Чому ломбарди дають кредит під заставу золота?

gold-lombard

Ломбарди - це фінансові організації, що займаються кредитною діяльністю. Специфіка роботи таких установ полягає в наданні недовгострокової позики під заставу майна.

Як порука можуть служити різні цінні речі: ювелірні вироби, побутова техніка, автомобілі, а в деяких випадках - нерухомість (квартири, будинки, земельні ділянки). У даній статті ми розглянемо нюанси отримання коштів в ломбарді під заставу золота.

Процедура отримання в Ломбарді кредиту під заставу золота

Кредит в ломбарді під заставу золота - найпопулярніший вид кредитування, який надають такі установи. Це пояснюється тим, що ювелірні вироби не є предметом першої необхідності, тому часто людям простіше розлучитися з золотим ланцюжком, ніж з улюбленим смартфоном. Дорогоцінні метали завжди в ціні і саме під такий заклад можна отримати максимальну суму.

Ломбарди дають кредити під заставу золота на наступних умовах:

  • клієнту необхідно відвідати відділення організації;
  • при собі потрібно мати паспорт, ІПН і заставне майно (в даному випадку - виріб із золота);
  • мінімальний вік потенційного позичальника в подібних організаціях варіюється від 18 років до 21 року;
  • період кредитування найчастіше становить від 1 до 30 днів;
  • більшість таких установ надають можливість продовження терміну користування засобами за певну плату або при погашенні відсотків;
  • як правило, процедура оформлення займає не більше 20 хвилин.

Процедура оформлення ломбард кредиту під заставу золота здійснюється таким чином:

  • співробітник візуально оглядає виріб-заставу;
  • далі він визначає пробу, вагу і розраховує вартість;
  • на основі оцінки визначається можлива сума;
  • після цього для клієнта підбирається кредитний продукт;
  • співробітник відділення оформляє і видає позичальникові для ознайомлення і підписання договір, за допомогою якого регулюються відносини сторін.
  • Перед підписанням договору слід уважно з ним ознайомитися: вивчити всі нюанси, звернути особливу увагу на щоденний відсоток і штрафні санкції в разі прострочення. Борг в ломбарді - це не позика під розписку у друзів або родичів, тому дуже важливо поставитися до його оформлення серйозно і відповідально.

    Чому це вигідно Ломбарду?

    Ломбард кредит під заставу ювелірних виробів відрізняється високим відсотком. Крім того, що клієнт залишає дорогоцінну річ, за кожен день користування нараховується досить висока ставка. Найчастіше, коли підходить термін оплати і клієнт бачить суму нарахованих відсотків, він уже готовий попрощатися з цінним майном і не забирати його назад.

    Як вже було сказано вище, скільки грошей отримає позичальник, визначається вартістю майна, яке надано на поруку. Потенційний клієнт повинен бути готовий до того, що співробітники таких організацій часто занижують оціночну вартість і він може не отримати ту суму, на яку розраховував.

    Позика під заставу коштовностей є вигідною для ломбардів також тому, що прикраси завжди можна легко продати: це затребуваний продукт і багато людей цілеспрямовано купують прикраси в ломбардах, оскільки вартість там, хоч не набагато, але нижче, ніж в ювелірних магазинах.

    Ризики, на які ви йдете

    Варто відзначити і той момент, що, залишаючи ювелірну прикрасу, клієнт не отримує ніяких гарантій збереження. Не факт, що господар отримає річ в тому ж стані, в якому вона була. Якщо виріб виявиться бракованим: подряпаним або, наприклад, буде втрачено або замінено дорогоцінний камінь - довести свою правоту не вийде.

    Сімейні цінності, особливо дорогі прикраси і вироби, які складаються з безлічі дрібних деталей, краще не залишати як заставу. Шанс, що ці речі повернуться до вас не в тому вигляді, в якому ви їх здавали, досить великий.

    Який є вихід?

    Ви можете уникнути необхідності розлучатися з дорогими прикрасами і сімейними цінностями, запросивши кредит без застави від Майкредіт. Ми видаємо до 10 000 грн на будь-які потреби. Сервіс працює повністю в режимі онлайн і якщо кошти знадобилися терміново - звернутися в Майкредіт буде кращим виходом. Потрібно просто залишити заявку на сайті, прив'язати банківську картку і вже через 20 хвилин сума надійде на ваш рахунок.

    Ви можете самі розрахувати відсоткову ставку і суму до повернення, використовуючи кредитний калькулятор онлайн. Звернувшись в Майкредіт, ви отримаєте заявлену суму швидко, без зайвої тяганини, а головне - цінні речі залишаться при вас.

    Залиште свій коментар
    Будь ласка, введіть Ваше ім`я
    Будь ласка, введіть Ваш коментар
    captcha=feedback
    Введіть символи