Як кинути МФО на швидкі позики?

kak-kinut-mfo

Багато українців, які опинилися в складній фінансовій ситуації, вважають за краще брати позики не в банках, а в мікрофінансових організаціях. Якщо можливості вчасно повернути гроші немає, виникає питання: що буде, якщо кинути МФО на позики та яке покарання за несплату кредиту загрожує недобросовісному позичальнику? Давайте розбиратися разом.

У яких випадках можна кинути мікрофінансову компанію та не повернути позику?

Отримання кредитних грошей, виданих в офісі організації готівкою або нарахованими безпосередньо на банківську карту, знаменує виникнення боргових зобов'язань. Згідно з правовими нормами, позичальник зобов'язаний повернути отриману суму (тіло кредиту) незалежно від обставин.

Уточнюючи, чи можна кинути МФО, хочеться окремо відзначити виключення. Вони виникають, якщо вдається довести:

  1. Нікчемність договору кредитування, укладеного з недієздатним громадянином (наприклад, тим, ща має серйозні психічні розлади).
  2. Недійсність угоди. На цьому можна наполягати, якщо кредитор не надав повної інформації про умови позики або видав гроші неповнолітньому.

МФО порушують закон України

Якщо перед оформленням кредиту ви роздумуєте, чи можна кинути швидкі онлайн позики в Україні, відразу відмовтеся від такої ідеї: узяте підлягає обов'язковому поверненню. Тим не менше, є список МФО, які можна кинути. Це компанії, діяльність яких не ліцензована Нацбанком України, як наслідок — вони не мають право надавати гроші у тимчасове користування.

Також боржники можуть «кинути» мікрофінансову організацію в Україні, якщо вона:

  • приховує дані про умови співпраці, використовуючи дрібний шрифт, зірочки та інші хитрощі;
  • змінює умови угоди (процентну ставку, дату повернення, порядок нарахування пені) після укладення договору;
  • вимагає повернення заборгованості після її продажу колекторам.

Законні відстрочки з виплати платежу

Більшість позичальників, які цікавляться, які МФО можна кинути, стикаються зі складними обставинами та не мають можливості погасити борг. Добропорядні кредитори, які діють в рамках правового поля, готові йти назустріч таким клієнтам за умови пояснення ситуації і підтвердження сказаного довідками, виписками, іншими документами.

До числа причин, що дають право на відстрочку виплат, відносять:

  • втрату роботи або постійного джерела доходу;
  • втрату годувальника;
  • різке погіршення здоров'я, що перешкоджає трудової діяльності;
  • обставини непереборної сили — пожежу, крадіжку машини, інші життєві проблеми.

Якщо вам потрібна допомога в погашенні кредиту, обов'язково повідомте про це компанію, яка видала позику, щоб своєчасно оформити пролонгацію або реструктуризацію. Пам'ятайте: відразу по закінченню терміну договору на тіло кредиту буде нарахована пеня, і заборгованість почне збільшуватися в геометричній прогресії.

Термін давності угоди та передача боргу у спадок

Перераховуючи онлайн позики, які можна кинути, згадаємо про кредити, що передаються у спадок. У разі смерті позичальника його законні спадкоємці — дружина, батьки, діти або треті особи, зазначені в заповіті — протягом шести місяців повинні підтвердити свою згоду на отримання майна та / або кредитних зобов'язань.

Відмова від погашення боргу померлої — законне право спадкоємця, але при цьому втрачаються всі супутні вигоди. Так, якщо ви можете отримати у спадок квартиру та споживчий кредит, тверезо оцініть свої можливості. Якщо сума заборгованості невелика, варто виплатити борг. За відсутності грошей зверніться в швидкі онлайн позики, наприклад, сервіс MyCredit, де можна отримати від 100 до 6000 гривень під 0,01% при оформленні першого договору і до 12000 гривень — при повторній подачі заявки.

Кинути МФО — безкарно?

За умови звернення до нелегальні МФО та готовності витрачати час на судові розгляди можна довести право не платити відсотки й пеню, хоча взяту суму повернути все одно доведеться. Мікрофінансові організації рідко утримують проблемні позики, вважаючи за краще передавати їх в колекторські агентства за скромну винагороду. Чи варто говорити про те, що колектори працюють жорсткими методами, і потрапляння в їх базу загрожує нескінченними дзвінками, попередженнями та навіть погрозами, які хоч і є незаконними, але все одно озвучуються. Не забувайте, що відмова від повернення взятих грошей назавжди зіпсує кредитну історію: ви поповните чорний список боржників та будете незмінно отримувати відмови за заявками.

Щоб гарантувати швидке вирішення фінансових проблем, співпрацюйте тільки з чесними і відповідальними кредиторами, в числі яких — MyCredit. Наш сервіс пропонує боржникам триденний грейс-період, не оподатковуваний пенею, програми пролонгації та постійну інформаційну підтримку.

Не мовчіть про свої проблеми і не намагайтеся обдурити кредитора, щоб спільними зусиллями знайти вихід з ситуації, що склалася.

img
Ксенія Полторацька Кредитний експерт, MyCredit
Автор статті: Всі статті автора
Залиште свій коментар
Будь ласка, введіть Ваше ім`я
Будь ласка, введіть Ваш коментар
captcha=feedback
Введіть символи