Де краще взяти кредит на покупку житла?

Де краще взяти кредит на покупку житла?

Для кожного важливо мати власний будинок. І чим старшою стає людина, тим більше зростає потреба. А що говорити, коли з'являється сім'я, діти. На зарплату, без сторонньої допомоги придбати квартиру - складно, тому єдиним варіантом залишається взяти кредит на квартиру.

Можливі варіанти для отримання кредиту

Взяти кредит на житло в кризовий час досить непросто. Існує три варіанти:

  • Банк;
  • Кредитна спілка;
  • Онлайн-кредит сервіс.

Багато банків України просто перестали видавати іпотечні кредити і пропонують взяти кредит готівкою. У будь-якому випадку, потенційному позичальникові доведеться пройти тривалу процедуру оформлення договору. Банківський кредит відноситься до заставних (іпотечних). Фінансова установа в разі порушення умови договору і виникнення часткової або повної прострочення звертається до суду за місцем знаходження нерухомості. За рішенням суду квартира підлягає відчуженню, а власник втрачає право власності. Крім того, передача об'єкта не зупиняє невиплату грошових зобов'язань, а це означає, що якщо суми після оцінки квартири буде недостатньо для погашення боргу повністю, доведеться виплачувати відсотки і штрафні санкції. Тому перш ніж визначитися, де краще взяти кредит на житло, потрібно зважити всі «за» і «проти», проаналізувавши ситуацію.

Проблеми при оформленні кредиту в банку

Оформлення договору супроводжується поданням співробітникам багатьох документів. Крім паспорта громадянина України у вас зажадають довідку про склад сім'ї, свідоцтво про шлюб, свідоцтво про народження дітей, довідку з місця роботи та ін. Служба безпеки обов'язково перевірить інформацію про наявність судимостей, невиконанні зобов'язань за іншими кредитами. Також для того щоб взяти кредит на житло, потрібно буде внести початковий внесок. Сума може складати більше ніж 30% від вартості об'єкта.

Термін кредитування, відсоткова річна ставка варіюються і залежать від можливостей клієнта: чим більше термін, тим більше сума до виплати. Виходить, щоб отримати кредит на покупку житла в банківській установі, потрібно бути готовим до того, що з моменту подачі заявки і до завершення угоди може пройти більше ніж два тижні.

Якщо з банківської процедурою все зрозуміло, де ще можна взяти кредит на покупку житла? В Україні існує декілька кредитних спілок (КС), які видають гроші в такому ж порядку що і банки. Протягом терміну кредитування підлягає виплаті щомісячна оплата з урахуванням комісій і відсотків. Головна різниця в тому, що при угоді з КС ви стаєте власником нерухомості з моменту повного погашення боргу, тобто фактично ви можете користуватися квартирою вже сьогодні, але документи отримаєте через кілька років.

Оформлення через MyCredit

Отримати кредит на покупку житла можна в онлайн-кредит сервісах, наприклад, MyCredit. Так, сервіс не видасть велику суму грошей, але завжди допоможе вирішити другорядні проблеми (оплата податків, послуги нотаріуса, ремонтні роботи, покупка будматеріалів). Навіть якщо сума для початкового внеску вже зібрана, відсутню частину можна взяти в кредит.

У порівнянні з фінансовими установами, оформлення позики через MyCredit має ряд переваг:

  • Швидке отримання грошей на рахунок. Якщо гроші терміново потрібні і ви не знаєте, де краще взяти кредит на житло, в MyCredit можна отримати позику в будь-який час доби - навіть у вихідний день. Процедура займає не більше 20 хвилин;
  • Проста реєстрації. Для того щоб взяти кредит на житло, клієнт заходить на сайт, самостійно вибирає необхідну суму (до 3000 грн) і термін кредитування (до 35 днів). Меню сайту зрозуміло і зручно - сума до погашення з урахуванням комісій і відсотків відразу відображається на екрані. Позичальнику достатньо вибрати параметри, пройти просту процедуру реєстрації із зазначенням ПІБ, паспортних даних, мобільного номера телефону, електронної пошти;
  • Функціональність «Особистого кабінету». В меню кабінету доступні внесені оплати, деталізована сума до погашення, вибір способів оплати, функція відстрочки платежу. У разі, якщо повернути гроші в строк не виходить, можливо перенести оплату на інший день, причому сума комісії за прострочення відразу відображається на екрані. У MyCredit немає ніяких прихованих комісій і штрафів;
  • Без зайвих документів. Для того щоб отримати кредит на покупку житла в MyCredit досить мати паспорт громадянина України. Ніяких довідок про доходи або з місця роботи не потрібно.
  • Цілодобова підтримка. За кожним позичальником закріплюється особистий менеджер, який буде «на зв'язку» в режимі 24/7 і в будь-який час зможе відповісти на питання.

Купівля житла - серйозний і відповідальний крок. Навіть якщо коштів недостатньо або ви зважилися на позику, але думаєте, де взяти кредит на покупку житла, важливо зважити ситуацію, можливі варіанти (договір з банком, кредитною спілкою або онлайн-сервісом). Якщо є час і бажання на збір необхідних документів, звертайтеся відразу в банк або КС, але якщо ви цінуєте час або вам не вистачає лише невеликої суми, оформляйте кредит онлайн в MyCredit.

Залиште свій коментар
Будь ласка, введіть Ваше ім`я
Будь ласка, введіть Ваш коментар
captcha=feedback
Введіть символи