Чим загрожує підробка довідки про доходи? Покарання і відповідальність

nakazanie-za-poddelky-spr

Всім відомо, що фальшиві документи — це шахрайство. Однак варто розрізняти цілі:

  • Злочини, пограбування, незаконне збагачення та інші тяжкі;
  • Щоб уникнути бюрократичної складової, яка часто заважає взяти своє по праву.

У мережі активно діють "контори", які допомагають імітувати паспорти, водійські права, дипломи, право власності на житло, декларації про достаток. Останній папір вкрай необхідний для кредитування та субсидування. Люди можуть вдатися до таких послуг, щоб полегшити ці процеси. Настав час розібратися, чим загрожує підробка довідки про доходи, і як отримати позику, не скориставшись послугами "чорних довідників".

Згідно з якими статтями Кримінального кодексу України за підробку довідки про доходи передбачається покарання?

Правову відповідальність за підробку документів в Україні регулює Кримінальний кодекс. У ст. 358 КК закріплено, що «підробка... офіційного документа, який видається чи посвідчується підприємством, організацією, ІП, державним реєстратором... карається штрафом від однієї тисячі неоподатковуваних мінімумів доходів громадян, арештом на строк до 6 місяців або позбавленням волі на строк до двох років». Перед законом відповідають ті, хто займався технічною стороною (виготовленням), і ті, хто надали "липу" за місцем вимоги.

Яке мінімальне покарання за підробку довідки про доходи і чи можливо його уникнути?

Найменше покарання за підроблену довідку про доходи у вигляді накладення штрафних санкцій у розмірі до 70 мінімальних зарплат або арештом до півроку. Іноді це тягне за собою в'язницю, терміном до двох років. За повторний злочин - 5-ти річне ув'язнення.

Щоб відповідальність за підробку довідки про доходи не наздогнала, важливо заручитися підтримкою адвоката. Якщо людина попалася відразу, не встигла скористатися фінансовими благами (не повинен банку, державі), то є невеликий шанс відмогтися штрафом і легким переляком.

Як не підробляючи довідку про доходи отримати кредит?

Є ситуації, які об'єктивно не дають отримати довідку про доходи (банально немає роботи або низький оклад). Таким позичальникам можна пошукати банки-кредиторів, які видають кредитні картки без відомостей про фінанси. Як правило, на них встановлений невеликий ліміт. Однак він може вирости, якщо користуватися пластиком регулярно, без боргів.

Що робити, якщо не дають кредит?

Коли оформити кредит у банківській структурі не виходить без зарплатного паперу, саме час знайти компанію, де легко взяти кредит без довідки про доходи. Так, сервіс онлайн-кредитування MyCredit схвалює мікропозики до 15 тисяч гривень тільки за номером паспорта, податкового коду, картки.

Звернутися може кожен, що досяг повноліття, громадянин, не підтверджуючи джерела до існування, і не надаючи поручителя. Це звільняє потенційних заявників від безлічі проблем зі збором документації та очікуваннями. З Майкредіт - гроші відразу.

Залиште свій коментар
Будь ласка, введіть Ваше ім`я
Будь ласка, введіть Ваш коментар
captcha=feedback
Введіть символи