Навіщо потрібна страховка по кредиту

strachovka-credit

Кредитування з обмеженим портфелем документів - популярна послуга серед банків. Вимагаючи від клієнтів тільки паспорт, СНІЛС, організації беруть на себе частку ризиків з неповернення. Звідси постає питання - навіщо страховка на кредит? Дана опція при отриманні споживчої позики означає страхування не життя і здоров'я клієнта, а самого кредиту. Розглянемо докладніше нюанси процедури.

Що таке страховка по кредиту?

Договором страхування, кредитна компанія захищає себе від збитків, що виникають, коли боржник не повертає кошти. Якщо клієнт з певних причин не може виконувати договір, кошти повертає за нього страхова організація. Послугу пропонують практично всі банки, надаючи гроші фізичним особам.

Що дає страховка на кредит, від яких непередбачених обставин захищає?

  • Втрата працездатності при отриманні інвалідності II, III групи.
  • Звільнення.
  • Смерть кредитоотримувача.
  • Відсутність можливостей погашати платіж через втрати майна (його частини) з причини стихійних лих.

Як розраховується страховка?

Вартість складає певний% від тіла кредиту, який встановлюється кредиторами відповідно до їх умов. В середньому розраховується страховка на кредит так: 30 відсотків від запозиченої позики. Отримана сума рівними частинами розбивається, приплюсовується до щомісячного платежу за графіком.

В якому випадку вам потрібна страховка по кредиту, а коли має сенс відмовитися?

Часто кредитори нав'язують цю послугу. Як вчинити споживачеві в такій ситуації, і коли клієнту потрібна страховка на кредит? Для фінансових компаній вигідно швидше повернути позичені кошти, отримавши з них бонуси у вигляді відсотків.

Для споживача також передбачені вигідні випадки. Наприклад, при оформленні великої позики на термін в декілька років. За цей період може відбутися будь-який форс-мажор, знизитися матеріальний достаток, внаслідок чого виконання договору стане непосильним. Якщо відбулося скорочення з роботи, в короткий час позичальник може звернутися до страховиків, подавши заяву.

Термін, протягом якого має бути попереджено страхову організацію, прописується у відповідному договорі. Як правило, позначають 3 дні. Мінус полягає в паперовій тяганині. Тому, спосіб скрутний для жителів периферійних районів.

Якщо претендент не хоче оформляти страхування, кредитор може відмовити у видачі коштів. Погоджуючись на послугу, рекомендується застосовувати способи, які допоможуть скоротити обсяг регулярних виплат. Рахуєься страховка на кредит з урахуванням супутніх документів.Дізнатися у консультантів потрібно наступну інформацію:

  • Можливість повернення страхових коштів після закриття заборгованості;
  • Сума штрафу в разі розриву угоди в період 14 днів;
  • Наскільки зменшуються страхові відрахування, якщо позика швидко погашається.

Варіант №1 найбільш вигідний. Від швидкості погашення боргу будуть залежати витрати на страхування. Другий - ефективний в документі, досить проблематичний на практиці. Компанії будуть намагатися використовуватися всі можливості, щоб не повертати гроші позичальнику.

Існує додатковий варіант, коли не буде потрібно додаткових внесків та комісій - мікрофінансові компанії. МФО спеціалізуються на міні позиках, обробляють інформацію про претендента, використовуючи автоматичну систему, яка прораховує ризики. Сюди ви можете звернутися, якщо потрібна сума до 15 тис. Гривень. Після успішного закриття декількох невеликих заборгованостей, ліміт буде підвищено, при збереженні початкових умов.

Залиште свій коментар
Будь ласка, введіть Ваше ім`я
Будь ласка, введіть Ваш коментар
captcha=feedback
Введіть символи