В якому банку взяти кредит на квартиру?

credit-na-kv

Придбати власне житло — це одна з найбільш значущих подій в житті. Особливо актуальне це питання у молодих сімей, у сімей з маленькими дітьми. Звичайний українець не може купити житло без допомоги фінансових компаній. А чи є банки які дають кредит на нерухомість?

Банки які дають кредити на квартиру - це національні або найбільші регіональні фінансові структури. Невеликі місцеві банки не готові розлучатися зі своїми коштами на довгий час (якщо мова йде про довгостроковий іпотечний кредит).

Банки України, які дають кредити на квартиру

Ми розібралися в цій темі і склали таблицю, які банки видають кредити на квартири та які пропозиції чекають майбутніх позичальників.

Банк Відсоткова ставка, % Cума кредиту, грн Термін кредитування, років Умови
PrivatBank 14,32 100 000-2 млн До 20 Перший внесок - 25%; довідка про доходи за півроку
Ощадбанк 20,49 20 000-10 млн До 20 Разова комісія - 1,5%; офіційна робота
Kredo Bank 17,5 До 3 млн До 20 Застава; офіційне працевлаштування
Укргазбанк 22,5 10 000-1,5 млн 1-20 Додаткові комісії, офіційна робота
Піреус банк 19,99 300 000 - 3 млн До 15 Разова комісія 1% плюс 500 грн; перший внесок від 50%; довідка з роботи за півроку

В якому банку краще взяти кредит на квартиру Україна - справа персональна. Хтось може спокійно внести половину суми за вартістю, а для іншого така умова неприйнятна. Хтось згоден на плаваючу ставку, для іншого ж - принципово від неї відмовитися. Тому складно сказати напевно, в якому банку вигідніше брати кредит на квартиру.

Що стосується коштів на поліпшення умов в квартирі - то їх отримати на порядок простіше. Наприклад, в Ідея Банку взяти кредит на ремонт квартири можна до 200 000 гривень на 5 років. Починаючи від 50 тисяч, менеджери попросять довідку про доходи.

Умови повернення

Клієнт виплачує заборгованість або за ануїтетною, або за класичною схемою погашення. На тривалий термін фахівці радять вибирати другий варіант, а також звернути увагу на можливість дострокового погашення без штрафних санкцій.

У яких випадках можуть бути проблеми для позичальника і чи може банк відібрати квартиру?

  • Якщо порушувати зобов'язання за договором і пропускати внесення платежів - клієнта чекає суд з банком по іпотеці;
  • Якщо в судовому розгляді виграє кредитор - житло виставляється на продаж, а вирученими коштами покривається заборгованість; якщо суд приймає сторону клієнта - між суб'єктами підписується мирова угода, переглядається графік платежів та інші умови.

Виграти процес можна тільки з об'єктивними на те підставами, тобто довести, що були не залежні від боржника причини, які спровокували заборгованість. Тому, якщо таких причин немає, слід йти на діалог самому, перш ніж справа опиниться в суді.

Альтернативні варіанти для позичальника

Щоб взяти кредит в банку, потрібно виконати повний ряд вимог, встановлений ним. Якщо цього не вдалося досягти, радимо розглянути альтернативні варіанти:

  • Позика від приватної особи. Таким чином можна отримати більшу суму, однак, відсутність офіційної угоди може стати причиною серйозних наслідків і повернути доведеться набагато більше, ніж було обумовлено;
  • Попросити в борг у друзів або родичів. Це хороший спосіб, оскільки не доведеться платити відсоток, але у близьких може просто не виявитися необхідної вам суми;
  • Звернутися в МФО. Безумовно, мікропозики не нададуть гроші на повну вартість житла, але на частину від нього - точно. Якщо фінансова допомога потрібна на ремонт або комуналку — це найкращий варіант, оскільки МФО (зокрема сервіс онлайн-кредитування MyCredit) схвалюють позички в 95% заявок, не вимагають ніяких довідок і документів - лише паспорт та ІПН, що помітно спрощує і прискорює саму процедуру.
Залиште свій коментар
Будь ласка, введіть Ваше ім`я
Будь ласка, введіть Ваш коментар
captcha=feedback
Введіть символи