Увага! На сайті ведуться профілактичні роботи. Деякі функції тимчасово недоступні. Ви зможете подати заявку на кредит через 40 хв.

Що таке кредит овернайт?

credit-overnight

У фінансовій сфері присутнє таке поняття як кредит овернайт – короткострокова, а точніше, одноденна позика, що в більшості випадків носить міжбанківський характер. Його особливість полягає саме в термінах, бо взяти мікропозику подібного роду можна лише на одну добу, або ж на вихідні, якщо договір укладався в п'ятницю.

Такий короткостроковий кредит часто видається клієнту Національним банком України, який у свою чергу бере за надану послугу певний відсоток - ставку.

Навіщо потрібен кредит овернайт?

Потреба в короткостроковій позиці з'являється в тому випадку, коли у комерційної фінансової структури до кінця робочого дня не вистачає грошових коштів для завершення всіх розрахункових процесів із споживачами. Подібна послуга дає можливість величезній кількості комерційних організацій працювати безперебійно і здійснювати безліч перекладів.

Терміновий кредит овернайт виступає певним гарантом стабільності для банків, у яких виникли труднощі:

  • надмірне зростання запитів на послугу кредитування;
  • тимчасові проблеми з давно встановленим джерелом фінансування;
  • низький попит на депозитні вклади.

Слід зазначити, що такі позики не призначені для видачі з метою отримання прибутку. Кредитування овернайт суворо забороняється здійснювати для різних спекулятивних операцій.

Перевага:

  • добові задіяння відкритих активів фірми;
  • застосування грошових коштів, без потреби оформлення розрахункових рахунків;
  • елементарні маніпуляції, що стосуються відкриття депозиту, суть яких полягає у співпраці фінансової компанії та клієнта.

Де дають кредит овернайт?

Список банківських структур, готових надати подібну послугу, не особливо відрізняється своєю чисельністю. При цьому необхідно враховувати, що кожен з них висуває обов'язкові до виконання вимоги до позичальників.

Але якщо вам не потрібна велика сума, ви можете просто звернутися до МФО, де умови співпраці виявляються для позичальника набагато лояльніше і вигідніше.

Для того, щоб взяти кредит онлайн, не витративши на це величезної кількості часу і зусиль, скористайтеся допомогою сервісу MyCredit, який обробляє заявки від клієнтів цілодобово і робить користувачам найоптимальніші ділові пропозиції. При цьому, якщо у випадку з державними структурами можливість відстрочки відсутня, то МФО досить часто можуть піти на поступки і трохи розширити строки повернення.

Кому надається кредит овернайт?

Найчастіше кредит за ставкою овернайт пропонується комерційним структурам, але певні компанії готові видавати подібну позику також і приватним особам. Виділяють два види такого кредитування:

  • Корпоративний овернайт кредит - оформляється для групи фінансових і комерційних організацій із сумою в обсязі до 250 000 $ на добу;
  • Стандартний – видається фірмам або фізичним особам на суму до 100 000 €.

Ставки за кредитами овернайт регулюються залежно від ситуації на міжбанківському ринку та встановлюються Національним банком України.

Як правило, подібну послугу потребують фінансові компанії, які мають термінову необхідність в наявності певної кількості грошових коштів. В окремих випадках позика на умовах овернайта видається фізичній особі з метою здійснення великої покупки, але на практиці такі ситуації виникають дуже рідко.

Скористатися таким кредитом має можливість будь-який позичальник, здатний виконати невеликий перелік вимог. При виникненні прострочень, за умовами договору, позичальник ризикує отримати підвищення пені та об'ємний штраф.

Залиште свій коментар
Будь ласка, введіть Ваше ім`я
Будь ласка, введіть Ваш коментар
captcha=feedback
Введіть символи