Що таке теплий кредит?

tepluy-credit

Взяти теплий кредит у державному банку можна в масштабах проекту «Теплий дім», який почав свою діяльність 5 років тому. Теплі кредити в Україні видаються клієнтам для покупки енергозберігаючого постачання або матеріалів, призначених для утеплення.

Перевага подібних позик полягає в тому, що держава бере на себе обов'язок повертати частину фінансових коштів на рахунок позичальника, а саме до 35% від всієї суми, необхідної на термомодернізацію будинку. Крім того, дані ремонтні маніпуляції дозволяють знизити місячні витрати на оплату опалення приблизно на 30%-40%.

Як це працює?

Щоб отримати теплий кредит в Україні, потрібно діяти за наступною схемою:

  • клієнт подає заявку на отримання позики, додаючи при цьому рахунок-фактуру від обраного ним постачальника товарів;
  • при відсутності проблем, банк схвалює запит;
  • необхідні гроші надходять на банківський рахунок позичальника;
  • виробник постачає матеріал, обумовлений заздалегідь при створенні рахунку-фактури, і передає акт прийому-передачі;
  • отримані від підрядника документи, позичальник приносить в банк;
  • банківська установа надсилає оброблений пакет документів державному агентству, яке відповідає за енергоефективність;
  • залежно від наявності у клієнта оформленої субсидії або будь-якої іншої юридичної форми, ГА нараховує банку від 20% до 70% суми від усієї позики;
  • переслані банку кошти йдуть на вашу картку.

Крім того, існує таке поняття як «додаткова компенсація», яку можна отримати від регіональної влади. Хоча в даному випадку все залежить від бюджету цього регіону.

На що дають теплий кредит?

Повноцінний список товарів, на які можна оформити теплий кредит в Україні, включає більш ніж 20 пунктів, але серед них найбільш користуються попитом:

  • товари, призначені для обладнання теплоізоляції в будинку;
  • котли твердопаливного типу;
  • енергозберігаючі лампи;
  • сонячна батарея.

Також величезна кількість споживачів беруть зелений кредит на заміну вікон, дверей і т. д.

Як правило, структури, в яких оформляється угода, перед початком процедури ознайомлюють людей з переліком надійних, на їхню думку, продавців і магазинів. Тим більше, звернувшись до постачальника за рекомендацією банку, клієнт може розраховувати на знижки протягом перших виплат.

Хто може взяти теплий кредит?

На сьогоднішній день найактивнішими споживачами виявляються власники приватних будинків, житлово-будівельні кооперативи та ОСББ. По суті, отримати кредит подібного типу можуть практично всі юридичні та фізичні особи з українським громадянством і які досягли повноліття.

При цьому, навесні 2018 року жителі багатоповерхівок також мали можливість скористатися даною послугою, але в квітні Кабінет міністрів прийняв рішення, що ця процедура не є ефективною. Думка обумовлюється тим, що часткове утеплення багатоквартирних будинків більше шкодить, ніж приносить користь, тому що їх слід облагороджувати повністю, а не окремо на кожну квартиру.

Де можна взяти теплий кредит в Україні?

У нашій країні взяти гроші на характерні потреби можна тільки в двох банках: Приватбанк та Ощадбанк. Якщо перший з них готовий співпрацювати тільки з об'єднанням співвласників багатоквартирних споруд, то другий видає позику і фізичним особам.

Терміни погашення боргу становлять три роки, а максимальна сума - 50 000 грн. При цьому клієнт змушений заплатити тільки перший внесок.

Обсяг грошових вкладень, що компенсуються банку за допомогою ГА, залежить від матеріалу, що купується, а також від покупця. Так, наприклад, фізособи мають можливість відшкодувати близько 20% від усієї суми, при тому, що компенсація не перевищує 12 000 грн і фінансування потрібно на придбання котлів. Якщо гроші були потрібні на енергозберігаючі товари або обладнання, то відсоток компенсації зростає до 35%.

Обидва ці банки рекомендують позичальникам співпрацювати з перевіреними постачальниками. Як правило, при купівлі товару у відомих банку підприємців, позичальник має можливість отримати різноманітні бонуси на стартовий період кредитування.

Як отримати теплий кредит?

Про те, яка процедура чекає клієнта, що бажає отримати такий кредит, і тим самим знайти найефективніші способи економії електроенергії, описано вище у вигляді списку. Але одним з ключових моментів у ньому є документація, без якої співпраця не відбудеться:

  • паспорт громадянина України;
  • ІПН;
  • довідка про доходи за останні півроку;
  • рахунок-фактура від постачальника, що пропонує вам товар;
  • накладна на придбання покупки;
  • акт, що свідчить про виконану роботу.

Відмова на отримання коштів може бути у випадку:

  • наявності інших непогашених заборгованостей;
  • некоректно оформлених паперів;
  • відсутнього рівня доходу, підтвердженого офіційними джерелами.

Скільки разів можна брати теплий кредит?

Будь-яких обмежень на кількість кредитів на одного клієнта немає. Єдине, що брати позику можна тільки один раз в рік. І, зрозуміло, перш ніж взяти новий - попередній повинен бути погашений.

Підіб'ємо підсумки

З урахуванням того, що тарифи на електроенерію ростуть з кожним роком, будь-який житель країни намагається вжити заходів і тим самим хоч трохи заощадити. Саме це змушує нас більш ретельно утеплювати своє житло і просто підвищити якість власного життя.

Навіть незважаючи на те, що крім Приват й Ощад, більше ні в яких банках отримати подібну послугу можливості немає, завжди можна скористатися сервісом МФО.

Такі структури відрізняються більш лояльними умовами фінасування і демократичними вимогами до позичальника. Так, наприклад, в MyCredit, у вас є шанс отримати теплий кредит з поганою кредитною історією. Тут дають до 10 000 гривень на будь-які потреби, при цьому весь процес обробки заявки займе не більше 10 хвилин часу.

Залиште свій коментар
Будь ласка, введіть Ваше ім`я
Будь ласка, введіть Ваш коментар
captcha=feedback
Введіть символи