=feedback
Введіть символи