Ломбард кредит під заставу техніки - чи варто брати?

zalog-tehnika

Популярність ломбардів бере свій початок задовго до появи багатьох інших фінансових організацій. Перші подібні установи з'явилися у Франції ще в 15 столітті. Специфіка їх діяльності з тих пір не змінилася - кредит в ломбарді надається під заставу будь-якої цінної речі.

Більшість сучасних ломбардів зосередили свої послуги навколо кредитування під заставу дорогоцінних металів і техніки. У цій статті ми поговоримо про таку позику, де порукою виступає техніка, і зважимо всі за і проти такого кредитування.

Ломбарди дають кредит під заставу техніки

У якості закладного майна може виступати практично будь-яка побутова техніка, головне, щоб вона була в належному стані, не піддавалася ремонту і не була підробкою під заявлений бренд. Це може бути холодильник, телевізор, мікрохвильова піч, м'ясорубка, кухонний комбайн, мультиварка, пилосос, праска, кавоварка. Список може звужуватися або розширюватися відповідно до внутрішнього регламенту організації-кредитора і законодавства.

Окремо слід сказати про смартфони, планшети, ноутбуки, цифрові фотоапарати. Така техніка найбільш цінується в ломбардах, і ви з легкістю можете взяти кошти під таку поруку.

Які ломбарди дають кредит під заставу техніки - умови, термін, сума

В ході написання статті ми проаналізували нюанси отримання ломбард кредиту під заставу техніки в найпопулярніших українських організаціях такого типу на основі відкритої інформації на сайтах компаній. Результати аналізу представлені на таблиці нижче.

Ломбард Умови Можлива сума (грн) Ставка (%)
Благо справний стан; відсутність дефектів обчислюється в залежності від вартості речі

до 500 грн - 1,25% (2-15 днів); 1,45% (16-30 днів);

від 500 грн - 1,13% (2-15 днів); 1,32% (16-30 днів)

Любий Друже працездатність; чистота; відсутність запахів і залишків їжі; відсутність пошкоджень; техніка не піддавалася в ремонту залежить від оцінки речі точні відомості про ставки на сайті відсутні; приблизна ставка - 0,75 за перший день користування 0,85 за кожний наступний
Скарбниця техніка повинна бути робочою; без серйозних дефектів варіюється з урахуванням оцінки виробу від 0,49% в день до 1,35% в залежності від програми по якій береться позика і статусу в програмі лояльності

З таблиці видно, що організації пропонують гроші під досить великий відсоток, і чим довше річ знаходиться у них, тим він вищий. Такий метод роботи є вигідним для кредитора, оскільки по закінченню деякого часу клієнт може побачити зростаючий відсоток і просто передумати повертати своє майно назад.

Список необхідних документів

Для того, щоб запросити ломбард кредит під заставу побутової техніки, при собі необхідно мати лише паспорт та ідентифікаційний код.

Документи і гарантія на техніку не є обов'язковими для пред'явлення, однак, їх наявність може позитивно вплинути на оцінку речі.

Штрафні санкції при недотриманні терміну повернення?

Основне, що може статися, якщо позичальник не викупить свою річ вчасно - її продадуть, і можливість повернути її буде втрачена. Тут потрібно зважувати свої шанси на виплату боргу в строк і заздалегідь планувати, як ви будете виплачувати борг.

Чому ломбардам вигідно давати кредит під заставу техніки?

Кредитування під заставу є вигідним для того, хто його надає, оскільки ця сторона отримує гарантії у вигляді заставного майна. Як правило, закладами служить таке майно, яке можна з легкістю продати. Тому найпопулярнішим є ломбард кредит під заставу годинників, техніки або коштовностей.

Чим ви ризикуєте?

Варто сказати, що позичальник не отримує ніяких гарантій. Єдиними документом, який скріплює відносини сторін, є договір позики, однак до нього не додається ні опис майна, ні будь-які інші гарантії сбереження речі.

У разі прострочення, ви можете просто не встигнути викупити майно назад, і воно буде продано.

Якщо ж позичальник виплатив гроші і хоче забрати свою річ назад, може трапитися так, що назад він отримає свою техніку в неналежному вигляді, в ній можуть бути відсутні деталі або вона взагалі буде замінена на іншу.

А є інші варіанти?

Не поспішайте оцінювати вартість улюбленого телевізора і прикидати, скільки за нього можна виручити. Якщо вам потрібен споживчий кредит сумою до 10 000 грн - звертайтеся в сервіс Майкредіт. Це відмінний варіант, де можна позичити суму швидко і без метушні.

Для того, щоб отримати позику онлайн на картку від Майкредіт не потрібна ні застава, ні додаткові документи. Все, що вам потрібно - паспорт, ІПН і картка будь-якого банку України. Ми працюємо повністю в онлайн-режимі і обробляємо заявки максимально оперативно - через 15 хвилин після схвалення кошти надійдуть на ваш рахунок.

Залиште свій коментар
Будь ласка, введіть Ваше ім`я
Будь ласка, введіть Ваш коментар
captcha=feedback
Введіть символи