Кредит для учасників бойових дій (атошників)

kredit-dlya-atoshnikov

Багато військових скаржаться, що банківські структури не схвалюють кредит учасникам бойових дій в Україні та не оголошують причини відмови. Швидше за все це пов'язано з тим, що уряд оголосив про оформлення безвідсоткових кредитів для учасників АТО, зобов'язавши комерційні банки не нараховувати пеню, штрафи за прострочення та інші націнки на заборгованість. Банки, в свою чергу, не хочуть давати позики безкоштовно, адже без відсотків особливо не заробиш.

У цій статті розберемося, де отримати гроші в кредит атошникам та на яких умовах відбувається фінансування.

Чи є банки, які кредитують учасників АТО (ООС)

У поточних реаліях кредити готівкою для учасників бойових дій можна отримати лише у деяких банках. Переважно це великі фінансові компанії — Приватбанк, Ощадбанк, Укрсиббанк тощо. Процентна ставка по займам, доступних по УБД, варіюється в межах 10-26 %. Але й ці лояльні банківські установи пильно вивчають кредитну історію та рейтинг потенційних клієнтів, шукають ім'я заявників в чорних списках, щоб не видати кредит для атошника ненадійному позичальникові. Дрібні регіональні банки-кредитори часто навіть не розглядають такі заявки або встановлюють додаткові страхові вимоги (наприклад, надання заставного майна).

Також варто враховувати, що кредит для атошників видається за повним переліком документів, включаючи:

  • копію військового квитка;
  • посвідчення учасника бойових дій;
  • дані про сімейний стан та утриманців;
  • довідку про доходи;
  • інші папери, передбачені кредитором.

Що робити, якщо учаснику АТО всюди відмовляють у кредиті?

Все частіше трапляються випадки, коли негативна відповідь по кредитній заявці приходить буквально звідусіль, особливо якщо в минулому мали місце проблемні борги та ігнорування взятих фінансових зобов'язань. У подібному становищі здається, що рішення немає, але альтернативу знайти нескладно.

Звернувшись в сервіс MyCredit, можна оформити кредит онлайн за 15 хвилин на банківську карту, не виходячи з дому. Для відправки заявки потрібно надати дані громадянського паспорту, ІПН та персональної банківської карти, на яку будуть нараховані кошти.

У «МайКредіт» позитивно оцінюють 9 з 10 запитів, що означає доступність кредитів для всіх заявників без виключення, незалежно від сфери діяльності, трудового стажу, останнього місця роботи, розміру зарплати й особливостей кредитної історії.
Перша позика до 6 000 грн. видається під 0,01 % на термін 1-30 днів, а наступні звернення дозволяють збільшити кредитний ліміт до 15 000 грн. та користуватися пропозиціями MyCredit зі знижками до 90 %.

img
Катерина Колечко Кредитний експерт, MyCredit
Автор статті: Всі статті автора
Залиште свій коментар
Будь ласка, введіть Ваше ім`я
Будь ласка, введіть Ваш коментар
captcha=feedback
Введіть символи