Що буде з мікрофінансовими компаніями в найближчому майбутньому?

Директор MyCredit Дмитро Стензя разом з іншими членами Всеукраїнської Асоціації Фінансових Компаній, представниками НБУ і Верховної Ради взяли участь в круглому столі, в ході якого обговорили місце і роль небанківських компаній на ринку фінансових послуг України та визначили перспективи розвитку ринку в умовах нового законодавства.

perspect-rinok

Протягом останніх декількох років ситуація на ринку фінансових послуг помітно змінилася. Банківський сектор практично перестав займатися споживчим кредитуванням і це завдання тепер виконують небанківські фінансові компанії. Це обумовлює необхідність створення сучасної законодавчої бази, яка буде враховувати всі особливості і потреби ринку, дозволить йому розвиватися і вибудовувати якісні взаємини як усередині ринку, так і з його клієнтами.

25 лютого 2020 року відбувся круглий стіл, на якому зібралися члени Всеукраїнської Асоціації Фінансових Компаній, представники Нацбанку, Верховної Ради і найбільші гравці ринку мікрокредитування. Учасники обговорили питання правового регулювання діяльності мікрофінансових організацій і визначили вектор розвитку ринку фінансових послуг.

kodeks-et

За підсумком заходу представники мікрокредитних компаній підписали Кодекс професійної етики щодо врегулювання простроченої заборгованості. Кодекс спрямований на формування цивілізованих принципів і методів роботи з простроченою заборгованістю і покликаний підвищити відповідальність гравців ринку як перед координуючими органами, так і перед клієнтами.

kr-stol

Директор MyCredit Дмитро Стензя дав коментар щодо того, як буде розвиватися ринок найближчим часом, а також наголосив на важливості створення та підписання Кодексу професійної етики:

"Якісно нове законодавче регулювання мікрокредитування - це можливість дати клієнтам безпечний сервіс, який відповідає останнім тенденціям, і величезний крок у розвитку економічної екосистеми України. Ініціатива Нацбанку передбачає серйозні трансформації сфери мікрокредитування, які покликані вирівняти гравців ринку в правах і обов'язках, сформувати цивілізовані методи врегулювання простроченої заборгованості та підвищити рівень відповідальності гравців ринку перед клієнтами і Регулятором. Стратегічні напрямки розвитку ринку МФО - це прозорість бізнесу, спрощення доступу до інвестиційного капіталу, сервісне задоволення потреб споживачів в якісних і доступних фінансових послугах, розвиток технологічних рішень для клієнтів, кібербезпека і захист персональних даних".

director-cr-stol

Згідно з новим законом про СПЛІТ небанківські фінансові організації переходять під координацію Нацбанку України. Незабаром очікується фінансова реформа і створення сучасної законодавчої бази, яка допоможе ринку набути ще більш цивілізованого і прозорого характеру. MyCredit на чолі з директором Дмитром Стензей підтримує ініціативи Нацбанку і готується до змін.

Залиште свій коментар
Будь ласка, введіть Ваше ім`я
Будь ласка, введіть Ваш коментар
captcha=feedback
Введіть символи