Чим небезпечний кредит під заставу квартири?

Чим небезпечний кредит під заставу квартири?

Якщо трапляються проблеми, не слід вдаватися до крайнощів і бігти в банк стрімголов, щоб укласти будь-який договір аби отримати гроші. Це серйозний крок. Він повинен бути добре обдуманий. Тим більше вибір кредитних продуктів в 2017 році великий і різноманітний.

Ще 5-7 років тому ми з побоюванням брали кредити і думали, що можемо наразитися на обману або стати «вічним боржником». Сьогодні кредит став цивілізованим способом вирішення проблеми дорослого самостійного людини. Але чим більше проблема, тим більше потрібно грошей. Якщо ж ви орієнтуєтеся на позику, важливо знати, що оформити беззаставну угоду не вийде.

На момент укладення договору позичальник зобов'язується передати особисте майно за сплату боргу в разі несумлінного виконання зобов'язань. Ця практика регулюється Законом № 1255-IV від 18.11.2003 «Про забезпечення вимог кредиторів та реєстрацію обтяжень». Якщо здається, що це нічого не коштує - підписати папери і отримати гроші, ви помиляєтеся. Є ряд негативних моментів, з якими можна зіткнутися, якщо взяти кредит готівкою під заставу квартири:

  • Нотаріусом додому або автомобіль буде накладено заборону на відчуження;
  • Заборона вноситься до Єдиного державного реєстру, не підлягає зняттю без згоди кредитора;
  • Позичальник не має право продавати, здавати об'єкт договору;
  • Оформлення застави - додаткові витрати при отриманні позики.

Сьогодні в Україні банки надають можливість отримати кредит під заставу. Позику не перевищує 70% від оціночної вартості, супроводжується внесенням обов'язкового початкового внеску в сумі від 30%, що неефективно і затратно. Виходить, не завжди є шанс отримати ті кошти, на які розраховуєте і необхідно шукати додаткові для початкового внеску.

Юридичні наслідки угоди

Взяти кредит під заставу квартири - певні ризики. Документальне оформлення - не просто нюанс, адже в разі прострочення наступають негативні наслідки. Чим небезпечний кредит під заставу квартири? При порушенні договору (не внесення навіть одного щомісячного платежу) кредитор згідно до ст. 26 Закону № 1255-IV може «...на свій розсуд вибрати один з позасудових способів звернення стягнення на предмет забезпечувального обтяження» або звернутися до суду. Юридична процедура стягнення виглядає наступним чином:

  • Подається позов про стягнення суми або достроковому погашенні;
  • Після задоволення позову і винесення рішення судом, видається виконавчий лист, в якому вказується ПІБ відповідача, адреса проживання;
  • На підставі виконавчого листа до ВДВС подається заява про відкриття виконавчого провадження. Якраз на цьому моменті банк вказує предмет застави і вимагає стягнути майно в рахунок сплати боргу;
  • Державний виконавець описує, заарештовує і продає нерухомість з публічних торгів.

Єдина обставина, яка може перешкодити - реєстрація в будинку неповнолітніх дітей, але будьте впевнені, що банківські юристи, колектори впораються і з цим завданням. Тому якщо ви зважилися, готуйтеся залишитися без житла, адже коли звертатися до суду, з якими вимогами - рішення виключно кредитора.

Кредитування в інтернеті

Сьогодні можливо оформити кредит онлайн, наприклад, через сервіс MyCredit. що вигідніше і ефективно. Сервіс вже не перший рік працює на українському ринку, щодня видає беззаставні позики на сотні тисяч гривень. На сайті не потрібно оформляти кредит під заставу частки квартири, вам навіть не потрібно надавати довідку про доходи. Всього за 15 хвилин, в якому куточку України ви б не знаходилися, всього лише з доступом в Інтернет, маючи на руках мобільний телефон і карту, можна отримати суму до 3000 грн. Досить просто зайти на сайт і за допомогою зручного інтерактивного меню вибрати суму, термін, які цікавлять і пройти реєстрацію.

Це вигідно, тому що:

  • Мінімальна переплата - всього 1,3% в день;
  • Режим роботи 24/7;
  • За кожним клієнтом закріплюється персональний менеджер;
  • Зручні способи погашення;
  • Без документів і прихованих нарахувань;
  • Доступний особам від 18 років.

Для погашення доступні оплата через інтернет за допомогою банківських карт Visa, MasterCard, системи Приват24. Скористайтеся терміналами самообслуговування EasyPay, IBox і ПриватБанку або каси банків-партнерів.

При оплаті онлайн є варіанти вибрати - погасити тіло або тільки відсотки кредиту. Якщо у вас виникли складність

Залиште свій коментар
Будь ласка, введіть Ваше ім`я
Будь ласка, введіть Ваш коментар
captcha=feedback
Введіть символи