Інтерв'ю директора MyCredit для порталу Maanimo

Бум на ринку МФО України триває. Разом з цим зростає інтерес засобів масової інформації до сервісів мікрокредитування.

Так, журналісти фінансового порталу Maanimo запросили до редакції експерта в сфері кредитування - директора сервісу онлайн-кредитування MyCredit Івана Кривича, і взяли у нього інтерв'ю.

Іван відповів на актуальні питання щодо конкуренції на ринку МФО, зниження відсоткових ставок і законодавчого регулювання діяльності сервісів мікрокредитів.

Як працювати в умовах жорсткої конкуренції і скільки триватиме бум на ринку МФО

В даний момент в Україні зареєстровано понад 800 організацій, що надають послуги мікрокредитування. При цьому, ринок продовжує стрімко зростати.

На питання про те, як працювати в таких умовах, Іван відповів, що важливо не просто надавати якісний продукт, але робити це максимально професійно. Команда сервісу MyCredit зосередила свою увагу на високому рівні обслуговування клієнтів: клієнтові нададуть допомогу в будь-якому питанні, в будь-який час дня і ночі.

Щодо стрімкого зростання ринку, Іван дав прогноз, що така обстановка протримається максимум до кінця 2019 року.

Чи знизяться ставки в сервісах швидких кредитів і як платити менше?

Іван відзначив, що тенденція до зниження відсоткової ставки на ринку МФО України є. Вже зараз великі гравці ринку пропонують досить невисокі відсотки й подальше їх зниження може просто привести бізнес до банкрутства.

Сервіси кредитів до зарплати пропонують відсоткову ставку в розмірі 1-2% за день користування кредитними коштами. Безумовно, це вище ніж в банку. Але і ризики такого кредитування більш високі: гроші видаються онлайн на картку, без фото документів і дзвінків родичам.

Для того, щоб клієнтам було комфортно, компанії вигадують різні програми лояльності, за допомогою яких можна отримати знижку на кредит. У сервісі MyCredit діє програма "Улюблений клієнт", яка дозволяє заробити постійну знижку на позику і збільшити її розмір до 10 000 гривень.

Крім цього, з листопада 2017 року у сервісі MyCredit працює кешбек-програма "Ділимо витрати навпіл". В рамках програми щотижня проводиться розіграш повернення накопичених відсотків і переможцем може стати клієнт, який має на момент розіграшу активну позику.

Як законодавство України регулює діяльність МФО

Мікрофінансові організації України підпорядковуються Національному комітету фінансових послуг. Діяльність цього органу спрямована на те, щоб надати ринку цивілізований характер: обмеження процентної ставки, регулювання нарахування відсотків у співвідношенні з тілом кредиту, розробка лояльних методів роботи з простроченою заборгованістю і контроль їх виконання.

Іван дав коментар, що рано чи пізно, максимальна відсоткова ставка для мікрокредитних компаній буде обмежена на законодавчому рівні. Головне питання полягає в тому, на якому рівні вона буде встановлена. Чи дозволить це обмеження сервісам кредитів до зарплати здійснювати подальшу діяльність.

Плани на майбутнє

Що стосується плану подальшого розвитку MyCredit, Іван відзначив, що мета команди на найближче майбутнє - стати не просто лідируючим сервісом, а сервісом номер один.

Залиште свій коментар
Будь ласка, введіть Ваше ім`я
Будь ласка, введіть Ваш коментар
captcha=feedback
Введіть символи