Як заробити на депозитах в банках в Україні?

zarabotat-na-depositah

У поточній економічній ситуації в країні українці цікавляться, як примножити або хоча б зберегти особисті заощадження, тому задаються питаннями:

Провідні фахівці стверджують: щоб вигідно інвестувати, необхідно підходити до процесу грунтовно, постійно моніторити інформацію та вивчати економіку.

У цій статті розберемося детально, як розбагатіти на банківських вкладах (депозитах), що враховувати для успішної реалізації ідеї.

Як працюють і чим відрізняються ринки депозитів в Україні та Європі

Заробіток на депозиті в банку за кордоном встановлює більше гарантій вкладникам, ніж у національних закладах. Євробанки відрізняються високою надійністю, тому багато бізнесменів і політиків вважають за краще зберігати кошти там. Так, при виникненні проблем система гарантування вкладів ЄС зобов'язується виплатити компенсацію в розмірі від 20000 євро, коли у вітчизняній структурі - тільки 7500 в аналогічній валюті. Багато держав-членів Євросоюзу встановлюють гарантію на повне повернення вкладень. Такі порядки спостерігаються в Угорщині, Словаччині, Словенії.

Однак є значний недолік - низька процентна ставка (1-3% річних), коли в українських компаніях - 16-18%. Також умови дострокового зняття на батьківщині м'якше, а в країнах ЄС готівку раніше терміну отримати практично нереально (або вийде дорого).

Види депозитів

У спеціалізованій літературі класифікують за такими параметрами:

  • Терміни розміщення (до запитання, терміновий);
  • Призначення (юрособи, фізособи);
  • Функціональність;
  • Грошова одиниця (гривневі, євро, доларові, мультивалютні).

Щоб заробити на депозитах в Україні, більшість вибирають короткострокові з отриманням прибутку в кінці обумовленого в контракті терміну, без активної можливості поповнення.

Скільки можна заробити на депозитах за рік?

Об'єктивно, заробити на вкладах в банках можна по-різному, адже кінцевий показник залежить, в першу чергу, від масштабу вкладеного капіталу. Розглянемо низькобюджетні варіанти, які можуть дозволити собі вчителя, медперсонал, шахтарі. Так, вкладаючи 10000 грн, через рік виходить 11700-11800, тобто дивіденди становлять 1700-1800. Щоб більше отримувати, необхідно більше вкладати.

Підводні камені депозитів

Простий, здавалося б, заробіток на депозитах в інтернеті або в банківських конторах затьмарюють ряд ймовірних ризиків:

  • Банкрутство організації або позбавлення її ліцензії. Так людина може позбутися кровно зароблених, роками відвідуючи судові інстанції в надії на справедливість;
  • Підписуючи папери, ви передаєте право користування іншому суб'єкту, і ви не зможете взяти частину персональних фінансів, якщо це не передбачено договором;
  • При невеликих оборотах виручка ледь покриває інфляцію.

В яких банках найкращі умови за депозитами?

Назва Ставка, % Валюта Виплата відсотків Мінімальна сума Термін
IdeaBank 18 грн В кінці періоду Від 1000 3 міс
UkrEximBank 17 грн В кінці 30 000 9-12 міс
RwSbank 16,25 грн Щомісячно 100 000 1 рік

Багато банків-кредиторів пропонують послугу - депозит заробіток в Інтернеті на вкладах під відсотки для власників карток. Відрізняється від класичного формату тільки тим, що для оформлення досить увійти в інтернет-банкінг і зробити запит віддалено.

Яку валюту вибрати для депозиту?

Щоб почати заробляти гроші на депозиті, першочергове - визначити валютний критерій. Так, національна дозволяє отримувати більш високий відсоток, коли долари/євро - під низький. Однак слід враховувати рівень інфляції, якому схильна вітчизняна гривня. Ризики є в обох варіантах, тому просунуті користувачі вибирають диверсифікацію - три окремі рахунки в різних еквівалентах.

Хочеш покласти на депозит, але немає грошей?

Ви вже знайшли супер вигідну пропозицію, де можна швидко заробити гроші на депозиті у банку в Україні, але нещодавно помітно витратилися, і суми не вистачить? Оптимальним і моментальним рішенням буде взяти кредит в сервісі MyCredit за 15 хв.

Всі повнолітні громадяни можуть оформити у нас до 6000 грн безвідсотково (за першою заявкою) і до 12000, звертаючись повторно. Щоб почати заробляти дивіденди, візьміть вигідно позику в Майкредіт.

Залиште свій коментар
Будь ласка, введіть Ваше ім`я
Будь ласка, введіть Ваш коментар
captcha=feedback
Введіть символи