Які бувають споживчі кредити?

Які бувають споживчі кредити?

З початку 2017 року Україні залишилося працювати 97 банків, в порівнянні з 2013 роком, коли ця цифра становила 200 одиниць. Проте, напрямок банківської діяльності не змінилося, головна мета залишилася - кредитування. Але якщо банків так багато, умов кредитів ще більше, як звичайній людині можна розібратися у всьому цьому? Знаючи кілька основних правил, можна без праці зрозуміти, який кредит і де краще оформити.

Споживчі кредит - особливий вид кредитування, який видається на особисті потреби клієнта. Щоб розуміти види продуктів потребкорзіни, виділимо основні групи:

  • Цільовий і нецільової. У договорі не прописується мета, для якої клієнт хоче отримати споживчий кредит, якщо вказується, банк не має права застосувати санкції за нецільове використання грошей. Якщо мова йде про іпотечний кредит, де чітко прописується, навіщо клієнт бере гроші в борг, який об'єкт купує, тоді банк має право здійснювати контроль за використанням коштів. У договорі може прописуватися, що клієнт не має права без згоди банку використовувати гроші не за призначенням, коли оформляється займ, наприклад, для проведення медичної операції.
  • Заставний і без застави. У разі укладення заставної угоди, клієнт передає право власності на майно (будинок, машина) за умови порушення виплат по кредиту. Право власності може переходити за договором, але, як правило, встановлюється в судовому порядку. Беззаставна позика не обтяжена додатковою відповідальністю - у разі прострочення клієнт виплачує додатково тільки штрафи і пеню.
  • Короткострокові та довгострокові. Працює принцип «Чим на довше берете гроші в борг, тим більше доведеться віддавати». І якщо за довгострокові кредити клієнт платить невелику комісію, але багато відсотків за річною ставкою, то якщо отримати споживчий кредит на 1-3 місяці, відсотків буде менше, але комісії - більше. Кредитор ніколи не упустить вигоду, тому клієнту слід бути уважним.

Недоліки банків

Якщо вам потрібна велика сума грошей в борг, слід звернутися в банк. Банки України готові надати позику сумою від 20000 гривень. Але просто так отримати гроші не вийде. Банку потрібно довести, що ви є благонадійним, платоспроможним клієнтом, який точно поверне гроші, покриє відсотки, комісії. На що банк звертає увагу:

  • Офіційне місце роботи;
  • Термін перебування в трудових відносинах з останнім роботодавцем;
  • Перебування в офіційному шлюбі, наявність неповнолітніх дітей;
  • Наявність будинку, квартири, машини.

Деякі банки навіть звертають увагу на стан здоров'я, так як коли ви отримуєте споживчий кредит, додатково укладається договір страхування. І якщо клієнт свідомо серйозно хворий, видати кредит для банку - великий ризик. А причина відмови, як відомо, банком ніколи не повідомляється.

Кредитування через інтернет

Якщо ви ще думаєте, які бувають споживчі кредити, сумніваєтеся, де точно можна отримати гроші в борг, зверніть увагу на онлайн-кредитування, наприклад, сервіс MyCredit. Тисячі задоволених українців щодня звертаються за допомогою в MyCredit з упевненістю в грунтах і в хорошій роботі сервісу.Основні переваги:

  • Можливість швидко отримати споживчий кредит сумою до 3000 гривень;
  • Це короткостроковий кредит строком до 35 днів, а значить, переплата буде мінімальною;
  • Можливість оформити кредит в режимі 24/7;
  • Ніяких довідок про доходи, з місця роботи;
  • Без застав і поручителів;
  • Ви берете гроші в борг і витрачаєте їх на свій розсуд;
  • Можливість відстрочки платежу

Так, вирішити великі фінансові проблеми навряд чи вийде, але якщо до повної суми не вистачає 3000 гривень або питання виникло вночі, подайте заявку на сайті і отримаєте споживчий кредит вже через 20 хвилин на карту будь-якого банку України. Все, що потрібно, це мобільний номер телефону і карта.

Позичити гроші до зарплати, покрити невеликі побутові витрати, зробити подарунок на день народження шефа, про який в черговий раз забув, можна без проблем. Головне, що навіть кредитна історія не впливає на отримання позики. Можливість отримати відмову - мінімальна. Немає заборони спробувати отримати споживчий кредит і родичам клієнта, тому всією сім'єю можна отримати суму, якої буде достатньо для вирішення більш серйозних питань.

З'ясувавши, які бувають споживчі кредити, як можна легко і швидко отримати гроші в борг, вибір у кожного буде свій. Але якщо витрачати час, сили, нерви на суперечки з банком у вас немає, звертайтеся в сервіс MyCredit, який вирішить фінансові проблеми без зайвих питань всього за 20 хвилин.

Залиште свій коментар
Будь ласка, введіть Ваше ім`я
Будь ласка, введіть Ваш коментар
captcha=feedback
Введіть символи