Видалення із баз МФО. Як видалити свої дані з бази МФО?

udalit-iz-mfo

Кредитування в фінкомпаніях користується сьогодні великою популярністю, адже такі організації видають миттєві позики швидко і не вимагаючи зайвих документів. Однак не всі люди, беручи позику, правильно оцінюють свої фінансові можливості, деякі не можуть погасити борг вчасно. Цим користуються різні пройдисвіти, які пропонують за плату видалення даних позичальника з бази МФО.

Давайте розберемося, чи можна видалити свій номер з бази позик, яким чином це зробити, і як не попастися на виверти аферистів.

Де знайти послуги з видалення з баз МФО?

Сьогодні подібних пропозицій в мережі чимало. Шахраї активно використовують соціальні мережі, месенджери, інтернет майданчики приватних оголошень типу OLX та спеціалізовані сайти.

Створюються навіть форуми для людей, що потрапили в скрутне становище. Природно, що велика частина постів на цих форумах, як і позитивні відгуки пишуться самими аферистами.

Хто пропонує послуги з видалення?

Зазвичай зловмисники представляються:

  • колишніми або діючими співробітниками мікрокредитів, що мають «код доступу»;
  • хакерами, які вміють зламувати бази даних.

Іноді вони просто не розкривають джерела своїх можливостей, посилаючись на «секретність».

Відразу ж відзначимо — у всіх пропозицій видалити дані з реєстрів МФО немає ні краплі правди.

  • Єдиної бази фінкомпаній просто не існує. Взагалі. Кожна кредитна організація веде власний реєстр боржників.
  • МФО, як і банки, бережуть свою інформацію як зіницю ока. Дані багаторазово дублюються.
  • Всі відомості про позики передаються в бюро кредитних історій. Їх в країні чотири. Що зберігається там інформація також ретельно охороняється і дублюється.

Якщо припустити фантастичний, голлівудський сюжет, і якогось «супер-пупер» хакеру вдасться пошкодити дані в базі якогось конкретного фінансової установи, кредитна історія позичальника, з усіма його «гріхами», все одно буде відновлена.

І ще один важливий факт. Зрозуміло, що будь-яка спроба вторгнення в інформаційні бази фінансових організацій — кримінальне діяння. Однак мало хто замислюється, що відповідальність може бути покладена не тільки на виконавця замовлення, а й на «вигодонабувача», тобто на... позичальника, який зробив замовлення.

У скільки обійдеться «визволення» з бази боржників?

Зазвичай за видалення з кредитного реєстру запитують третину суми непогашеного кредиту. Завжди вимагають передоплату або аванс (інакше, в чому сенс?). Сума авансу, як правило, становить від 500 до 700 гривень. Але є і «бюджетні» пропозиції: 250 гривень відразу і 450 — після успішного завершення операції. Зрозуміло, ні про який договір із замовником не йдеться.

Втім, крім авансу ще ніхто ніколи нічого не платив, оскільки до «операції» шахраї не думають приступати. Їх завдання — виманити першу частину оплати.

Гроші зловмисники вимагають перерахувати прямо на банківську карту. Карти оформляють на підставну особу, звичайно, не має постійного місця проживання, просто — на бомжа.

Важливо розуміти, пряма втрата коштів, виплачених у вигляді авансу, це ще не все. Для правдоподібності, шахраї запитують персональні відомості — паспортні дані, ІПН, номер банківської картки, телефон ... І у них є варіанти, як використовувати цю інформацію.

Як не стати жертвою шахраїв. Поради юристів

Всі, без винятку, юристи, знайомі з питанням, стверджують:

  • Загального списку боржників не існує.
  • Видалити відомості про позичальника з бази даних конкретної мікрофінансової організації нереально.
  • Ніколи не слід зв'язуватися з аферистами, що пропонують подібні послуги. Вони просто наживаються на довірливості людей, які потрапили в скрутне становище.
  • Якщо людина вже стала жертвою пройдисвітів, потрібно, не гаючи часу, повідомити в поліцію. Незайвим буде поміняти банківську карту.

Який вихід?

Єдиний спосіб прибрати себе зі списку боржників — погасити заборгованість, що виникла. Якщо немає можливості зробити це, активуваши всі зусилля, за рахунок власних коштів, логічний вихід — перекридитуватися, тобто взяти нову позику для погашення старої. Ефективну допомогу в цьому надає сервіс MyCredit, що відрізняється лояльним ставленням до клієнтів, оскільки:

  • схвалює кредит людям з поганою кредитною історією і відкритими простроченням в інших компаніях-кредиторів;
  • співпрацює з тими, хто має низький кредитний рейтинг і потрапив в чорний список боржників.

Відсоток позитивних рішень в MyCredit становить 95%, що говорить про увагу до потреб клієнтів та довіру до них.

Залиште свій коментар
Будь ласка, введіть Ваше ім`я
Будь ласка, введіть Ваш коментар
captcha=feedback
Введіть символи
Наталя, в последнее время все чаще встречаются такие случаи мошенничества. Обращаем внимание, что вся информация о выданных кредитах и их погашении передается в Бюро кредитных историй. Удаление таких данных ручным способом, в обход кредитора, невозможно.
Я той лох, який на це повівся((( Відправила 1200 грн і після цього мені ніхто не відповів. А кредит як був так і залишився(((
Ага якби так можно було вже всі розрахувалися з боргами!
Как меня достала реклама этих мошенников! Уже даже в метро!
не ведитесь на этот лохотрон. я как то заплатил 2 тыс и никто меня не удалил. все сам погашал. берешь заемы придется платить