Кредит без паспорта за біометричними даними - де дають?

credit-biometrica

Уже два роки в Україні активно видаються документи сучасного формату - ID-картка та біометричний закордонний паспорт.

Багато українців плутають ці два поняття, активно і впевнено ототожнюючи ID-картку з біометрикою, в той час як перше - це паспорт громадянина України, а друге - для виїзду в інші країни.

Звідси випливає, що кредит без паспорта за біометричними даними отримати не можна, а ось за даними ID-картки - цілком можливо.

Давайте розберемося, чим відрізняються ці два документа, і який з них можна використовувати для подачі заявки на кредитування.

Що таке ID-картка?

ID-картка - це паспорт громадянина України нового формату. На ній є такі дані:

  • країна;
  • назва, номер, дата видачі та строк активності самого документа;
  • ПІБ з транслітерацією латинськими літерами;
  • стать;
  • дата, місце народження;
  • номер запису з ЕГДР;
  • фото і підпис власника;
  • код органу, що видав картку.

В картку вбудований безконтактний електронний чіп, в якому дублюється названа інформація, і зберігаються додаткові відомості про власника. Наприклад, це інформація про укладення або розірвання шлюбу, про народження дітей.

На відміну від паспорта старого формату, який видавався з досягнення 16-ти років, картку можна отримати вже з 14.

Що таке біометрика?

Біометричний паспорт - державний документ, що підтверджує особу власника та відомості про нього при перетині кордонів держав.

Біометрика відрізняється від закордонного паспорта старого зразка тим, що на першій сторінці вбудований електронний чіп з даними про людину, якій він належить. Це допомагає зробити процес ідентифікації простішим і швидшим.

Таким чином, основна відмінність документів в тому, що один підтверджує особистість людини всередині держави, а інший за її межами.

Кредит по закордонному паспорту

Що стосується кредиту без паспорта за біометричними даними, тут діють ті ж правила, що і відносно позик за стандартним заграну - законодавством України не передбачено кредитування на підставі закордонного паспорта.

У виняткових випадках деякі компанії готові прийняти такий документ як підтвердження особи. Однак, це не поширена практика.

Кредит за даними ID-картки

ID-картка має ті ж повноваження що й звичайний український паспорт-книжка. Отримати суму з таким документом можна в будь-якому банку і кредитній компанії. Однак, швидше за все, у банку буде потрібна ще і довідка про місце реєстрації позичальника.

У мікрофінансових організаціях все набагато простіше. Особливо якщо звертатися в сервіси онлайн-кредитування.

Наприклад, якщо ви захочете оформити позику онлайн від Майкредіт, необхідно лише ввести дані документів у відповідних полях анкети. Не потрібно прикріплювати фото з паспортом, надсилати його відскановану копію на електронну або поштову адресу. Заповнення всіх пунктів заявки займає не більше 10 хвилин, а процес розгляду заявки - не більше 15, незалежно від того звичайний у вас паспорт або картка ID.

Підіб'ємо підсумки

Виходячи з наведеної інформації, можна зробити висновок, що паспорт громадянина України нового зразка дозволяє оформити кредит в будь-якій компанії і на тих же підставах, що і старого зразка. Це офіційний документ громадянина України і ніяких проблем з кредитуванням бути не повинно.

Залиште свій коментар
Будь ласка, введіть Ваше ім`я
Будь ласка, введіть Ваш коментар
captcha=feedback
Введіть символи