Кредит під заставу нерухомості: що потрібно знати?

Кредит під заставу нерухомості: що потрібно знати?

За останні три роки кількість кредитних організацій в Україні скоротилося в три рази. Посилилися умови і отримати кошти без довідки про доходи складно. Всіх цікавлять юридичні гарантії, якими можна скористатися в будь-який час і убезпечити себе від несплати. Важливо знати ключові моменти.

Умови взяття кредиту під заставу нерухомості

Від проблем ніхто не застрахований і коли вони трапляються, для їх вирішення потрібні гроші. Можна звернутися до рідних або друзям, але можливість допомогти є не завжди, і ми вдаємося за підтримкою до 3-м особам, наприклад, банкам. Залежно від платоспроможності, благонадійності і розміру кредитування, умови угоди можуть відрізнятися. Ніхто не буде втрачати вигоду і хоче мати правові гарантії повернення боргу, наприклад, видати кредит під заставу наявної нерухомості.

Що таке заставу? Це майно або певна грошова сума, яка перейде у власність кредитора в разі невиконання правових зобов'язань. На період виплати боржник є власником, але через нотаріуса в Державний реєстр накладається заборона на відчуження зазначеного в угоді житла.

Банківський кредит під заставу нерухомості в Україні отримати непросто. По-перше, у клієнта повинна бути хороша кредитна історія, а за два економічні кризи зберегти її складно. По-друге, необхідно представити співробітникам пакет правовстановлюючих документів і довідок, що підтверджують дохід за останнє півріччя. Якщо ви приватний підприємець, потрібно показати бізнес-план і план погашення боргу на найближчий час. Виходить, взяти кредит під заставу комерційної нерухомості буде ще складніше. У всякому разі, все залежить від ваших цілей і якщо фінанси потрібні терміново, вибору не залишать. Готуйтеся до того, що на оформлення піде більше 14 днів: збір документів, перевірка і підтвердження даних, дзвінки родичам і знайомим.

Правові наслідки

Якщо ви все ж хочете отримати кредит готівкою під заставу нерухомості в Україні, варто звернути увагу на ризики, пов'язані з угодою:

  • Заборона на відчуження. На момент підписання договору через нотаріуса накладається заборона на відчуження об'єкта, а це значить, що ні продати, ні обміняти, ні здати в довгострокову оренду квартиру або земельну ділянку ви не зможете до повного виконання угоди. Взяти кредит під заставу нерухомості в банку і при цьому залишатися повноправним власником свого ж житла - неможливо.
  • Шанс позбутися будинку. При порушенні угоди фінансова установа в судовому порядку може на законних підставах отримати право власності на житло. Причому, коли звертатися до суду, вас не запитають: при виникненні прострочення за 3 місяці або 1 рік.

Судова процедура буде виглядати наступним чином:

  • Подається позов про стягнення заборгованості за договором;
  • Протягом двох місяців виноситься рішення, позов буде задоволений. Видається виконавчий лист;
  • Позивач звертається з заявою про порушення провадження у державну виконавчу службу за місцем знаходження боржника і просить заарештувати заставне майно;
  • Виконавець виїжджає з понятими за адресою реєстрації відповідача, який оформив приватний кредит під заставу нерухомості, проводить опис та арешт;
  • Організовуються публічні торги для продажу об'єктів опису й арешту; дохід йде в рахунок погашення боргу.

Головне, що якщо суми буде недостатньо, позивач може претендувати на доходи, а також підняти питання про виведення ½ частини з спільно нажитого майна під час шлюбу. Дії вважаються законними і адвокати не допоможуть.

Можливі альтернативи

Якщо брати кредит під заставу комерційної нерухомості не доцільно, розглянемо, які є альтернативні варіанти, які будуть надійними і менш ризикові? Зверніть увагу на можливість оформити кредит онлайн через інтернет-сервіси, наприклад, MyCredit, що працює на українському ринку не перший рік. Сотні тисяч українців щодня отримують позики до 3000 грн навіть, не виходячи з дому. Ви просто заходите на сайт, вказуєте номер телефону і карти, вже через 15 хвилин гроші зараховуються на неї.

Чому кредит без застави від MyCredit - вигідніше:

  • Без довідок про доходи та поручителів;
  • Сервіс не цікавить ні будинок, ні заробітна плата, стипендія чи пенсія клієнта;
  • Мінімальна переплата - 1,3% в день;
  • Вік позичальника - 18 років;
  • Отримайте гроші в будь-який час доби;
  • Підпис ставиться оффлайн в електронному вигляді.

Пройшовши авторизацію, відкривається доступ в особистий кабінет, через який легко управляти рахунком. Тут відображається деталізована сума (тіло, відсотки) які можна погашати разом і окремо.

Платити можна трьома зручними способами:

  • Через Інтернет - швидкий і зручний спосіб, побудований на автоматичній роботі. В особистому кабінеті доступна оплата за допомогою карт Visa, MasterCard, системи Приват24;
  • Термінали самообслуговування EasyPay, iBox, ПриватБанку (реквізити доступні в кабінеті);
  • Каси банків-партнерів, перелік яких вказаний на сайті MyCredit.

З MyCredit можна спокійно вирішити будь-яке фінансове питання і не переживати, що можна залишитися без даху над головою. Незалежно від того, де ви навчаєтесь або працюєте, давно перебуваєте на пенсії або просто не вистачає грошей до авансу, заходите на сайт і будьте впевнені в отриманні грошових коштів.

Залиште свій коментар
Будь ласка, введіть Ваше ім`я
Будь ласка, введіть Ваш коментар
captcha=feedback
Введіть символи