Кредит без штрафів і пені за прострочення платежу

bez-strafa-i-peni

На екстреному засіданні Верховної Ради, проведеному у зв'язку з поширенням коронавіруса, народні депутати прийняли закон про нарахування пені за кредитом в Україні на період карантину. Згідно з цією постановою, штрафи і пені за простроченими кредитами скасовуються на деякий час, адже багато людей були змушені піти у відпустку через загостреної ситуації з епідемією, а інші і зовсім втратили засоби для існування. Наприклад, бізнесмени, власники закладів громадського харчування, розважальні центри, клуби, туристичні фірми, перевізники. В кінцевому підсумку це торкнеться кожного українця.

Здається, в даній ситуації програли всі, крім виробників масок і антисептиків для рук. Тому актуальним буде розібратися, про що говорить новоприйнятий закон про штрафи і пені за прострочений кредит, скільки можна буде не платити штраф за прострочений кредит і інші найважливіші моменти.

Закон України про скасування штрафів і пені за кредитом

17 березня 2020 в уряді прийняли Закон про скасування штрафів за кредитом, який діє в період з 1 березня по 30 квітня поточного року. В Закон України «Про споживче кредитування» (Відомості Верховної Ради (ВВР) 2017, № 1, ст .2) були внесені відповідні поправки. Так, банки і фінансові компанії зобов'язані тимчасово скасувати штрафи і пені за кредитом в разі недотримання позичальником договірних зобов'язань.

Для простої людини скасовані штрафи за несплату кредиту - це вкрай приємна новина. Однак варто розуміти, що скасування штрафів і пені за прострочення кредиту - тимчасова ситуація. Крім того, закон не скасовує нарахування обов'язкового щомісячного або щодобового платежу, передбаченого договором позики, і не передбачає списання існуючих кредитів.

Важливо не забувати про ще один важливий момент - кредитну історію. Позитивна кредитна історія - це можливість в майбутньому звернутися в будь-яку фінансову компанію і отримати кредит без труднощів. Навіть в умовах карантину важливо дотримуватися правил договору позики і підтримувати платіжну дисципліну.

Умови видачі кредиту в період епідемії коронавіруса

В означений період умови кредитування не зміняться, крім вищевказаного нововведення. Банківські структури і МФО обіцяють працювати в штатному режимі. Однак ходити по громадським і багатолюдним місцям при карантині не бажано, тому ефективніше буде вибрати віддалене фінансування (без відвідування відділень). Так, в сервісі онлайн-кредитування MyCredit будь-який повнолітній українець може взяти кредит на таких умовах:

  • Перша позика (до 6000 грн), а наступні дозволяють збільшити ліміт до 15 тисяч. Також постійні клієнти стають учасниками програми лояльності, яка передбачає обов'язкові знижки, акції, спецпропозиції і регулярні розіграші;
  • Миттєвий займ без штрафу можна взяти на термін 1-30 днів. Також є безкоштовна можливість продовжити дію договору, якщо не виходить внести платіж. Ця послуга називається пролонгація. Її можна повторювати необмежену кількість разів;
  • Якщо при звичайних умовах щоденне нарахування пені за кредит становило 1,1% плюс щоденна ставка 1,99%, то тепер штраф і пеня за прострочення платежу по кредиту скасовуються. Діє стандартна ставка - 1,99%;
  • Видаються позички по двох документах - цивільному паспорту та ІПН, дані яких заповнюються в анкеті заявника. Таким чином, виключені вимоги довідок, поручителів, заставного майна. Подати заявку можуть студенти, безробітні, люди з нестабільним доходом, пенсіонери і особи з поганою кредитною історією. Статистика схвалень становить 9/10.

Як повернути кредит без штрафів?

Для зручності користувачів Майкредіт дає можливість повернути кредит без штрафів трьома можливими способами:

  • У касах банків-партнерів;
  • У терміналах самообслуговування;
  • Через інтернет.

Очевидно, що погашати заборгованість зручніше і безпечніше (при нинішніх реаліях) в онлайн-режимі. Процедура внесення коштів через Мережу вкрай проста:

  • Зайти в особистий кабінет клієнта на сайті компанії;
  • Вибрати графу "Погашення" у вкладці "Мої кредити";
  • Уточнити, оплачуєте повну заборгованість або тільки відсотки;
  • Ввести відомості про банківську карту (16-ти значний номер, термін дії, CVV-код);
  • Підтвердити операцію згодою.

Дізнатися залишок по заборгованості можна через призначений для користувача кабінет, не покидаючи квартири. Також віддалено можна замовити додаткові послуги (напр., Пролонгацію). Як бачите, кредитори йдуть назустріч позичальникам, скасовуючи штрафи за невиплату кредиту. Але слід залишатися добропорядним людиною і розраховуватися за рахунками, якщо є така можливість. Майкредіт зі свого боку забезпечив повний віддалений доступ до сервісу, щоб люди не порушували норми карантину і залишалися вдома, справляючись зі справами дистанційно.

Залиште свій коментар
Будь ласка, введіть Ваше ім`я
Будь ласка, введіть Ваш коментар
captcha=feedback
Введіть символи