Допомога в отримання кредиту: реальний вихід чи пастка?

Допомога в отримання кредиту: реальний вихід чи пастка?

За час економічної кризи у багатьох громадян виникли проблеми з банками і коли бачиш рекламу «Допоможемо отримати позику», замислюєшся, правда це чи ні. Чи можна за гроші позбутися юридичних проблем і позичити кошти через посередників насправді?

Метро, білборди, газети і журнали - всі джерела інформації просто переповнені рекламою фірм, які здійснюють допомогу в отриманні кредитів в Україні. Добре, якби це було дійсно так і тоді громадяни, які мають потребу в грошах, але отримали відмову, могли б сподіватися на підтримку. Однак все не зовсім так і реальна допомога в отриманні кредиту з поганою кредитною історією (КС) не існує.

Справа в тому, що всі без винятку банки в Україні формують клієнтську і кредитну базу з автоматизованою комп'ютерної системи, яка на підставі даних і приймає рішення, видати або відмовити в позиці. Щоб зрозуміти, чому посередникам вдається нажитися на наївних клієнтах, яким потрібна допомога, важливо знати, як працює система.

Що значить допомогу в отриманні кредиту?

Термінова допомога в отриманні кредиту безробітним зі слів посередників виглядає просто:

  • Клієнт звертається в організацію і розповідає, в якій банк звертався і на які умови розраховував;
  • Висловлює приблизні причини відмови (точні банк ніколи не називає): чи не закритий проблемний кредит, недостатня велика зарплата, відсутність майна (якщо потрібна допомога в отриманні іпотечного кредиту);
  • Оплачує послуги посередників і звертається до кредитора з повторною заявкою, тільки цього разу отримує позитивну відповідь.

І, здавалося б, цілком логічно, коли клієнт з хорошою КІ не може отримати споживчий кредит, тому що зменшилися доходи. Але як пояснити ефективність реклами «Реальна допомога в отриманні кредиту боржникам», які повинні всім банкам або навіть мають не закриті судові справи з кредиторами? Чи справді тоді посередник має силу і можливість допомогти?

Реальна допомога чи пастка?

Організації, які говорять «Допоможу отримати кредит за відкат», обманюють. Швидше за все, це по суті інформаційно-консультаційні послуги, які можуть підказати, яку інформацію варто повідомляти банку для схвалення заявки, а яку - ні. Але це має сенс тільки для «новачків», які оформляють позику вперше і в разі якщо навіть довідка про доходи не вимагається, а співробітник приймає до уваги інформацію тільки зі слів клієнта.

Допомога в отриманні кредиту без довідок для людини, у якої багато боргів, немає роботи, родичі - також боржники, отримати неможливо. За ІПН система банку визначає негативну КІ і ніхто, ні директор відділення, ні навіть генеральний директор і власник контрольного пакета акцій вплинути на рішення системи не може. Хіба що, якщо тільки самостійно погасить кредити і офіційно оформить клієнта на роботу, але і цього може бути недостатньо.

Тому на словах можуть обіцяти і допомогу непрацюючим, а по факту це буде всього лише консультація або дії, які не може буде перевірити (домовитися «по дружбі» отримати позику з співробітників, підробити довідки і т.п.).

Потрібна допомога? Звернись до Mycredit

Це рішення - самостійне рішення проблем, незважаючи на всі недоліки позичальника, які можуть бути непоправними для банку. В Україні сьогодні оформити позику навіть з поганою КІ можна в MyCredit. Як і інші сервіси, МайКредит має більш лояльну систему роботи з клієнтами. Чому сервіс працює з клієнтами, які отримали відмову? Тому що є менше ризиків і позичальник отримує невелику суму на короткий термін: 100-3000 гривень до 35 днів.

Інші переваги:

Не варто сподіватися на посередників, які обіцяють неможливе, коли можна реально отримати кошти і вирішити як свої фінансові проблеми, так і закрити існуючі угоди, що дійсно покращить КІ.

Залиште свій коментар
Будь ласка, введіть Ваше ім`я
Будь ласка, введіть Ваш коментар
captcha=feedback
Введіть символи