Кредит в ломбарді під заставу - що потрібно знати?

lombard-zalog

Ситуація, коли терміново знадобилися фінанси, а часу на збір документів для звернення в банк немає, часто призводить до того, що люди вдаються до послуг ломбардів. Кредит в ломбарді під заставу, якщо він відповідає заявленим вимогам, видається гарантовано кожному клієнту. Ми розповімо, що важливо знати, звертаючись до таких установ, і які ризики чекають потенційного позичальника.

Ломбарди видають кредит під заставу

Як застава може служити золото, побутова техніка або нерухомість - квартира, будинок, земельна ділянка.

Ломбард кредит під заставу золота - найбільш затребуваний і популярний вид послуг в таких організаціях. По-перше, ювелірні вироби є практично у всіх і вони є радше предметом розкоші, ніж першої необхідності. По-друге, саме така порука дозволяє оформити позику на максимальну суму.

Ломбард кредит під заставу техніки займає друге місце за популярністю серед позичальників. Будь-яке відділення подібної фірми надає таку послугу, і отримати кошти під заставу техніки не складає труднощів.

Кредит під заставу нерухомості видає не кожна установа, і оформити такий вид позики набагато складніше, оскільки потрібні додаткові дії. Між суб'єктом і об'єктом кредитування укладається договір. Далі інформація вноситься до державного реєстру заставленого майна. Те ж саме відбувається, якщо ви оформляєте ломбард кредит під заставу землі.

Як порука не може виступати "кредитна" нерухомість, якщо позика на неї повністю не погашена.

Ще одним нюансом отримання такої позики є той факт, що власник обов'язково повинен застрахувати заставний об'єкт і надати підтверджуючі цей факт документи.

Якщо вам потрібна велика сума, і ви роздумуєте про позику саме такого типу, рекомендуємо ознайомитися зі статтею "Чим небезпечний кредит під заставу квартири".

Правила кредитування

Запит грошової позики здійснюється наступним чином:

  • проводиться оцінка майна;
  • на основі оцінки розраховується сума, яку можна позичити;
  • клієнту пропонується оптимальний кредитний продукт;
  • між сторонами укладається договір, що юридично закріплює відносини.

Які документи потрібні?

Щоб брати кредити під заставу потрібно мати при собі такі документи:

  • паспорт;
  • ІПН.

Якщо ви берете кредит в ломбарді під заставу нерухомості, крім цих документів знадобляться ще:

  • право власності;
  • технічний паспорт;
  • витяг з БТІ (Бюро технічної інвентаризації);
  • довідка з ЖЕКу про склад сім'ї.

Яку суму можна взяти в ломбарді під заставу майна?

Скільки грошей можна отримати визначається в залежності від ціни речі, залишеної на поруку. Оціночні роботи здійснює співробітник відділення, і будьте готові до того, що вартість там істотно занижують. Максимально можливу суму кожна компанія встановлює відповідно до внутрішнього регламенту й українського законодавства.

Якщо порукою служить житло або ділянка, як правило, в борг можна отримати не більше 60% від реальної вартості.

Відсоткова ставка залежить від виду кредитування й самого закладного майна, а також від періоду, на який береться позика. Якщо мова йде про нерухому власність, відсоток, який пропонується кредитором, як правило, дуже високий, що пояснюється великою сумою позики - чим вона більша, тим вище відсоток.

На який термін?

Більшість установ, які працюють за принципом закладного кредитування, надають позики на короткостроковий період - від 1 до 30 днів. Це стосується позик під заставу золота і техніки.

Коли порукою виступає квартира або ділянка - гроші позичають терміном до 1 року.

При цьому більшість таких організацій передбачають можливість продовження основного терміну користування грошима за допомогою підключення послуги "пролонгація кредиту". Така функція надається за певну плату або сплату накопичених відсотків.

Які штрафи і санкції вас чекають, якщо не повернете кредит вчасно?

Якщо ви не сплатите борг вчасно, будьте готові до того, що ваше майно буде продано, і ви не зможете повернути його назад. Це стосується як ювелірних виробів, так і нерухомих об'єктів.

Тому, якщо вам потрібна велика сума грошей, перш ніж звертатися в ломбард, дізнайтеся, який банк дає кредит під заставу нерухомості.

Mycredit – альтернативний варіант

Якщо вам потрібно до 10 000 грн, то брати гроші в ломбарді, при цьому ризикуючи втратити власність - не має сенсу. У Майкредіт ви можете запросити кредит без застави протягом 20 хвилин з моменту подання запиту.

Вам не доведеться ризикувати цінними речами та переживати, що не встигнете виплатити гроші вчасно. Ми намагаємося увійти в становище кожного клієнта і даємо можливість боржникам погасити борг частинами - реструктуризація боргу.

З Майкредіт ви вбережете себе від ризиків: ми працюємо чесно і відкрито і пропонуємо один з найвигідніших продуктів на ринку.

Залиште свій коментар
Будь ласка, введіть Ваше ім`я
Будь ласка, введіть Ваш коментар
captcha=feedback
Введіть символи