Чим відрізняється лізинг від кредиту?

Чим відрізняється лізинг від кредиту?

На кредитному ринку стільки послуг, що звичайна людина може легко заплутатися. Заставні, безцільові, іпотечні, зі страховкою і без, лізингові кредити - що це і чи є сенс дізнаватися? Або не варто «вигадувати велосипед» і якщо потрібні гроші, отримати їх за звичайною схемою - споживчий кредит?

Що таке лізинг?

Останнім часом все частіше чується питання: «Що таке лізинг?» В більшості випадків це вигідніше для юридичних осіб та їх співробітників, що в принципі допомагає уникнути багатьох юридичних проблем в подальшому, але оформлення для фізичної особи також не рідкість. Щоб зрозуміти, що це, варто розібратися в тому, чим відрізняється лізинг від кредиту.

Лізинг - грошова позика, суми якої досить для придбання конкретного майна або послуги з покриттям витрат на додаткові розтрати. Майно знаходиться у власності кредитора до повного погашення боргу боржником.

Порівняння лізингу та кредиту

Порівняння з кредитом полягає в наступному:

  • Звичайний займ може видаватися як з метою, так і без;
  • Майно переходить у власність боржника з моменту покупки;
  • Гроші надаються тільки на майно, додаткові розтрати за рахунок боржника;
  • Немає обов'язкових умов (страховка та ін.).

Розглянемо приклад: авто в лізинг

Щоб було простіше зрозуміти відмінність лізингу від кредиту, розглянемо найбільш поширений випадок - гроші на авто. Клієнт, який вирішив оформити даний тип угоди:

  • Звертається в лізингову організацію;
  • Погоджує марку і модель автомобіля з кредитором, виходячи з її вартості;
  • Узгоджує деталі угоди покупки з продавцем (автосалон або посередник);
  • Придбає авто кредитором з покриттям усіх розтрат (реєстрація, держмито, страховка, тех. огляд).

При відповіді на питання «Що вигідніше кредит або лізинг?», немає однозначної відповіді. За діючими умовами в Україні різниці немає. Залишається питання в тому, що банки найчастіше вимагають початковий внесок в основному до 30% від вартості покупки, тоді як лізинговий договір не передбачає внесків, однак включає в суму щомісячного платежу додаткові послуги. При цьому постачальника послуг вибирає кредитор, а страховка, як ще одна різниця, наприклад, повинна бути оформлена у вигляді повного КАСКО. Тому така складна юридична процедура, коли власність оформлена на організацію, вигідніше підприємствам, ніж фізичним особам.

Переваги і недоліки

Що краще лізинг або кредит, однозначно, другий варіант. Відмінність кредиту від лізингу з юридичної точки зору значна, і звичайна людина легко може в них заплутатися в збиток собі. Тим більше, якщо це не заставний займ, якщо щось піде не за планом, автомобіль не можна буде перепродати, щоб покрити витрати.

Є ще один варіант, де можна отримати позику - онлайн кредити, наприклад, МайКредит. Особливо це буде актуально в тих випадках, коли не вистачає невеликої суми - до 3000 гривень.

У MyCredit можна оформити 100-3000 гривень строком до 35 днів під найнижчу процентну ставку в Україні - 0,99% в день. Отримати кредит можна всього за 20 хвилин на банківську карту шляхом простої подачі онлайн-заявки.

Звичайно, в МайКредит можна буде отримати велику суму, але якщо не вистачає всього трохи, проблем не виникне - навіть клієнти з поганою кредитною історією рідко отримують відмови.

Залиште свій коментар
Будь ласка, введіть Ваше ім`я
Будь ласка, введіть Ваш коментар
captcha=feedback
Введіть символи