Де взяти гроші на квартиру молодій сім'ї?

Де взяти гроші на квартиру молодій сім'ї?

Квартирне питання завжди залишається актуальним для 40% громадян України. Особливо це стосується молодих сімей, які тільки одружилися і ще не встигли зібрати капітал на власне житло. Жити на зйомній площі - дорого, а проживати разом з батьками, нехай навіть у великому просторому будинку - складно. Вихід один - житло в кредит.

Іпотека - банк або кредитна спілка (КС)?

Багатьох цікавить питання, де взяти гроші на покупку квартири. На жаль, державна програма підтримки молодих сімей допомагає не кожному, але право на житло - законне право. Гроші завжди можна позичити в знайомих, але на покупку нерухомості потрібна немаленька сума, тому мало хто погодиться дати кілька тисяч в борг. Можна звернутися до банківської установи і оформити кредит на квартиру.

Особливості оформлення позики в банку:

  • Заставний кредит (іпотека). Договір, який буде укладений між банком і фізичною особою відноситься до «заставним», тобто в разі невиконання боргових зобов'язань повністю або частково банківська установа має право звернутися до суду і забрати нерухомість. Звичайно, можна оформити позику готівкою, але в більшості випадків, в договорі вказується мета кредитування, і надавати готівку для покупки квартири без оформлення застави - великий ризик для банку;
  • Укладення договору з поручителем - гарантом. У 80% випадків при оформленні заставного кредиту банк вимагає притягнути поручителя, який буде нести повну юридичну (матеріальну) відповідальність, відповідати особистим майном (нерухомість, транспортні засоби, зарплата, вклади, тощо);
  • Представлення банку великого пакета документів. Кредит на квартиру - великі ризики для банку, тому про позичальника збирається максимальний обсяг інформації, яка б підтверджувала його благонадійність: працевлаштування на останньому місці роботи протягом останніх 3-5 років, офіційний шлюб, неповнолітні діти, наявність банківських вкладів, автомобіля, відсутність судимостей, арешту майна, тощо Клієнти, «підпадають» під зазначені параметри вважаються стабільними, платоспроможними;
  • Гарна кредитна історія. Позичальник не повинен порушувати кредитні зобов'язання за закритими і діючими договорами, які фіксуються в Бюро кредитних історій. Банківська установа також звертає увагу на історію родичів і розглядає ситуацію «в цілому»;
  • Внесення початкового внеску. Оформлення кредиту на квартиру в банку супроводжується внесенням початкового внеску в розмірі не менше ніж 30% від вартості нерухомості;
  • Велика переплата. З урахуванням погашення тіла кредиту, комісії за обслуговування, відсотків, сума до погашення може становити від 50% оформленого позики. У деяких випадках навіть просто відкриття банківського рахунку обходиться дуже дорого.

Якщо ви ще думаєте, де взяти грошей на покупку квартири крім банку, можна звернутися до кредитної спілки (КС). Умови кредитування аналогічні банківським, єдина різниця в тому, що якщо за договором з банком право власності на квартиру належить вам з моменту її покупки, за договором з КС - нерухомість належить союзу до моменту повного погашення зобов'язань.

По суті, позичальник, відповідає зазначеним умовам, підпадає під вікову категорію «30+», а тому отримати позику молодій сім'ї в фінансових установах буде складно або просто неможливо.

MyCredit допоможе вирішити проблему

Оформлення іпотеки в банку або КС - процедура, що вимагає багато часу. Але де ж краще взяти кредит на покупку квартири? Особливо в тому випадку, коли основна частина суми зібрана, нерухомість знайдена, і ви навіть встигли придумати новий дизайн інтер'єру. Тим більше, багато забудовників надають безвідсоткові розстрочки за умови внесення первинного внеску. Немає можливості втрачати час! Вирішити проблему нестачі грошей можна завдяки онлайн кредит-сервісів, наприклад, MyCredit. У порівнянні з банківської процедурою, оформлення позики онлайн вимагає 15-20 хвилин часу.

Підписання договору відбувається без виїзду в офіс або в відділення (підпис ставиться в електронному вигляді). Після подачі заявки ви отримуєте гроші на рахунок вже через 20 хвилин. Можна використовувати карту будь-якого банку України.

Як отримати кредит в MyCredit

Для отримання досить зайти на сайт MyCredit і за допомогою меню вибрати необхідну суму, термін кредитування. Максимальна сума до оформлення - 3000 гривень, яку можна оформити строком до 35 днів. Клієнту доступна інформація про суму до повернення з урахуванням комісій, відсотків. Навіть якщо питання «Де взяти грошей на покупку квартири» виникла вночі, сервіс працює цілодобово і без вихідних, що дозволяє взяти кредит на квартиру в будь-який час. Так, MyCredit не допоможе вирішити локальну проблему, але знайти гроші на оплату держмита, доповнити відсутню частину для початкового внеску або зробити будь-якої фронт ремонтних робіт з онлайн-сервісом - можливо. Тим більше немає заборони оформлення кредиту родичам, тому можна «підключити» до вирішення питання батьків молодих і допомогти спільно.

Просте погашення

Погашення кредиту здійснюється в будь-якому зручному форматі: через онлайн-банкінг, термінали зв'язку або касу банку. На сайті також надається інформація про банках-партнерах, які швидко і надійно переведуть вашу оплату в рахунок погашення. Платежі відображаються в особистому кабінеті із зазначенням актуальною суми до повернення. Працює цілодобова підтримка - за кожним клієнтом закріплюється свій менеджер.

Великою перевагою є можливість відстрочки платежу, яка встановлюється позичальником самостійно і не впливає на кредитну історію.

Де краще взяти грошей на покупку квартири - складне питання. Варіантів для позики багато, але тільки деякі з них зручні і недорогі для молодої сім'ї. З урахуванням того, що чоловік і жінка ще можуть не встигнути «заробити» собі хорошу кредитну історію, мати великий досвід роботи, купити автомобіль і покласти внесок в банк, оптимальний варіант для отримання кредиту - онлайн-кредит сервіс MyCredit, який дозволить оформити позику швидко, без зайвих документів і точно вирішить деякі завдання, що виникли при покупці житла.

Залиште свій коментар
Будь ласка, введіть Ваше ім`я
Будь ласка, введіть Ваш коментар
captcha=feedback
Введіть символи