Зі скількох років можна брати кредит в Україні?

so-skolki-brat-kredit

Часом трапляються такі ситуації, коли потенційні позичальники не проходять перевірку за віковим критерієм, внаслідок чого їм відмовляють в позикових коштах. У зв'язку з цим слід розібратися: зі скількох років дають гроші в кредит в Україні.

Національне законодавство свідчить: проводити кредитно-фінансові операції можуть особи, які досягли дієздатного вікового рубежу, тобто з 18 років можна взяти гроші в кредит в Україні. Однак незважаючи на це, кожна комерційна структура фінансового сектора наділена правом самостійно встановлювати вимоги до клієнтів, в тому числі вікові. Тому не всі банки-кредитори надають кредити громадянам, що досягли повноліття.

Так, зі скількох років видається кредит, залежить не тільки від конкретних внутрішніх правил, а й від:

  • мети кредитування;
  • суми позики;
  • періоду фінансування (довгострокового / короткострокового);
  • наявності додаткових страхувальних заходів для кредитора;
  • інших параметрів.

Зі скількох років дають кредит в банках України?

Як вже говорилося вище, згідно із законом з 18 років можна оформити кредит в Україні, але на практиці все інакше. Банківські структури не хочуть давати кредитні кошти вчорашнім школярам, розглядаючи їх як ненадійну клієнтуру, позбавлену дисципліни та відповідальності. Тому в більшості випадків з 21-23 років можна брати кредит в банку в Україні, також зустрічаються більш суворі вимоги — від 25.

Однак деякі представники ринку готові співпрацювати з молодими людьми при наданні додаткових гарантій — поруки працевлаштованих батьків або родичів.

Таке рішення цілком зрозуміле, але куди звертатися за фінансовою допомогою студентам, щоб не відмовили в зв'язку з віком та не зажадали залучати близьких? Благо, діють мікрокредітной організації, в яких з 18-ти років можна отримати споживчий кредит по інтернету в Україні. Такі МФО працюють на принципово інших засадах, тому віковий показник не є таким критичним.

Зі скількох років дають кредит на меблі, техніку і телефон?

Розглянемо детальніше за категоріями окремих дорогих товарів. Отже, в більшості банків з 23-х років схвалюють кредит на меблі. Також з 23-25 років можна взяти кредит на техніку (побутову, електротехніку). Зі смартфонами простіше — з 18-20 років видають кредит на телефон, але принципову роль грає вартість покупки. Природно, гроші на останній iPhone безробітному студенту просто не схвалять.

Зі скількох років дають кредит на квартиру та машину?

З гаджетами та побутовою технікою розібралися, але як щодо більш серйозних покупок? Так, взяти кредит на машину або квартиру можна, починаючи з 25-річного віку, а у деяких представників банківського сектора — тільки з 27-30 років видають кредити на авто, житло чи бізнес.

Однак на заваді може виступати не тільки те, зі скількох років можна отримати кредит на автомобіль у банку, але й інші критерії, серед яких:

  • офіційне працевлаштування;
  • мінімальний стаж від шести місяців;
  • підтверджений стабільний дохід певного розміру;
  • наявність пасивних джерел прибутку;
  • часткова або повна угода з поручителем;
  • якість кредитної історії та рівень закредитованості на поточний момент.

Всі перераховані показники повинні задовольняти вимоги сторони-кредитора: в іншому випадку велика ймовірність отримання негативної відповіді.

Набагато простіше оформити грошову позику в мікрофінансових компаніях, готових фінансувати населення на лояльних умовах. Так, в сервісі MyCredit повнолітні громадяни країни можуть отримати гроші на ремонт машини або оплату житла тільки у цивільній паспорту та ідентифікаційного коду. Наш пріоритет — зробити гроші по-справжньому доступними для всіх!

img
Софія Ейсмонд Редактор, MyCredit
Автор статті: Всі статті автора
Залиште свій коментар
Будь ласка, введіть Ваше ім`я
Будь ласка, введіть Ваш коментар
captcha=feedback
Введіть символи